Вакцинација детета или казна, а ко контролише ММР вакцину?

Вакцинација новорођенчади, одојчади, мале и школске деце је обавезна и то је регулисано законом Републике Србије. Ипак, страх да ће вакцинација изазвати нус-појаве и сумња у делотворност вакцина, код појединих родитеља јачи је од закона, због чега они одбијају да вакцинишу своје дете, на властиту одговорност.

Ово је показао пример Новосађанке М. Л. (34), самохране мајке, која је на последњој контроли код педијатра одбила вакцинацију своје једноипогодишње девојчице.

Много сам истраживала о последицама вакцинације и видела да постоји сумња да ММР вакцина, коју је као наредну требало да прими моја Лена, изазива аутизам – прича ова мајка.

Упитала сам педијатра ко ће својим потписом сносити одговорност да последице неће бити штетне за моје дете, а она је одговорила: нико. Онда сам решила да је нећу вакцинисати. Докторка ми је тад тражила да потпишем како одбијам вакцинацију и запретила ми Центром за социјални рад и инспекцијом.

Док мејнстрим лекари поричу да је аутизам повезан са ММР вакцином (мешавина три вакцине: против малих богиња, заушки и рубеоле, eng. Мeasles, Мumps, Rubella), многи тврде супротно.

Статистика показује да је пораст броја оболелих од аутизма алармантно у вези са увођењем и применом ММР вакцине.

Уплашена да ће изгубити старатељство, ова Новосађанка ипак није потписала изјаву и како сама каже, пролонгирала је вакцинисање девојчице, док се не распита која су јој права и обавезе по том питању.

Начелник Службе за здравствену заштиту деце у Дому здравља „Нови Сад“ др Бранислава Станимиров потврдила је за да родитељи најчешће одбијају ММР вакцину, која штити од малих богиња, рубеола и заушки.

Различити су разлози због којих родитељи одбијају вакцинацију. Најчешће је то страх од аутизма, али правила нема – каже др Станимиров. – Међутим, важно је напоменути да није научно доказано да је вакцинисање ММР вакцином окидач за настанак аутизма код деце.

На италијанском суду доказано да MMР вакцина изазива аутизам!

Родитељима Валентина Боке (Valentino Bocca), Министарство здравља Италије исплатило је 112.000 евра. Сада парницом захтевају додантих 800.000 евра. Прича је трагична: дечак Валентино који се развијао нормално, са 14 месеци примио је ММР вакцину и добио дијареју, изгубио апетит и за само неколико дана више није могао ни кашикoм да се служи. Судија Луцио Ардиђо (Lucio Ardigo) изјавио је да је ,,коначно утврђено” да је Валентино патио од ,,аутистичног поремећаја заједно са когнитивним застојем” и да је његова болест повезана са примањем вакцине. Насилан начин на који владе САД и европских држава пропагирају вакцинацију ММР-ом, оставио је многе родитеље у уверењу да немају избора, упркос томе што је вакцинација добровољна. У случају Валентина Боке ова про-вакцинацијска пропаганда била на уштрб владиног процеса. Прочитајте чланак о овом случају ОВДЕ.

Родитељи који су одбили само једну вакцину, јер лично сумњају у њену делотворност, како сазнајемо, требало би да се кажњавају новчано и прекршајном пријавом.

Вакцинални пунктови обавештавају наше инспекторе, а санитарна инспекција дужна је да родитеље потом пријави судији за прекршаје – каже Рајко Булатовић, из сектора за санитарни надзор Покрајинског секретаријата за здравство.

Међутим, не зна се која је судбина тих прекршајних пријава, да ли стигну на ред или застаре и да ли после њих родитељи ипак вакцинишу дете.

Вакцинисана младунчад мајмуна постала аутистична

Ако вакцине не играју апсолутно никакву улогу у развоју аутизма код деце, како то данас тврде многи медицински ауторитети, зашто онда неке од најпопуларнијих вакцина уобичајено намењених деци, очигледно изазивају аутизам код животињских примата?

Ово је питање које сада многи људи постављају након скорашње студије коју су спровели научници са Универзитета у Питсбургу (University of Pittsburgh (UP)) у Пенсилванији, откривши да су многи младунци мајмуна којима је убризгана стандардна доза вакцина за децу, као део новог истраживања – добили симптоме аутизма. За њихову анализу, Лора Хјуитсон (Laura Hewitson) и њене колеге са Питсбуршког универзитета спровели су одговарајуће безбедоносно испитивање типичних програма за вакцинацију деце, које је требало да испита Амерички центар за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) – али то никада није учинио – за прописане вакцине. И оно што је овај храбри тим открио било је шокантно, пошто потпуно руши општеприхваћени мит како су вакцине безбедне и не носе никакав ризик од аутизма.

Oткрића су показала да су млади макаки мајмуни који су примили типичaн препоручени ЦДЦ-ов програм вакцинације из 90их, и то дозе које одговарају величини и старости мајмуна, имали склоност да развију аутистичне симптоме. Невакцинисани мајмуни из групе, са друге стране, нису показивали такве симптоме, што указује на снажну везу између вакцина и спектра аутистичног поремећаја.

Цела детаљна анализа студије Катерине Фромпович (Catherine J. Frompovich) ОВДЕ.

Извор: Новости, Магацин

Повезани чланци

Страва и ужас у ОШ „Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу

Страва и ужас у ОШ „Лаза К. Лазаревић“ у Шапцу

Последњих неколико година, србско друштво трпи убрзан процес који је у њему зачет пре готово три деценије - разарање друштвеног реда, морала и надасве духовности. То види сваки здраворазуман члан друштва, независно од степена формалног образовања и других друштвених...

МОЛИТВА ЗА ДЕЦУ

МОЛИТВА ЗА ДЕЦУ

Фотографија са Сабора родитељства у Мушветама 2014. године Господе, подигни нам децу чија ће срца бити чиста, чији ће циљ живота бити узвишен, децу која ће знати управљати сама собом пре него што зажеле да управљају другима, децу која ће гледати у будућност, али неће...

Исповест – Убио сам цело Смедерево

Исповест – Убио сам цело Смедерево

Из архиве НИН-а, сада давне 1996. године, преносимо чланак покајничке исповести о ужасима абортуса - утробног чедоморства. Др Стојан Адашевић, гинеколог који одбија да обавља абортусе Убио сам цело Смедерево " Обавио сам негде од 48 до 60 хиљада абортуса, не знајући...