Велика вест: КАНОНИЗУЈЕ СЕ СВЕТИ СЕРАФИМ (СОБОЛЕВ)!


Заједничка комисија Руске и Бугарске православне цркве потврдила је да нема препрека за канонизацију Архиепископа Серафима Соболева.

Екуменизам неће осећати тријумф своје победе, док он не закључа све Православне Цркве у свој екуменистички васељенски прстен. Немојмо му дати такву победу! Сећајући се његове суштине и његових циљева, свецело одбацимо екуменистички покрет, јер овде је — одступништво од православне вере, издаја и напуштање Христа, чега смо дужни да се свецело чувамо…

Свети Серафим (Соболев)

sobolev
Ваведење, 4. децембар 2015, Бугарска патријаршија
Након дводневног рада, 4. децембра 2015. заједничка комисија духовника и богослова Руске и Бугарске православне цркве, сазвана у вези са започетим од стране РПЦ поступка канонизације архиепископа Серафима (Соболева) донела је једногласну коначну одлуку: “ … не постоје препреке за прослављење архиепископа Богучарског Серафима (Соболева) у лику светих.

У име чланова Комисије документа су потписали  Њихова  високопреосвештенства  митрополити Иларион Волоколамски и Митрополит Варне и Великопреславски Јован.

24. децембра 2015. се очекује званичан став по том питању од стране Св. Синода РПЦ. Коначна одлука се очекује 2. и 3. фебруара 2016, када ће се састати Сабор епископа РПЦ, у чијем је правомоћју да доноси одлуке за канонизацију.

Учесници у заједничкој бугарско-руској црквеној комисији са задовољством истичу да сматрају одлуку комисије, као важан корак ка остваривању тежњи хиљада православних хришћана – „да доживе прослављење владике Серафима, стуба чистог Православља, брзог помоћника на животном и духовном нашем путу, светлом примеру подвижништва и вечног спасења у Христу!

Ово је уједно и радосна вест која даје наду да се Митрополит Иларион, утицајни епископ, који се донедавно бавио пре свега екуменистичким активностима и дилетантском штетном дипломатијом за интересе Русије, а разорном за РПЦ, враћа на пут Православља.

соболев гроб

Реке поклоника већ годинама одлазе на поклоништво на гроб св. Серафима у Софији и траже молитвено заступништво.

Што се тиче екуменистичког питања, ми не смемо да испуштамо из вида, да на самом првобитном извору екуменистичког покрета пред нама стоје не само исконски непријатељи наше Православне Цркве,но стоји отац сваке лажи и погибије – ђаво. У ранијим вековима, подстрекавајућиу Цркви свакакве јереси, он је желео да погуби Свету Цркву кроз мешање православних с јеретицима. То он дела и сада кроз исто то само мешањепосредством екуменизма уз његов неисцрпни масонски капитал.

-Свети Серафим Соболев

Превод и припрема: екипа ФБ странице Православље живот вечни

https://pravoslavljepzv.wordpress.com/2015/12/05/sobolev/