Страва и ужас у ОШ „Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу


Последњих неколико година, србско друштво трпи убрзан процес који је у њему зачет пре готово три деценије – разарање друштвеног реда, морала и надасве духовности. То види сваки здраворазуман члан друштва, независно од степена формалног образовања и других друштвених чинилаца који одређују његов статус. Простор јавног саобраћаја, превасходно визуелни медији са бројним „ријалити“ програмима као врхунцем испирања мозга, препун је агената тог погубног утицаја, вољних или невољних сарадника креатора Новог светског (богопротивног) поретка. Али, посебно је болно и поражавајуће када се та душегубна армада обруши на најрањивији део србског друштва – србску децу, која треба да стасају у неимаре боље будућности србског рода.

Ево једног примера таквог подмуклог деловања на децу …

У петак, 30. октобра, настава у једној од учионица школе из наслова, прекинута је јаким ударцима по вратима. У учионицу су потом упали ученици маскирани у ђаволе и пред затеченим учитељем почели су да пролазе између столова и да деци деле бомбоне, говорећи како ће идуће године сви заједно да славе Ноћ вештица. Свој поход су наставили кроз остале учионице уз вику и дреку по школским ходницима…

Питање прво:
Ко је деци дао идеју за такву активност?

Питање друго:
Од када је у наставним плановима и програмима своје место добила и отворена промоција сатанизма нашој деци?

Питање треће:
Шта ћемо учинити по овом питању? Да ли ћемо допустити даље тровање деце сатанистичким перформансима или ћемо чврсто и одлучно стати пред директоре и наставнике и затражити да се цео догађај испита и што је најважније да се више НИКАДА НЕ ПОНОВИ?

Драги родитељи, ако ништа друго, бар се загледајте у свете иконе по вашим домовима и сетите се Крсних слава које славите и запитајте се шта би рекли светитељи и мученици на ову појаву, а више о „Ноћи вештица“ можете прочитати у овом чланку.

Као потпуну противност саблажњивом мини-игроказу од пре неколика дана, прилажемо видео-запис од Савиндана 2012. године. Место дешавања је исто; ученици ОШ „Лаза Лазаревић“ извели су представу о житију Светог Саве, а како се од ове красне представе дошло до невиђене срамоте, остаје само да се питамо.

[youtube_sc url=“https://www.youtube.com/watch?v=NuXVqWGGLLk“]

Владимир Благојевић
Братство Светог краља Милутина – Шабац