ПАПАтријаршија у успону: Иринеј је први патријарх у српској историји који је саслуживао римокатоличку мису! (видео)

17.12.2015. | Борба за веру

irnej

Ближи се слава већине Срба – свети Никола. Сви знамо колико је овај светитељ ревновао за веру православну против Арија и његових јеретика. Познат је по томе што је Арија ошамарио због дрскости и хуле на православну веру током Никејског сабора (325. године). Због насиља је испрва био рашчињен од осталих отаца Сабора, али су се касније Христос и Богородица јавили оцима у сну и наложили да светом Николи врате достојанство као награду за то што је био лав православља.

Данас на трону СПЦ седи потпуни антипод светом Николи. Човек који не само да не осуђује јеретичка учења, него им се и потчињава.

Иринеј је први патријарх у српској историји који је током римокатоличке мисе стајао за јеретичком трпезом током јеретичке службе и молио се са јеретичким клириком! Ушавши у олтар за време службе са јеретичким клириком, без обзира што није имао омофор, он је такорећи саслуживао мису!

Погледајте снимак када је пре годину дана у Сарајеву иза олтарске трпезе стајао заједно са кардиналом Пуљићем и молио се заједно са њим док он тобоже призива Светог Духа на латинском. Обратите пажњу на 1:13 минут када се патријарх крсти (што је знак да се он моли) док Пуљић такође крсти и моли се тако што на латинском изговара Pater et Filius et Spiritus Sanctus (Отац и Син и Свети Дух).

Апостолско правило 45:

Епископ, или презвитер, или ђакон, који се буде са јеретиком само и молио, нека се одлучи; ако им пак допусти као клирицима, да исто раде, нека се свргне.
(Ап 10,11,46,64; 3. вас. 2,4; Лаод 6,9,32,33,34,37)

По свему судећи, патријарх Иринеј и његови екуменисти желе да од Патријаршије СПЦ и трона светог Саве направе ПАПАтријаршију!

Да ли ћемо ми бити генерација која ће то да им допусти? Која ће због саборности у лажи и фарисејском лицемерју да све ово ћутке гледа као на нешто нормално? Не само да тиме издајемо догме и каноне Цркве наше, већ и наше претке који су радије гинули од римокатоличког мача пре него да гледају своје свештенике, епископе и патријархе као саучеснике у римокатоличким мисама.

[youtube_sc url=“https://www.youtube.com/watch?v=hdJFfon34uk“]

http://wp.me/p1Fuk8-MXB

16. 12. 2015. ФБ страница ИСТИНА ЈЕ САМО ЈЕДНА-ВЛАДИКА АРТЕМИЈЕ, за ФБР приредила Биљана Диковић

Повезани чланци

Митрополит Серафим Пирејски: „Свеправославни сабор“ може довести до раскола

Митрополит Серафим Пирејски: „Свеправославни сабор“ може довести до раскола

Преосвећени оци архијереји, не могу да се отмем утиску и убеђењу да иза свега стоји једна једина потајна жеља извесних људи из садашње Цариградске патријаршије: да се ова прва по части патријаршија у Православљу данас једном оваквом концепцијом и оваквим понашањем...

„Философијa симулације“ и црквени илузионисти – Архимандрит Максим

„Философијa симулације“ и црквени илузионисти – Архимандрит Максим

Савремена епоха је надахнута и заквашена тзв. „Философијом симулације“, чија је суштинска потка појам звани „релативизам“ и она убира своје антихришћанске плодове у виду својих присталица, чак и у редовима високог клира Српске православне цркве. Сходно овој...

Архимандрит Пантелејмон: одговор светог Владике Николаја

Архимандрит Пантелејмон: одговор светог Владике Николаја

СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ: "КАДА КУЋА ГОРИ, ПОЖАР СЕ ГАСИ СПОЉА".... "Стражите, дакле, јер не знате дана ни часа у који ће Син Човечији доћи" (Мт. 25, 13). Наступило је време спасоносног и душекорисног опредељивања: да ли за екуменистима, новотарцима и брзопролазним...