Одслужена прва Литургија у катакомби Св. Влкм. Георгија у Републици Српској

У својој надахнутој архипастирској беседи Владика Николај је говорио на тему недељног јеванђеља о два гергесинска бесомучника. На крају своје беседе Владика је монасима манастира и верном народу пожелео сретан и Богом благословен почетак молитвених саборовању у новој светосавској богомољи.

После Свете Литургије уследила је трпеза љубави за све присутне.

Ово ново светосавско огњиште налази се у селу Доња Јошавка (општина Челинац), на 22 км од центра Бања Луке. Манастир је плод велике жеље и труда светосаваца из Бања Луке и околине да у свом крају имају чист извор живе воде Православља, непомућен отровима екуменизма и глобализма.

За духовне потребе верног народа у овој катакомби одређен је јеромонах Платон (Бабић) (контакт телефон: +387 66 932 556).

На многаја љета!

Инфо служба ЕРП

Фотогалерија.

 

Banja Luka - Josavka

Повезани чланци

ВАСКРСНА ПОСЛАНИЦА 2016.

ВАСКРСНА ПОСЛАНИЦА 2016.

Свој духовној деци – монаштву, свештенству и верном народу Епархије рашко-призренске У ЕГЗИЛУ сверадосни васкрсни поздрав   ХРИСТОС ВАСКРСЕ! ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ! ”Данас се све испуни светлошћу, небо и земља и подземље…” (Канон Пасхе) https://youtu.be/KdJJbSge7jM На...

Парастос жртвама мартовског погрома на КиМ

Парастос жртвама мартовског погрома на КиМ

Парастос жртвама мартовског погрома на Косову и Метохији, у свим катакомбама епархије рашко-призренске у егзилу, служиће се 6/19. марта (Теодорова субота), после Свете Литургије. У марту 2004. године, у насиљу албанских терориста погинуло је неколио десетина људи, 900...