Номенклатура светске завере и њен састав

светска завера

Укупан број припадника четири главне организације светске завере износи, по мом прорачуну, најмање 6 хиљада људи. То су чланови Савета за иностране односе, Трилатералне комисије, Билдерберг групе и Светског форума.

Међутим, било би нетачно све ове људе убрајати у Светску владу. Наше истраживање показује да тих људи, међу ових 6 хиљада, нема више од 500. То су они који чине врхушку свих претходно наведених организација, у чијим је рукама огромна моћ у доношењу глобалних одлука на плану међународне политике, економије и културе.

Осталих 5500 испуњава две важне функције: прво, они су својеврсно савет при Светској влади; друго, они су инфраструктура тајне власти и утицаја закулисне светске владе у свим сферама живота човечанства.

Наравно, круг агената светске завере кудикамо је шири. Он не обухвата само чланове главних мондијалистичких организација, већ и многих других структура (да не говоримо о тајним јеврејским организацијама попут Бнаи-Брита, и масонским ложама) које су оформили или које контролишу делатници светске завере. Таквих агената који спроводе утицај у свету има десетак хиљада. Само у САД-у постоје десетине организација које су блиске светској завери. Међу њима треба нарочито споменути Фонд Карнеги, Фонд Рокфелер, Брукингс Институт, Асоцијацију Кисинџер, Азијски фонд, Аспен институт, Центар за међународну политику, Центар за националну политику, Центар за међународни политички развој, Асоцијацију за инострану политику, Хадсон институт, Амерички национални институт, Амерички институт за предузетништво, Савет за међународни развој.

Светска завера је формирала својеврсну управљачку номенклатуру, ефикаснију и флексибилнију него она коју су успоставили јеврејски бољшевици у СССР-у. Појединац који доспева у састав једне од организација светске завере осигурава себи високу политичку или професионалну каријеру за читав живот. У зависности од околности, он се премешта из фотеље директора банке у фотељу председника корпорације или неког специјалног фонда. Њега подржавају на изборима за парламент. Он постаје водећа личност синдиката или уредник неког часописа или телевизијске куће. На пример, члан Савета за иностране односе, Л. Брендскомб, директор универзитета Харвард прелази касније на место директора корпорације “Мобил Оил”, а током времена заузима високи положај у влади. Џ. Киркленд с положаја директора Савета за иностране односе прелази у фотељу председника синдикалног удружења АФТ – КПП. Уосталом, у многим случајевима челници организација светске завере заузимају, поред ових положаја, и високе дужности у политици или бизнису. Тако је Џ. Берк истовремено директор Савета за иностране односе и директор корпорације ИБМ.

Најутицајнији делатници светске завере су они који се истовремено налазе у све три основне организације – Савету за иностране односе, Билдерберг групи и Трилатералној комисији. Таквих је свега 23, а међу њима су – Дејвид Рокефелер, Хенри Кисинџер, Збигњев Бжежински, Бил Клинтон, Џејмс Кориган, Лорд Винстон, Роберт Макнамара.

Око 150 људи светске завере налази се истовремено у двема организацијама. Међу њима је, на пример, добро познати Џорџ Сорос (члан БГ-а и СИО-а), а, такође, и председник познате компаније Си-ен-ен Вајат Џонсон (члан СИО-а и ТК-а).

Чланови организација светске завере су главни резервоар за избор номенклатуре водећег састава међународних организација. Сви високи представници САД-а и западних земаља у ОУН-а припадају светској завери. Својеврсни комесар светске завере увек је поред Генералног секретара ОУН-а, на положају његовог заменика, и то је обично члан Савета за иностране односе (средином деведесетих година био је то Дик Торнбург).

Чланови светске завере високог ранга предводе ГАТТ, Међународну организацију за трговину и цене (Питер Сатерленд, члан БГ-а и ТК-а), Светску банку (Џејмс Волфенсон, члан БГ-а и СИО-а), Међународни монетарни фонд, Европску банку за реконструкцију и развој. Под њиховом контролом су Међународни суд у Хагу и Нобелов комитет. Разбијањем словенске државе Југославије под видом миротворачке делатности бавио се Торвалд Столтенберг, руководитељ комисије ОУН-а, члан Билдерберг групе и Трилатералне комисије.

Антисловенска, антируска, антиправославна усмереност светске завере, која се јасно испољила од самог почетка рада њених организација, формирала је читаву “школу” закулисних политичара-русофоба. Сви амбасадори САД-а у нашој земљи су, без изузетка, били поборници хладног рата против Русије и залагали су се за рушење СССР-а. Сви они, почевши од идеолога Џорџа Кенана и Аверела Харимана, били су чланови Савета за иностране односе. Активни учесници тајног подривачког рата против наше земље у годинама “перестројке” били су амерички амбасадори Џејмс Метлок (члан БГ-а и ТК-а), Томас Пикеринг (члан БГ-а и СИО-а), Роберт Штраус (члан СИО-а), Строуб Талбот (директор СИО-а, члан ТК-а). Да и не говоримо о надалеко познатим архитектима подривачке делатности против Русије, као што су Збигњев Бжежински, Џорџ Сорос, Ричард Пајпс, Дмитри Сајмс.

Из бивших социјалистичких земаља чланови главних организација светске завере су пољски министар спољних послова Анджеј Олеховски (Билдерберг група) и бивши председник СССР-а Михаил Горбачов (Трилатерална комисија). Међутим, његово чланство у овој организацији трајало је релативно кратко. Светска завера која га је подстакла на издају домовине, ипак није исувише веровала издајнику. Садашње учешће Горбачова у мондијалистичким структурама (осим Светског форума у којем има кључну улогу) своди се на функцију консултанта. Такву улогу имају и Горбачовљеви саборци на рушењу СССР-а Едуард Шеварднадзе, Александар Јаковљев, Гаврил Попов, Анатолиј Собчак, Генади Бурбулис и њима слични. Међутим, њихово време је прошло.

Данас нарочиту улогу у активностима мондијалистичких организација игра нова кохорта агената Запада и издајника отаџбине. Међу њима су, првенствено, људи с двоструким руско-израелским држављанством. До недавно су такав статус имале све кључне фигуре Јељцинове криминално-космополитске владе – бивши премијер Сергеј Киријенко, заменици премијера Чубајс, Њемцов, Уринсон; министри Јасин, Лифшиц, Березовски, а такође и многи други високи службеници руског Белог дома. Ови људи, испуњени патолошком мржњом према Русији и бескрајном страшћу за стицањем, осећају се у нашој земљи као мисионари “изабраног” народа и зато се понашају попут израелских окупатора у Палестини. Карактер њихове мисије је познат из Протокола сионских мудраца и не захтева посебно објашњење.

Олег Платонов

Из књиге: “Зашто ће пропасти Америка”

поглавље: ”Тајна светска влада”

преузето:http://www.vaseljenska.com

Повезани чланци

Страва и ужас у ОШ „Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу

Страва и ужас у ОШ „Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу

Последњих неколико година, србско друштво трпи убрзан процес који је у њему зачет пре готово три деценије - разарање друштвеног реда, морала и надасве духовности. То види сваки здраворазуман члан друштва, независно од степена формалног образовања и других друштвених...

МОЛИТВА ЗА ДЕЦУ

МОЛИТВА ЗА ДЕЦУ

Фотографија са Сабора родитељства у Мушветама 2014. године Господе, подигни нам децу чија ће срца бити чиста, чији ће циљ живота бити узвишен, децу која ће знати управљати сама собом пре него што зажеле да управљају другима, децу која ће гледати у будућност, али неће...

Исповест – Убио сам цело Смедерево

Исповест – Убио сам цело Смедерево

Из архиве НИН-а, сада давне 1996. године, преносимо чланак покајничке исповести о ужасима абортуса - утробног чедоморства. Др Стојан Адашевић, гинеколог који одбија да обавља абортусе Убио сам цело Смедерево " Обавио сам негде од 48 до 60 хиљада абортуса, не знајући...