Одговор “патријарху“, Арију нашега доба.

16.01.2014. | Борба за веру

Чеках пар дана, да паметнији проговоре и одговоре…….

У ИМЕ ОЦА И СИНА И СВЕТОГА ДУХА. АМИН!

   Читајући писмо које је упућено Епископу Артемију, од стране Богоборног  и отвореног предстaвника јеретика, које је пуно лажи, цинизма и неискрености, не могу као човјек Православне вјере, да прећутим на још један у низу напад на Православље и на исповједнике Православне вјере, а то је у овом случају ЕПИСКОП РАШКО-ПРИЗРЕНСКИ И КОСОВО МЕТОХИЈСКИ АРТЕМИЈЕ, СА ВЈЕРНИМ МОНАШТВОМ И СВЕШТЕНСТВОМ и вјерним народом Србским у егзилу, којему стаду по милости Божијој и ја припадам. Ово је још један покушај екумениста који су узурпирали трон Св.Саве, да преваре неупућени народ, и дасебе прикажу као чуваре Православне Цркве, а вјерно Христово стадо на челу са Епископом Артемијем да прикажу као расколнике и отпаднике. То писмо, пуно змијског отрова, је написано по налогу самога дна пакла, Ватикана. Ви екуменисти, расколници и отворени јеретици, смутљивци, издајници свега што је свето, часно и Богу миломе драго у земљи Србији, ви треба да се покајете и вратите у окриље Србске Православне Цркве. Јер сте својим јеретичким злодјелима одступили и отпали од Православне вјере и начинили раскол у Светој Цркви, а сада окривљујете јединог Епископа без мане, који је остао вјеран Богу и роду.

   Помињете Свети Синод?
Како може да буде свет и његове одлуке свете кад га чине особе, које проповиједају јерес екуменизма, особе које уносе раздор и раскол уводећи новотарије а све исповједнике свете Православне вјере прогоне.  Одлуке таквијех особа су по светијем Оцима не прихватљиве и неважеће.

   Ви осуђујете Србски народ и нашега епископа Артемија за раскол?

lavrentije

   Ви који се клањате, по светим Оцима, претечи антихриста папи и његову најагресивнију секту зовете “сестринском црквом и другим плућним крилом“. Код таквог римског архијеретика папе водите свештенике да их благослови његовом крвавом руком. Ви који сте палили хануку у јеврејској синагоги, да говорите о православљу, а сами стеса тим злодјелом себе осудили и изопштили из Православне Цркве.

hanuka

   Шта кажу свети Оци о вашим јеретичким злодјелима:

   71. правило Св.Апостола – Ако који хришћанин принесе уља у светилиште незнабожачко, или у јудејску синагогу, или пали свеће, када су празници јеретички, нека се одлучи.

   Свети Јустин Ћелијски, Св.Николај Србски, Св.Марко Ефески, Св.Козма етолски, Св.Саво и многи Свети Оци рекоше да је екуменизам скуп свих јереси, бацише проклетство на унијате сапапом, а ви јавно рекосте да сте “екумениста и пацифиста“. Има ли отвореније јереси и раскола од ваших злодјела? По светим Оцима нема. Зато прогоните ЕПИСКОПА АРТЕМИЈА, ЈЕР ОСТАЈЕ У ПОСЛУШАЊУ ЦРКВИ И СВЕТИМ ОЦИМА  које ви немилосрдно газите.

   ПРВО ПРАВИЛОДРУГОГ ВАСЕЉЕНСКОГ САБОРА: „да се преда анатеми свака јерес…“ ИСТИНА ЈЕ: ви сте под анатемом светих Отаца.

   ПРАВИЛО ТРЕЋЕГ ВАСЕЉЕНСКОГ САБОРА:  „не сме се никаквим начином бити потчињен епископима који одступише или који одступају од Православља“… ИСТИНА ЈЕ: одступили сте од Православља, и народ Србски је то препознао и не прихвата вас док се не покајете и то јавно, а препознали смо Еп.Артемија као јединог исповједника православља (надамо се у милост Божију, да ћејош епископа исповиједити Православље, када скупе храбрости).

   ПРАВИЛО СЕДМОГ ВАСЕЉЕНСКОГ САБОРА: „Ономе који било какво Предање Црквено, писано или неписано одбацује, анатема.“ Ко се од вас није огријешио о ово правило? Сви сте потписали пресуду, свргнуће и прогонство Еп.Артемија без суда, без саслушања, без свједока, а шта кажу канони? Шта каже Св.Јевсевије аријанцима 355 г.на јеретичком сабору у Милану, на којем су аријанци донијели срамну одлуку за прогон Св.Атанасија Великог, јер није хтео да пристане у њихову јерес, као наш Еп.Артемије у вашу јерес екуменизма: “Нећу себе да оскрнавим вашим безакоњима, јер НИЈЕ ЗАКОНИТО ПОТПИСАТИ НЕЗАКОНИТУ ОДЛУКУ О СВРГНУЋУ НЕВИНОГ АРХИЈЕРЕЈА. ТО ЗАКОН БОЖИЈИ И ЦРКВЕНА ПРАВИЛА ЗАБРАЊУЈУ.“ О, како се данашње владике огријешише о Еп.Артемија. Нека вам се Бог смилује.

   15 КАНОН, Прво-другог Цариградског Сабора:А они,који се одељују од општења са својим епископом због какве јереси, која је од светих сабора, или Отаца осуђена, то јест кад он јавно проповеда јерес и отворено о њој у цркви учи, такви не само што неће подлећи казни по правилима зaто што су прије саборногразбора оделили се од таквога епископа, него ће напротив бити заслужни части која православнима пристоји. Јер они нису осудили епископе, него назовиепископе и назовиучитеље, нити су расколом порушилијединство цркве, него напротив похитали су да ослободе Цркву од раскола и раздељења“. А ви упорно нападате невиног и БогоугодногЕп.Артемија и још се дрзнете да га позивате да се „врати“ вама. Позивате га да се одрекне Бога, Светих Отаца, Православља, да душу да нечастивoм и да прихвати вашу свејерес, као аријанци св.Атанасија Великог. И још пријетите “ово је последња опомена“. Што не казните Лаврентија зато што је помогао римокатолицима у Шапцу да поунијате преко двеста Срба? Што не претите римокатолицима, суботарима, јеховистима, сатанистима и осталим сектама, да оставе Србе да их не врбују? Они вам не сметају, јер радите исти посао, а Артемије вам смета.

ste

   34. Правило Лаодикијског Сабора: “Ниједан хришћанин не сме остављати мученике Христове и обраћати се лажним мученицима, тј.јеретичкима, или који су прије јеретици били, јер су ови далеки од Бога. Нека су дакле, анатема, који се к њима обраћају.“ Колико „епископа“ се сликало испод слике Алојзија Степинца? Намесник Шабачко-Ваљевски са још пар свештеника је одвео хор из Шапца и поклонили се и “целивали“ гроб Алојзија Степинца у Загребу, а то је било годину дана послије “хаџилука“ код папе, и нико му ни ријеч није рекао,а у својој канцеларији је држао папину “икону“на зиду преко 10 годинаи ником ништа.

   О вашим екуменистичким злодјелима која чините, говоре многи канони и правила Светих Отаца, које ви на жалост одбацисте и погазисте! Само да вас подсетим, епископи СПЦ на заклетву коју сте дали наЈеванђељу када сте митру ставили на главу, па је погазисте:

   “ОБЕЋАВАМ ДА ЋУ ЧУВАТИ КАНОНЕ СВЕТИХ АПОСТОЛА И СЕДАМ ВАСЕЉЕНСКИХ САБОРА И ПРАВОСЛАВНИХ ПОМЕСНИХ САБОРА, КОЈИ СУ УЗАКОЊЕНИ НА УЧЕЊЕ ПРАВИХ ЗАПОВЕСТИ(…) ТВРДО И НЕНАРУШИВО ДО КРАЈА МОГ ЖИВОТА И СВЕ ШТО ОНИ ПРИМИШЕ И ЈА ПРИМАМ, А СВЕ ШТО ОНИ ОДБАЦИШЕ И ЈА ОДБАЦУЈЕМ(…) ПРЕСТУПИМ ЛИ ИШТА ОД ОВОГ ОБЕЋАНОГ ИЛИ СЕ НАЂЕМ ПРОТИВАН БОЖАНСТВЕНИМ ПРАВИЛИМА(…) ТАДА НЕКА СМЕСТА БУДЕМ ЛИШЕН  СВОЈЕГ ЧИНА И ВЛАСТИ, БЕЗ БИЛО КАКВОГ ОДГОВОРА ИЛИ РЕЧИ, И НЕКА БУДЕМ ТУЂ НЕБЕСКОГ ДАРА, КОЈИ МИ ЈЕ НА РУКОПОЛОЖЕЊУ ДАТ ДУХОМ СВЕТИМ“.

артемије сабор

   Народ Србски зна да је Еп.Артемије на правди Бога прогнан, зато што је остао вјеран архијерејској заклетви, вјеран Богу и светоме Сави и небеској србији, није хтео да прихвати јерес екуменизма, издају Косова и Метохије и да „игра“ како запад и папа свирају.

   А ви све издадосте и погазисте што је било свето у земљи Србији. Да ли вас заболи бар некада душа за светим косовом, које сте без икаквог права издали и предали као да је врећа окласина-окомака. Шта ћете да кажете сутра светоме Цару Лазару и косовским јунацима који дадоше животе за оно што ви издадосте ради власти и овоземаљске сласти.

   Ви сматрате, да је ово ваше писмо, вамаоправдање пред народом, да оправдате злодјела која ће да следе у наредном временском периоду. Св.Мученик Вукашин из Клепаца, када га је усташа секао на комаде, рекао је усташи: „Само ти дијете ради свој посао“, и ја ћу вама – само ви радите свој посао, а Бог је тај који ће да плати свакоме раднику по заслузи.

   Нека вам Господ да разума да се покајете и вратите у окриљесветој Православној Цркви, од које одступисте јеретичким злодјелима,и да се вратите у загрљај Светим Оцима које горко увриједисте и одбацисте. А то можете само искреним покајањем.

   Боже драги, смилуј се иопрости, не могу да ћутим и да мирно посматрам, кад ми покварени кваре вјеру. Послушах свете оце који кажу: да је боље да нам се језик осуши него да ћутимо кад нам вјеру кваре.

   Ја никога не осуђујем, свако има слободу коју му је Господ дао, али осуђујем злодјела која се раде на штету свете Православне Цркве. Света Вјера Православна, није ничија својина па да је квари како коме одговара.

   Вјерујем у једну свету саборну и апостолску Цркву…

Грешни раб Божији
Богдан Мијушковић-гуслар

Повезани чланци

ПАПАтријаршија у успону: Иринеј је први патријарх у српској историји који је саслуживао римокатоличку мису! (видео)

ПАПАтријаршија у успону: Иринеј је први патријарх у српској историји који је саслуживао римокатоличку мису! (видео)

Ближи се слава већине Срба – свети Никола. Сви знамо колико је овај светитељ ревновао за веру православну против Арија и његових јеретика. Познат је по томе што је Арија ошамарио због дрскости и хуле на православну веру током Никејског сабора (325. године). Због...

Митрополит Серафим Пирејски: „Свеправославни сабор“ може довести до раскола

Митрополит Серафим Пирејски: „Свеправославни сабор“ може довести до раскола

Преосвећени оци архијереји, не могу да се отмем утиску и убеђењу да иза свега стоји једна једина потајна жеља извесних људи из садашње Цариградске патријаршије: да се ова прва по части патријаршија у Православљу данас једном оваквом концепцијом и оваквим понашањем...

„Философијa симулације“ и црквени илузионисти – Архимандрит Максим

„Философијa симулације“ и црквени илузионисти – Архимандрит Максим

Савремена епоха је надахнута и заквашена тзв. „Философијом симулације“, чија је суштинска потка појам звани „релативизам“ и она убира своје антихришћанске плодове у виду својих присталица, чак и у редовима високог клира Српске православне цркве. Сходно овој...