Молитвено црквенонародни сабор 2015


Molitveno crkvenonarodni sabor 2015

У недељу 7. јуна 2015. године, епархија рашко-призренска и косовско-метохијска у егзилу, по благослову надлежног архијереја, Епископа Артемија, организовала је трећи по реду црквенонародни молитвени сабор, у манастиру Светог оца Николаја Мирликијског чудотворца, у Лозници код Чачка.

Светом Литургијом началствовао је епископ рашко-призренски у Егзилу Г.Г Артемије, уз саслуживање хорепоскопа Николаја и свештеномонаха и свештенођакона Епархије у Егзилу. Након Свете Литургије, верујуће Христово стадо, окрепило се на трпези љубави коју је припремила настојатељица мати Сара, уз несебичну помоћ свог сестринства, као и верујућег народа. Духовна академија којом се наставило ово саборовање и коју је народ са одушевљењем слушао, само је била последња у низу, која је још више утицала да се народ утврди у истини и вери Православној коју несумњиво исповеда епископ Артемије, као и његово верно монаштво.

По нашој слободној процени, на сабору се тог дана искупило око две хиљаде људи, а из катакомбе Бадовинци је присуствовало око деведест верујућих душа.

Нека би Господ дао, молитвама Светог Николаја Мирликијског и Светог Николаја Жичког, да се и следеће године искупимо у још већем броју, и још једном као и до сада потврдимо истинитост наше вере Православне.

С љубављу у Господа,

Братство Светог краља Милутина