Ко је хришћанима украо дугу и како су се на Видовдан „гејеви“ самозапалили (ВИДЕО)

И рече Бог Ноју u синовима његовим с њим, говорећи: А ја ево постављам завет (савез) Свој с вама и с вашим семеном након вас; и са свим животињама што су с вама од птица, од стоке и од свега звериња земаљскога што је с вама, са свачим што је изишло из ковчега, и са свим зверињем земаљским. Постављам завет Свој с вама и од сада ниједно тело неће погинути од потопа, нити ће више бити потопа да затре земљу. И рече Бог: ево знак завета који постављам између Себе и вас и сваке живе твари, која је с вама до века: ставио сам дугу Своју у облаке, да буде знак завета између Мене и земље, па кад облаке навучем на земљу, видеће се дуга у облацима. И опоменућу се завета Свога који је између Мене и вас и сваке душе живе у сваком телу, и неће више бити воде од потопа да затре свако тело. Дуга ће бити у облацима, па ћу је погледати и опоменути се вечнога завета између Бош и сваке душе живе у сваком телу које је на земљи. (Књига постања)

 

ноје

Дан 28. јун је неспорно познат и признат као један историјски дан. Потомци св. Саве, православни Срби тога дана сећају се св. кнеза Лазара и јунака битке на Косову 1389. године којима се прибрајају и сви други који животе положише за Крст Часни и слободу златну.

Тако је на достојанствен начин обележена прослава Видовдана традиционалном „Видовданском литијом“ из центра Београда па до Манастира Св. Јустина Ћелијског у Барајеву као и свечаном академијом након Свете Архијерејске Литургије.

Даље, дан 28. јун је познат и по другим историјским догађајима:

  • године 1914. извршен је атентат на аустроугарског престолонаследника Франца Фердинанда након којег је уследио Први Светски рат,
  • године 1948. настао је разлаз између Совјетског Савеза и Комунистичке партије Југославије,
  • године 2001. догодило се изручење бившег председника Савезне Републике Југославије Слободана Милошевића Хашком трибуналу.

Ове године, биће запамћен и по самозапаљивању хомосексуалаца у Тајвану:

Исте 2001. године, о Видовдану, десио се и неуспели покушај одржавања „Параде поноса“. Наиме, након петооктобарског државног удара и политичких промена у Савезној Републици Југославији започет је процес „транзиције“ по мери Запада и то како у економској тако и у културној сфери. Резултати транзиције постали су видљиви релативно брзо – није било дана да медији нису извештавали о свакодневним светковинама на међународном нивоу, па је тако временом постала пракса да се по узору на прилике у Америци и Западној Европи обележава „Ноћ вештица“ као и разни неки други „међународни дани“ неких споредних детаља из живота. Ипак, врхунац овог својеврсног културолошког рата (продужетка агресије НАТО из ’99) био је покушај наметања обележавања „Дана поноса“ која подразумева дефиле разних хомосексуалних група са заставама „дугиних боја“. На жалост организатора као и неколицине амбасадора западних земаља, покушај „парадирања“ наишао је на оштру реакцију омладине и неких навијачких група и остао је упамћен по знатној материјалној штети у граду као и бројним повређеним особама. И наредних година било је покушаја да се манифестације тог типа одрже у Београду. Каснијих година уследили су покушаји да се дефиле ипак одрже накнадно током године – раније са мање успеха, а последњих година, под патронатом државе осокољене „моралном подршком“ појединих амбасадора са Запада, са знатно више успеха. Стиче се утисак да је после толико времена „жаба“ ипак „скувана“ као и да су ранијих година тензије ипак вештачки појачаване. Наиме, за разлику од ранијих година, када су „параде“ најављиване унапред, а поједине групе на исте одговарале организовањем контра-скупова, ове 2015. године, без неке посебне најаве и уз знатно слабију медијску кампању,  у организацији неколико про-западних невладиних организација, без много еуфорије, у Београду је обележен „Међународни дан поноса ЛГБТ особа“. У контексту ове приче занимљиво је напоменути да је иста пропраћена вестима о одлуци Врховни суд Сједињених Америчких Држава да легализације „истополне“ бракова у Америци у којој је до сада „брак“ особа истог пола био дозвољен у 37 савезних држава док је у преосталих 13 био забрањен, као и најавом да је нацртом новог Грађанског законика Републике Србије наведено, поред дефиниције брака као заједнице живота мушкарца и одредбе којом се изједначавају брачна и ванбрачна заједница, да ће „заједница живота двоје људи истог пола“ бити уређена посебним законом као и могућност истих да усвајају децу.
И ове године, у склопу прославе „Међународног дана поноса ЛГБТ особа“, уз сећање на 28. јун 1969. године који је познат као „Стоунволска револуција“, којом приликом су се припадници хомосексуалних организација успротивили полицијској рацији у немирима, одржане су прославе широм света. Међу њима, једна од тих скандалозних прослава биће упамћена како по инциденту који се том приликом догодио тако и по потврди о медијској цензури упркос декларацијама о медијским слободама у Сједињеним Америчким Државама.

Реч је о концерту у организацији Омладинског удружења „геј-прајд“ покрета на којом је приликом покушаја вештачког стварања „дуге“ услед реакције честица дошло до повређивања већег броја људи који су том приликом задобили озбиљне опекотине по телу. Из разлога политичке коректности, медији нису показали интересовање за извештавањем о овом догађају, док су поједини ипак известили јавност о инциденту али без навођења да је реч о организацији која промовише идеологију хомосексуализма.

Содомија је сексуална перверзија која се састоји у противприродном разврату. У српском језику је синоним за зоофилију, скотолоштво, мада у великом броју језика то није случај, већ содомија означава хомосексуалност, неприродне блудне односе и слично. За оне који учествују у оваквом разврату, каже се да су содомити.

Содомија носи назив по граду Содому. Содом и Гомор су познати као „градови у равници“, су по Књизи постања били смештена су на реци Јордан у јужном делу Ханана. Долина Јордана (који одговара данашњем Мртвом мору) је поређена са рајским вртом, као земља богата водом и зеленилом, погодна за испашу стоке. Божанска пресуда је била да се Содом и Гомора, заједно са два друга оближња града, униште ватром и сумпором. Суседни град Бела/Зоара је једини поштеђен током судњег дана.

Содом и Гомор су постали синоним за окорели грех, а њихов нестанак са испољавањем Божијег гнева. Содом и Гомора су такође коришћени као метафора за пороке, блуд, содомију и хомосексуалност. Неприродни блуд и хомосексуалност су грехови због којих су кажњени становници Содома и Гомора.

Најзад и пропаст Содома не може се ничим другим објаснити него оним чиме га Библија објашњава, тј. неваљалством људи и казном Божјом. Исти тај морални узрок мора се признати и у објашњењу пропасти Помпеје и Херкулане, Мартиника, легендарне Атлантиде као и још неких градова и насеља на планети земљиној. (Св. Николај Жички)

Мада се геј-прајд идеологија и застава у дугиним бојама често тумачи као борба за толерантност другачијих, сама ова идеологија не трпи оне који другачије мисле. Од почетних невиних шетњи и стидљивог пипкања на њима „параде поноса“  постају параде богохулства. Свој врхунац идеолози геј-парада виде, не само у разврату на сред улице, што се већ дешава на парадама у САД, већ у исмевању крста и хришћанских симбола.

c13 Господ је дугу дао као симбол завета између Бога и човека и доказ тога да потопа до Страшног Суда више неће бити. Геј-идеологија се труди да цели свет прикаже као Содом и Гомор, те је она и претеча Страшног Суда. Отета застава дуге од хришћана је покушај и отимања наде. Перверзија Запада је, засада, први корак у прекидању дијалога између две цивилизације – источне православне и западне која релативизује Истину у корист сваковрсног промискуитета. Извраћеност Запада је готово немогуће обуздати, али потребно је побринути се за свој дом.

lia-liam

Доћи ће једном време и људи ће постати болесни. Када виде онога ко није подвргнут општој болести, устаће на њега говорећи: ти син најболеснији, јер ниси као ми. (Свети  Антоније Велики)

Погледајте такође: ДОКТОРКА СА ОКСФОРДА ТРАЖИ УБИЈАЊЕ НОВОРОЂЕНИХ БЕБА

Припремила екипа странице „Православље живот вечни“

Повезани чланци

Васкрс у Бадовинцима и Други дан Васкрса – Беседа владике Максима

Васкрс у Бадовинцима и Други дан Васкрса – Беседа владике Максима

Христос васкрсе! Ваистину васкрсе! https://www.youtube.com/watch?v=byB1Uo9Thzc На Други дан Васкрса, Свету Архијересјку Литургију је служио Његово Преосвештенство хорепископ новобрдски и панонски Господин Максим. После службе је уприличена трпеза љубави за све...

Гучевска Литија 2017.

Гучевска Литија 2017.

Дана 02.09.2017. лета Господњег, од Бање Ковиљаче до спомен костурнице на Гучеву, биће одржана Литија поводом Гучевске битке, у славу и хвалу Господу и част и пошту нашим часним прецима, који су дали своје животе у Првом светском рату за Крст Часни и слободу златну....

На многаја љета оче Симеоне! Празник Св. Симеона Мироточивог у Бадовинцима

На многаја љета оче Симеоне! Празник Св. Симеона Мироточивог у Бадовинцима

Драги оче Симеоне, Срећна Вам слава и имендан! Да Вас Господ укрепи молитвама Вашег небеског заштитника Св.Симеона Мироточивог, да под окриљем и омофором нашег владике Артемија и даље нашу Православну веру чувате и од јеретика браните и да од Бога Вам поверену духовну...