Писмо подршке Милоју Стевановићу


Подршка брату Милоју
“Господе…ево дрски јеретици, вековни одступници од истине Твоје, подмукло саставише план и грозно ударише на народ Твој и на светињу Православну. Још једном пролише крв деце Твоје; још једном отворише потоке суза верних Твојих; још једном обукоше Цркву Твоју у црнину туге и жалости и исплетоше јој трнов венац од лажи и насиља и неправди својих…“
Св.Николај Србски

Након чистке “неподобних и непослушних“ у црквеном клиру, почела је чистка и мирјана, оних који неће Римског папу за намесника, већ хоће да служе Христу. Они (екуменисти) који оптужују Вас, брате Милоје, тим чином дигли су оптужницу против свих нас који се држимо завета који је дао Свети Сава у име народа свога, а који је запечаћен крвљу Св. мученика Цара Лазара и његове војске на Косову пољу, а који у најсажетијем могућем исказу гласи да смо ми Срби Христов народ. Вашим животом Ви сведочите да је онај ко је слуга Христов најбољи домаћин, најхрабрији војник, најплеменити и најпоштенији човек. Ви се држите речи Преподобног Јустина Ћелијског:“ Нема истине без љубави ни љубави без истине“. Као такав, Ви сте први притекли у помоћ онима који су протерани из свог дома (манастира), не само зато што су остали верни своме духовном оцу, на његовом Голготском путу, већ што су остали верни ИСТИНИ. Међутим, оно што посебно треба истаћи, што многима недостаје, у тренуцима безумља и хајке на Вас, Ви остајете смирени и са љубављу одговарате Вашим судијама, који су донели пресуду и пре суђења, који заударају гневом, лажима, завишћу и мржњом. Ваш пример је поука за све нас, како се понаша прави Христов војник, а посебно за оне који се колебају, који мисле да могу служити и Богу и екуменистима.
Братство Св.краља Милутина пружа Вама, часном брату у Христу и достојном чеду наших Светих предака подршку, да истрајете у борби за очување чистоте Православне Вере, да ваш крст узнесете часно до краја. Молимо се Господу, Пресветој Богомајци, Светоме Сави, Светом краљу Милутину, Светом Николају Србском и свим светитељима, да будете здрави и да као верни слуга Бога живога, одолите свим невољама које су се на вас обрушиле.
Шабац
дана 16.02/01.03.2011. лета Господњег.

С љубаљу у Господа браће и сестре у Христу
Братство Светог краља Милутина