Више од злочина: Филм о бруталним убиствима над Србима (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)


Vise-od-zlocina-

Потресно 18-минутно остварење у продукцији Радио телевизије Београд које је недавно постављено на Јутјуб мучно је свједочанство о злочинима које је муслиманска војска починила у ноћи између 5. и 6. новембра 1992. године у селу Каменица, преноси портал телеграф.рс.

“Село Каменица… Лијева обала Дрине, општина Зворник. Од села остало само име, од људи нико”. Овим ријечима уз апокалиптичне слике до темеља спаљених кућа почиње документарни филм “Више од злочина” аутора Милоша Марковића.

Цјелокупно затекнуто становништво звјерски је побијено. Срби су клани ножевима и сјекирама, закивани за дрвеће, дављени жицом…

„Сјекира је поштедјела дрвеће, али не и људе“, каже аутор на једном месту на чије ријечи се вјештом руком монтажера надовезују потресне исповјести жена, мајки, браће који трагају за својим најмилијима.

„Нашли смо седам глава“, прича у филму један од житеља села.

„Ово је мој брат. Препознао сам га по џемперу. Видите како су га везали уларом“, пружа неименовани саговорник руке ка камери показујући канап који је управо скинуо с распаднутог леша.

За недељу дана пронађено је шест мучилишта са 38 жртава. Свих 109 нестало је кобне новембарске ноћи.

„Тражим оца. Дошла сам с тетком“, једва изговара једна девојчица.

„Причали су ми да су их пекли на ражњу. Чуло се док су јаукали“, у следећој сцени замуцкује жена одјевена од главе до пете у црнину прије него што се онесвијестила.

У позадини се чује јадиковка, запомагање за најмилијима. Већина никада неће бити пронађена. Кадар с поређаним сандуцима наговјештава опело, којим се стравично свједочанство Милоша Марковића, о звјерским дешавањима почетком деведесетих завршава.

[youtube_sc url=“http://www.youtube.com/watch?v=DKdsu0xlpGI“]

перузето:http://srbinaokup.info/?p=25319