Више од злочина: Филм о бруталним убиствима над Србима (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Vise-od-zlocina-

Потресно 18-минутно остварење у продукцији Радио телевизије Београд које је недавно постављено на Јутјуб мучно је свједочанство о злочинима које је муслиманска војска починила у ноћи између 5. и 6. новембра 1992. године у селу Каменица, преноси портал телеграф.рс.

“Село Каменица… Лијева обала Дрине, општина Зворник. Од села остало само име, од људи нико”. Овим ријечима уз апокалиптичне слике до темеља спаљених кућа почиње документарни филм “Више од злочина” аутора Милоша Марковића.

Цјелокупно затекнуто становништво звјерски је побијено. Срби су клани ножевима и сјекирама, закивани за дрвеће, дављени жицом…

„Сјекира је поштедјела дрвеће, али не и људе“, каже аутор на једном месту на чије ријечи се вјештом руком монтажера надовезују потресне исповјести жена, мајки, браће који трагају за својим најмилијима.

„Нашли смо седам глава“, прича у филму један од житеља села.

„Ово је мој брат. Препознао сам га по џемперу. Видите како су га везали уларом“, пружа неименовани саговорник руке ка камери показујући канап који је управо скинуо с распаднутог леша.

За недељу дана пронађено је шест мучилишта са 38 жртава. Свих 109 нестало је кобне новембарске ноћи.

„Тражим оца. Дошла сам с тетком“, једва изговара једна девојчица.

„Причали су ми да су их пекли на ражњу. Чуло се док су јаукали“, у следећој сцени замуцкује жена одјевена од главе до пете у црнину прије него што се онесвијестила.

У позадини се чује јадиковка, запомагање за најмилијима. Већина никада неће бити пронађена. Кадар с поређаним сандуцима наговјештава опело, којим се стравично свједочанство Милоша Марковића, о звјерским дешавањима почетком деведесетих завршава.

[youtube_sc url=“http://www.youtube.com/watch?v=DKdsu0xlpGI“]

перузето:http://srbinaokup.info/?p=25319

 

Повезани чланци

Бог ме је спасио да свијету причам гдје сам била и што сам видјела – Марија Почуча

Бог ме је спасио да свијету причам гдје сам била и што сам видјела – Марија Почуча

Милица Матић, рођена Почуча из Дивосела записала је потресну, истиниту причу, казивање своје мајке Марије Почуча, Вујканове која је са 75 својих комшија Дивосељана бачена у Јарчју јаму на сјеверном дијелу Велебита 06.08.1941. године у вријеме покоља српског народа у...

Како су усташе клале и убијале Србе на Ђурђевдан!

Како су усташе клале и убијале Србе на Ђурђевдан!

Масакр у Благају, кад је зверски усмрћено око 520 Срба, био је увод за касније злочине усташа на Кордуну, који су често чињени отворено, брутално и масовно Један од највећих масовних покоља српског становништва у НДХ, које су извршиле усташе, догодио се од 6. до 8....

Не заборавимо “савезничко” бомбардовање Београда на Васкрс 1944.

Не заборавимо “савезничко” бомбардовање Београда на Васкрс 1944.

''Они које сматрамо да су нам данас пријатељи САД, ЕУ и Ватикан, никада нам нису мислили добро. Као што данас све чине да униште Србију и Србски народ, то су чинили и у Другом светском рату!''уредништво сајта БЕОГРАД – Навршава се 69 година од највећег савезничког...