РЕАКЦИЈА НА ПРЕТЕЋЕ ПИСМО, УПУЋЕНО ЕПИСКОПУ РАШКОПРИЗРЕНСКОМ И КОСОВСКО МЕТОХИЈСКОМ У ЕГЗИЛУ, Гдин.у др. АРТЕМИЈУ

18.01.2014. | Борба за веру

Христос се роди.

 Прво, да се разумемо…

Више је него очигледно да ово, претеће писмо, које сте упутили Епископу РашкоПризренском и КосовскоМетохијском Артемију, кога отерасте у егзил, није Ваше лично обраћање, већ обраћање оних који кувају пропаст Српске Православне Цркве и државе Србије. Стога ћу се у даљем тексту обраћати свима.

 Видим, увели сте још неке нове обичаје да “У ове празничне дане мира, радости и праштањa“ отворено претите: „Уколико се и овога пута оглушите о Наш позив, тешка срца морамо да Вам предочимо да ћете Нас приморати – заједно са осталом браћом архијерејима, нарочито онима у чијим епархијама покушавате да успоставите паралелну парасинагогалну и расколничку структуру – да предузмемо даље канонске мере против Вас; а сами знате која је следећа канонска мера.“

 Епископ ЕРПИКМ Артемије, никада није био самоуверен ни уверен да је непогрешив, али је, за разлику од ваших појединих архијереја и угледних духовника и верника, био и остао уверен у Свето Јеванђеље и дела Светих отаца.

 Епископ ЕРПИКМ Артемије, никада није ишао странпутицом раскола па ни  у овом времену препуном искушења за наш напаћени народ, која му великим делом ви приредисте и у која га силом и испирајући мозгове лажима, гурате.

 „раскол је велика рана на телу Цркве, велики грех пред Богом, грех који ни мученичка крв не може опрати.Очигледно тога свесни, својевремено сте обећавали Светом Архијерејском Сабору и Светом Архијерејском Синоду да никада нећете учинити тај пагубни корак; а данас, својим неодговорним поступцима, сведочите супротно.“  дакле овим ви оптужујете Епископа Артемија за некакв раскол? Мало сте се збунили очигледно, јер сте ви ти који СПЦ и верни народ гурате у раскол прихватајући свејерес екуменизма. Он никада ничим није начинио раскол, посебно не својим делима, те је стога остао веран ономе у шта вас је уверавао, за разлику од вас који сте својим делима јасно доказали да сте саучесници у екуменизму што, опет и опет напомињем, је свејерес.

 

Кажете да  Епископ ЕРПИКМ Артемије радикално пориче Цркву… : која је и Вама и свима нама дала и даје како хришћански тако и епископски идентитет, служење и духовну власт. Делима својим, Епископ Артемије је доказао јавно да стоји на бранику вере православне и отачаства чувајући Српску Православну Цркву, а у ствари сте ви ти који је поричете, и то не само Њу већ и самог Бога, у чије сте се улоге ставили и претерано се уживели у своју непогрешивост и духовну власт. Мада… то вам је можда прешло од превеликог дружења са папом.

 Нема потребе да сада ја питам и себе и вас, у којој сте ви то Цркви, јер је већ опште познато, а што сте доказали и делима, да сте активни део светског савеза цркава. С тога не видим како можете да очекујете да се прихвати одлука која је противна канонима Српске Православне Цркве, а коју сте сами измислили на овај или онај начин, оправдавајући је гомилом лажи и клевета, а затим је наметнули народу, из разлога личних потреба, у овом вашем случају јер је требало „поломити кичму“ Епископу Артемију и на сваки начин га уклонити као сметњу даљем уништавању СПЦе и Србије.

 Епископ ЕРПИКМ Артемије, никада није угрозио јединство СПЦ. Угрозио је само ваше и планове оних који жељно чекају крах православља у Србији, а онда и крах саме Србије, што вам је и циљ.

Опет и опет, лажно оптужујете да је Епископ ЕРПИКМ Артемије починио најтеже канонске кривице, јер сте ви ти који сте то чинили и на општу жалост чините то још увек, без назнака покајања, водећи се оном народном „напад је најбоља одбрана“

 У даљем тексту, што је прилична срамота за било кога, ви се служите лажима, „физичко угрожавање монахâ у тим манастирима“ то се нигде и никада није догодило.

Физичко угрожавање и то монахиња, чинили су викарни Епископ Липљански Теодосије и његови “сицилијанци“ свештеници са страном и шиптарском полициом, као и Епископ Јован са својим  “сицилијанцима“ свештеницима и полициом више пута. За шта постоје материјални докази.

 Уместо ваших неистина, (“уништиће Господ сва уста лукава“ Псалам 14) било би боље да се сетите Светог Јеванђеља и дела Светих отаца и онога што тамо пише, те да се узмете у памет и оканете свејереси и активног учествовања у њој по којекаквим синагогама, катедралама и осталим душеболесним скуповима.

Ваше Свете Тајне су под знаком питања, с обзиром да СТЕ ВИ ТИ КОЈИ СТЕ У ЈЕРЕСИ И КОЈИ ТИМЕ НАЧИНИСТЕ РАСКОЛ! ВИ СТЕ ЈЕРАРСИ ОДСТУПНИЦИ.

“21. Не можете пити чашу Господњу и чашу демонску; не можете учествовати у трпези Господњој и у трпези демонској.

22. Зар да разљутимо Господа? Јесмо ли јачи од њега?“

ПРВА ПОСЛАНИЦА СВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА КОРИНЋАНИМА глава 10 зач. 145

А о којој то љубави ви причате и на коју се то љубав позивате? На ону са Woodstoc_a?

Пошто видим ову претњу, некаквим даљим канонским мерама, молим вас да ми разјасните које су те канонске мере?

Из Православне Цркве или из ваше расколничке и свејересне Њу Ејџ организације?

 

Надам се и молим, да вас Бог просветли и уразуми, да скинете ролетне са очију, проспете џепове, побацате калеидоскопе, узмете крст свој и кренете за Господом Христом под Његовим лаким јармом, а не за лукавим у јарму екуменизма.

 

Верујем да ни вама није лако.

Јер је немогуће да вам буде лако док год садите тикве са нечастивим… разбиће вам се о главу.

 “10. Човјека јеретика по првоме и другоме савјетовању клони се,

11. Знајући да се такав изопачио, и гријеши; самога себе је осудио.“

                               ПОСЛАНИЦА СВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА ТИТУ

                3.Ранији пороци и садашње врлине препорођених у Христу.

                                                  Клонити се јеретика. Поруке и поздрави.

 “МИ СМО ДУЖНИ ДА СЕ ПОВИНУЈЕМО БОГУ, А НЕ ЉУДИМА.

МИ СМО ДУЖНИ ДА НЕИЗМЕЊЕНО ПРЕБИВАМО У ПРАВОСЛАВНОЈ ВЕРИ, КОЈА ЈЕ БОЖАНСКА, А НЕ ДА СЛУШАМО РАЦИОНАЛИСТИЧКЕ ДОКАЗЕ ОВОСВЕТСКИХ ЉУДИ, КОЈИ ЖЕЛЕ САМО ДА УГАЂАЈУ ЈЕДАН ДРУГОМЕ И ДА ВЕРУ ПРИЛАГОЂАВАЈУ ХУМАНИСТИЧКОМ ДУХУ ВРЕМЕНА“

Свети Серафим Роуз

 “АКО СЕ И СВА ВАСЕЉЕНА ПОЧНЕ ПРИЧЕШЋИВАТИ СА ЈЕРАРСИМА – ОДСТУПНИЦИМА, МИ НЕЋЕМО. АМИН.“

Свети Серафим Роуз

 

 

Слушкиња Господња

Максимовић Сања

17и јануар

2014о лето Господње

у Звечану

Косово и Метохија Србија

 

Повезани чланци

ПАПАтријаршија у успону: Иринеј је први патријарх у српској историји који је саслуживао римокатоличку мису! (видео)

ПАПАтријаршија у успону: Иринеј је први патријарх у српској историји који је саслуживао римокатоличку мису! (видео)

Ближи се слава већине Срба – свети Никола. Сви знамо колико је овај светитељ ревновао за веру православну против Арија и његових јеретика. Познат је по томе што је Арија ошамарио због дрскости и хуле на православну веру током Никејског сабора (325. године). Због...

Митрополит Серафим Пирејски: „Свеправославни сабор“ може довести до раскола

Митрополит Серафим Пирејски: „Свеправославни сабор“ може довести до раскола

Преосвећени оци архијереји, не могу да се отмем утиску и убеђењу да иза свега стоји једна једина потајна жеља извесних људи из садашње Цариградске патријаршије: да се ова прва по части патријаршија у Православљу данас једном оваквом концепцијом и оваквим понашањем...

„Философијa симулације“ и црквени илузионисти – Архимандрит Максим

„Философијa симулације“ и црквени илузионисти – Архимандрит Максим

Савремена епоха је надахнута и заквашена тзв. „Философијом симулације“, чија је суштинска потка појам звани „релативизам“ и она убира своје антихришћанске плодове у виду својих присталица, чак и у редовима високог клира Српске православне цркве. Сходно овој...