Парастос жртвама мартовског погрома на КиМ

morto-i-SerbiПарастос жртвама мартовског погрома на Косову и Метохији, у свим катакомбама епархије рашко-призренске у егзилу, служиће се 6/19. марта (Теодорова субота), после Свете Литургије.

У марту 2004. године, у насиљу албанских терориста погинуло је неколио десетина људи, 900 људи претучено и тешко повређено, 935 кућа запаљено и оштећено, 3.870 становника протерано, 6 градова и 10 села етнички очишћено, 35 верских објеката Српске православне цркве срушено и уништено, од чега 18 споменика од посебног културног значаја, више православних гробаља оскрнављено, уништене су многобројне матичне књиге, сведоци вековног трајања Срба на Косову и Метохији.  У 33 појединачна акта насиља учествовала 51.000 људи.

За ове злочине још нико није одговарао!

Позивамо све вернике епархије рашко-призренске у егзилу да учествују у молитви за покој душа наше браће и сестара пострадалих у мартовском погрому. Бог да им душу прости и подари Царство Небеско. Амин.


Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска у егзилу

Повезани чланци

ВАСКРСНА ПОСЛАНИЦА 2016.

ВАСКРСНА ПОСЛАНИЦА 2016.

Свој духовној деци – монаштву, свештенству и верном народу Епархије рашко-призренске У ЕГЗИЛУ сверадосни васкрсни поздрав   ХРИСТОС ВАСКРСЕ! ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ! ”Данас се све испуни светлошћу, небо и земља и подземље…” (Канон Пасхе) https://youtu.be/KdJJbSge7jM На...

Из архиве: Отворено писмо јеромонаха Артемија Епископу западноевропском Г. Г. Лаврентију

Из архиве: Отворено писмо јеромонаха Артемија Епископу западноевропском Г. Г. Лаврентију

Скретање српских архипастира и пастира у паклене воде екуменизма је пракса која траје више од пола века. Авај, више од пола века траје урушавање Цркве Божије, Стуба и Тврђаве Истине (1Тим. 3, 15), од стране оних који су постављени за градитеље и чуваре Њене. Један од...