Епископ без Христа – Игњатије Мидић! (ВИДЕО)


odbrana od кривоверјa

Представљање књиге епископа др Артемија, Београд, 03. 04. 2014. Културни центар Чукарица

одбрана оd кривоверја12

Почетком марта текуће 2014. године српска православна књижевна баштина обогаћена је још једном теолошким бисером — најновијом књигом Његовог Преосвештенства епископа рашко-призренско и косовско-метохијског Г.Г. Артемија у егзилу — „Одбрана православног исповедања вере од кривоверја проф. др Игњатија Мидића, епископа браничевског.”

одбрана ос кривоверја2

У новије време, нека ми се опрости на смелости, није било спасоносније српске књиге од ове, а тиме и православније и драгоценије. Ова књига није књига него чисто духовно злато којим се Истина купује. Она је муња небеска којом је Владике Артемија у прах и пепео претворио екуменистичко јеритичко бунцање епископа браничевског Игњатија, професора догматике на Богословском факултету у Београду.

одбрана ос кривоверја1

Поменута књига представља глас епископске савести Владике Артемија преточен великим јеванђелским трудом у реч још 2008. године. Тада је и достављена четрнаесторици епископа СПЦ, Синоду и Сабору СПЦ, заједно са пропратним писмом у коме са предлаже да се на Сабору разматра неправославно учење епископа Игњатија и одлучно стане у одбрану свете Вере Православне. Невероватно али истинито — предлог није прихваћен а књига је стављена под тепих од стране свих. Милошћу Божијом, после шест тамних година за њу, угледала је светлост дана — дарована је руком Владике Артемија читавом српском народу као бесцен благо. Како је од православног народа прихваћена говори податак да је прво издање у тиражу од 1000 примерака плануло за двадесет дана.

Приказ књиге Владике Артемија “Одбрана од кривоверја” – Протосинђел Наум

Погледајте снимак представљања књиге

СРБИ НА ОКУП

[youtube_sc url=“http://www.youtube.com/watch?v=zSVSl4xVsIc#t=298″]