Кратка историја „ШВЕДСКЕ НА ВОДИ“ – геј-„епископица“ тражи да се склањају крстови са цркава

Првa светскa „епископица-јавна лезбејка“ најјаче хришћанске јереси у Шведској је изнела позив да се на једној од цркава у поморској луци уклоне крстови, како се не би „вређали“ осећаји муслимана.

359283f8759bad40a7aba58f287a42

„Епископица“ Ева Бруне Лутеранске цркве Шведске је предложила да се уклоне хришћански симболи морнарске цркве у Фрипорту како би на тај начин дошло до чешћих посета морнара других религија тој цркви, наводи се у извештају SVT.se, Стокхолмске новинске агенције.

Њен план, осим позива за уклањање крстова и других хришћанских симбола, укључује и уређење молитвене собе у цркви и то у правцу Меке. Идеја је да се у цркву призову и људи других религија, самим тим и муслимани. На тај начин би црква показала неку врсту добродошлице десетинама хиљада муслимана који улазе Шведску са Блиског Истока и Северне Африке као избеглице.

sa jevrejima protestant

„Постојање собе која би била доступна за људе других вера не значи да нисмо браниоци наше вере. Свештеници су позвани да проповедају Христа. Ми то радимо сваки дан и у сваком сусрету са људима“, каже Бруне,„али то не значи да не треба да будемо благонаклони према људима других вера.

Оваквим идејама, Шведска се „предала без иједног испаљеног метка“, рекла је Памела Гелер аутор „Зауставите исламизацију Америке“. Жртвујући своју баштину, излазећи у сусрет муслиманским избеглицама на уштрб осталих немуслиманских Швеђана, Шведска је изгубила.

Шведска лутеранска црква је највећа верска заједница у Шведској. Поглавар „цркве“ је „архиепископица“ Антје Јацкелен – прва „жена-архиепископ у овој скандинавској земљи.“ Својом добродошлицом ова верска лидерка светског екуменизма, недавно је почаствовала и патријарха Иринеја Гавриловића, приликом његове недавне посете монофизитској јереси у Шведској – видети чланак о томе.

ew

Роберт Спенсер, стручњак по питању ислама и блогер на порталу Џихад Воч,такође је прокоментарисао изјаву активисткиње лутеранске јереси, рекавши:

„Овако изгледају култура и друштво који су спремни на самоубиство.“

Исти блогер даље са великом дозом сарказма, претпоставља да се читав муслимански свет смеје оваквим поступцима Шведске цркве, „и што би деца рекла, кобајаги, очекује да се џамије одрекну својих минарета, те да поставе крстове наместо њих, како би се хришћани боље осећали.“

На овакав нашин наше капеле се сврставају у ред величина јавних површина, а оне то свакако нису. –каже један од мање радикалних лутеранских свештеника Патрик Петерсон.

Како ће муслиманска заједница у Шведској одговорити на широкогруду понуду епископа наклоњеног истом полу, када се узме у обзир да је имам у граду Халстаду,припаднике ЛГБТ популације назвао болесницима, а све поводом одржане „параде поноса“ у том граду, маја 2015. године, може да се наслути.

Изгледа да се застрањење лутерана огледа у мазохизму који представљавају као љубав. Ова верска секта која делује деструктивно на шведско друштво, углавном прати доминантну агенду („како ветар дува“) политичара на власти на западу, те није ни чудо што је давала подршку и радикалним Албанцима приликом рата на Косову и Метохији. У Србији највећи број лутерана има међу Словацима. Свој најзапаженији наступ имали су уз помоћ суфлера из Београдске патријаршије приликом екуменистичке литије у Сремској Митровици када се међу „православним екуменистима“ појавила и лутеранска „свештеница“ –погледати о томе.

13

Што се тиче саме Шведске, пре неколико дана је на хрватском порталу Дневно.хр изашао историјат претварања Шведске од једног уређеног друштва у људождерско.

Четрдесет година након што је шведски парламент једногласно одлучио промијенити некад хомогену Шведску у мултикултуралну земљу, насилни криминал повећао за 300% а број силовања нарастао је за преко 1000 посто. Шведска се сада налази на другом мјесту у свијету по броју силовања. Према истраживању из 2010. године Шведску је с 53,2 случаја силовања на 100.000 становника надмашио једино Лесото у јужној Африци с 91,6 случаја силовања на 100.000 становника. У години 1975. полицији је пријављено 421 случај силовања; 2014. године 6620. Ради се о повећању од невјеројатних 1472%.

Шведска је тако постала друга земља на свијету по броју силовања! Браво Шведска, браво Еуропа! Још само да то Еуропа и свијет знају, е то би било предивно, али не, то су информације које се вјешто прешућују, као што се прешућује каос који у овом тренутку доживљава Њемачка унутар азила за имигранте. Наравно, није у питању само силовање, већ и криминал који се повећао за 300 посто. А сви мисле како је Шведска уређена, сигурна, западна земља и да су сви ‘странци’ врхунски интегрирани у западно друштво.

Информације које преноси Инфоварс су напросто шокантне. Свијет уопће не зна да примјерице Шведском влада страх од муслиманских четврти у којима владају шеријатски закони, а како преносе људи шведска полиција у њих нити не залази јер се тамо каменује сватко тко није у складу са ‘вјерским’ законима четврти у којој се налази. Тако Швеђани уредно заобилазе ове четврти иако је интернет пун снимака које приказују насиље над немуслиманским становништвом у Шведској које проводе муслимански радикали. Најбоље од свега је чињеница да нас покушавају увјерити да Еуропу у овом тренутку насељавају ‘здрави’ муслимани, а заправо је ријеч о радикалима који се већ у камповима и по цијелом путу боре за превласт радећи велике немире о којима нитко не извјештава. Посљедње информације долазе из Њемачке која је само у рујну примила невјеројатних 200 тисућа миграната.“(Дневно.хр)

Судбина Шведске може постати и судбина Србије

Србија ће, изгледа, постати слична Европској Унији, али само по ономе што је најлошије у Европској Унији. Економија рапидно пропада, или је већ пропала, али зато отварање Србије за ислам и политика „мултикултурализмом до анархије“напредује. О томе је забрањено отворено говорити у медијима Србије, али, у медијима суседних држава понешто изађе на видело. Сарајевски 24 часа инфо објавио је 2014. оно што медији Србијице не би смели:

„Влада Србије једногласно је усвојила закључак о прихватању кредита од Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) у износу од милијарду еура. Србија ће кредит враћати десет година уз годишњу каматну стопу од 2 посто. Велики дио кредитних средстава ће бити инвестиран у пројекат „Београд на води „, пишу медији у Арапским Емиратима.

news-2014-Mart-aleksandar_vucic_272056898

Један од услова за инвестирање новца из УАЕ је изградња највеће џамије у Европи као и забрана точења алкохола.

Први потпредсједник Владе Александар Вучић присуствовао је презентацији пројекта “Београд на води” који му је представио Мухамед Ал Абар, директор новоосноване компаније “Игл Хилс”.

Вера за вечеру

Министар финанција Лазар Крстић казао је да ће Србија на овај начин, на годишњем нивоу уштедјети 40 милиона долара, односно око 400 милиона долара за десет година.

У данашњем новцу то је буквално као поклон, као да је неко дао тај новац из џепа. Ово је добар сигнал међународној заједници и инвеститорима да Србија има кредибилитет – истакнуо је србијански министар финанција. (24сата.инфо)

На крају, додајмо, да учење ислама доживљава свако државно уређење неисправним све док закони у њему не постану шеријатски, а становништво исламско, те је сигурно да попуштања која геј-лоби врши неће задовољити апетите муслиманских главара. Тужба муслимана Шведске из 2013. у којој се жале на дискриминацију, то доказује.

Они су 2013. упутили жалбу Уједињеним народима (УН) у којој критикују владу те земље због недовољне посвећености у борби против дискриминације муслимана.

У свом извештају се напомиње да је у граду Форсерум „пракса исламофобије и афрофобије присутна у читавом граду гдје се отворено крше људска права досељеника из Сомалије“.

Напомињу да локалне власти нису довољно помогле сомалијским избјеглицама, те да стога „многе породице не желе послати своју дјецу у школу због вербалних и физичких пријетњи којима су изложена“, а тражи се и истрага случајева повећане дискриминације држављана Шведске који су прихватили ислам, као и жалба што се муслиманским невладиним организацијама дају мања новчана средства него осталим организацијама и удружењима.

У Шведској живи око 350,000 муслимана.

…И до сада постоји служба измаилћанска која држи и вара људе, то јест вера срацинска која је претеча Антихриста… А од тог времена па до сада код њих узрасте лажни пророк по имену Моамед који је, разговарајући са Јеврејима и са хришћанима, тојест са аријанима и несторијанима, одасвуд црпео зло: од Јевреја пак једноначелство, а од аријана Реч и Дух – оба створена; од несторијана човеколатрију. А поштује Стари и Нови завет. Тако, разговарајући и са неким аријанином монахом, створи своју јерес. И под изговором да се држи боговерја, присвојивши срацински народ, проповедаше да је Писмо с неба од Бога снесено на њега. А списи какве је у његовим књигама исписао достојни су смеха… (Законоправило светог Саве Српског)

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“

Повезани чланци

Велика вест: КАНОНИЗУЈЕ СЕ СВЕТИ СЕРАФИМ (СОБОЛЕВ)!

Велика вест: КАНОНИЗУЈЕ СЕ СВЕТИ СЕРАФИМ (СОБОЛЕВ)!

Заједничка комисија Руске и Бугарске православне цркве потврдила је да нема препрека за канонизацију Архиепископа Серафима Соболева. Екуменизам неће осећати тријумф своје победе, док он не закључа све Православне Цркве у свој екуменистички васељенски прстен. Немојмо...

Пирејска митрополија: Екуменизам је као корозија захватио свакога и све

Пирејска митрополија: Екуменизам је као корозија захватио свакога и све

Екуменизам, јерес која је због своје погубности, али и препредености названа„свејересју“ (св. Јустин Ћелијски) и „надјересју“ (преподобни отац Гаврило Грузијски – погледати о томе), изједначава православље са свим баналним и душегубним религијама. Недавно је...

Прослављен Бајрам у Београдској патријаршији

Прослављен Бајрам у Београдској патријаршији

  Синоћ, за време бденија, које се вршило у овоме храму у част Мајке Божје, а које је трајало негде око три сата, било је једно педесетак душа и никако више, а изван цркве, тамо изван ограде манастирске порте, где су оне справе за разоноду, где су рингишпили и...