Курири европске Србије – шампиони у замени теза – ПЖВ

Савремена Србија, тј. Србија без светога Саве и Господа Христа, своје егзистирање заснива на методу замене теза. Лаж је њена суштина, обмана јој је храна, превара јој је мајка рођена. Савремена Србија је опустошена од НАТО бомби, не зато што су јој бомбе побиле новорођенчад, већ зато што су јој дух убиле променом свести.

И не бојте се оних који убијају тело, а душу не могу убити; него се бојте оног који може и душу и тело погубити у паклу. (Јеванђеље од Матеја)

Заиста је савремена Србија мртва, док Света Србија живи по катакомбама, барикадама и дечијем незлобивом срцу, дакле, на маргинама савремене Србије.

Како би другачије могла савремена Србија да оправда себе, своје издајство светости, осим заменом теза. Лаж, тенденциозност и медијско насиље горе и од прозелитизма су њена средства хипнозе, психозе, наркозе и некротизације народа Свете Србије.

Господари савремене Србије су срце заменили за мозак а мозак употребили за харакири. О свему томе је говорио свети старац Гаврило Грузијски:

Sv Gavrilo Ubernadze

Истинска вера се налази у срцу, не у разуму човека. Људи који имају веру у својем разуму ће постати следбеници Антихриста. Али, они који је имају у свом срцу ће га препознати. – Свети Гаврило (Ургебадзе)

Истинска вера се налази у срцу, не у разуму човека. Људи који имају веру у својем разуму ће постати следбеници Антихриста. Али, они који је имају у свом срцу ће га препознати. -Свети Гаврило (Ургебадзе)

Ових дана, били смо сведоци да та сила, Света Србија, и нема тако занемарљив глас у окупираној Србији. Фактор дечије незлобивости, мада може да буде и дезавуисан умом детињим, тј. умом неотпорним преварама, ипак се пројавио на улицама главног града и показао своју реалну снагу. Та снага је била толико велика, да је савремена Србија (читај режимски РТС) морала да утиша пренос прославе шампионске титуле фудбалера омладинаца и да га сасвим прекине.

У манифестацији тријумфалне пројаве духа Свете Србије детињи незлобиви ум је за свој успех захвалио Богу, а не Вучићу; певао је о Светом Косову, а не о Европској Унији; називао је диктатора Србије колоквијалним називом за хомосексуалца, а није клекао да му се поклони.

studio imam problem

Иначе, колоквијални назив за хомосексуалца се међу Србима користи не само за означивање нечије „сексуалне орјентације“, већ и као ознака за неког који је склон преварама, забијању ножа у леђа пријатељу, издаји и потпуној аморалности.

ШКОЛСКИ ПРИМЕР ЗАМЕНЕ ТЕЗА

Један од режимских листова савремене Србије je и крајње аморални „Курир“. Тако, лист Курир није курир Пете чете, већ пете колоне. Овај лист је под насловом „MUP: Grupa huligana napravila niz incidenata i vređala premijera“, пренео оно што су сви остали курири, тј. режимски листови морали да пренесу као образац за разумевање ствари из режимског Танјуга. Замена теза гласи овако:

„Grupa huligana iz organizacije Četnička omladina na dočeku mladih fudbalera ispred Skupštine grada napravila nekoliko incidenata

BEOGRAD – Grupa od desetak huligana, dolazeći na doček mladih fudbalera ispred Skupštine grada, napravila je nekoliko incidenata protiv javnog reda i mira, saznaje večeras Tanjug u MUP-u.

Osobe mlađe starosne dobi, koje pripadaju organizaciji „Četnička omladina“, od ranije su poznati policiji po nasilničkom ponašanju, naveli su u MUP-u.

Ista grupa mladića večeras je, na kraju dočeka mladih fudbalera, uzvikivala pogrdne reči upućene premijeru Srbije, rekli su u MUP-u.“ (Танјуг/Курир)

grupica huligana koja je vređala premijera

Народни геније је својом илустрацијом показао шта мисли о оваквом извештавању, а ми, са наше стране, погледајмо само неколико примедби на којима се заснива ова замена теза.

Танјуг/Курир: „Grupa od desetak huligana…“ – Дакле, глобална пројава антирежимског духа се минимизира на неколицину „губавих“ и користи се одговарајућа етикеција.

Танјуг/Курир: „…napravila je nekoliko incidenata protiv javnog reda i mira…“ – Дакле, „губави“ праве злочине против целине, тј. адекватних и општеприхваћених грађана (javnog reda i mira).

Танјуг/Курир: „Osobe mlađe starosne dobi, koje pripadaju organizaciji „Četnička omladina“, od ranije su poznati policiji po nasilničkom ponašanju, naveli su u MUP-u.“ – Дакле, да би се утврдило градиво, Танјуг/Курир понавља етикецију, уз навођење незрелости, и навођење и поузданог извора (од кога могу и леђа да боле) и изолацију „губавих“ – „Четничка омладина“. Овде недостају само Булајићеви пропагандни филмови са „четницима-кољачима“ са ножем у зубима и прљавим прстима да би утисак био потпун.

Сетимо се да се од режимских медија и званичника европске Србије сличан метод користи и за православне који одбацују савремену јерес екуменизма и не помињу патријарха-екуменисту. Употребљава се етикетирање: „секта“, „расколници“ уз гебелсовско понављање, минимизира бројност малог стада, наводи да су одувек били „зли“, и то да се само та њихова урођена особина сада пројавила у пуном замаху, изолују се непостојећим именом „Српска истинска православна црква“ са којом немају никакве везе. Притом, режимлије и њихови курири се не баве аргументима православних, тј. побијањем 15. Канона Цариградског сабора, већ тенденцозно понављају своје етикете.

СВЕТИ НЕКТАРИЈЕ ЕГИНСКИ: О КУКАВИЧЛУКУ

Кукавичлук је страст слабе душе коју је обузео страх. Кукавичлук је малодушност, нерешеност, недостатак ратничке храбрости, непостојаност душе сметене ужасом и стрепњом. То је малодушност у очекивању опасности, неумешност за борбу, неприсебност у опасностима, одсуство одважности, неприправност духа, недостатак моралне снаге, слабост духа, поводљивост према злу. Кукавичлук поробљава човека, чини га издајником отачаства, заводи га у беславље и бешчашће, клони га да презире законе отаџбине и покреће га на непоштовање божанског, свештеног и светог. Кукавица је немужествен, подао, недостојан, низак, јадан, ропска и ситна душа, себичњак и самољубац. Своје спасење и избављење од опасности он ставља изнад свега, те и изнад саме славе и слободе свога отачаства. Кукавица је покора за своју отаџбину. (Св. Нектарије Егински)

Овим светим речима светог Нектарија Егинског објашњава се и дух и метод савремене Србије, тј. режимских и институционалних магова и њихових портпарола у борби са Светом Србијом. Курири ће и даље преносити глас замена тези, али ће молитвом, постом и послушношћу Богу овај дух бити и даље разоружаван и побеђиван у душама људи Свете Србије.

Јер Света Србија се не боји „оних који убијају тело и потом не могу ништа више учинити.“ Боји се само „Оног који има власт пошто убије бацити у пакао;“

…да, кажем вам, Оног се бојте. (Јеванђеље од Луке)

Превод и припрема: Екипа ФБ странице „Православље живот вечни“

Повезани чланци

Васкрс у Бадовинцима и Други дан Васкрса – Беседа владике Максима

Васкрс у Бадовинцима и Други дан Васкрса – Беседа владике Максима

Христос васкрсе! Ваистину васкрсе! https://www.youtube.com/watch?v=byB1Uo9Thzc На Други дан Васкрса, Свету Архијересјку Литургију је служио Његово Преосвештенство хорепископ новобрдски и панонски Господин Максим. После службе је уприличена трпеза љубави за све...

Гучевска Литија 2017.

Гучевска Литија 2017.

Дана 02.09.2017. лета Господњег, од Бање Ковиљаче до спомен костурнице на Гучеву, биће одржана Литија поводом Гучевске битке, у славу и хвалу Господу и част и пошту нашим часним прецима, који су дали своје животе у Првом светском рату за Крст Часни и слободу златну....

Помозимо мајци и сестри да обиђу гроб србског добровољца у Донбасу

Помозимо мајци и сестри да обиђу гроб србског добровољца у Донбасу

Мајка и сестра хероја Новорусије Владимирова Станимировић спремају се на пут у Донбас 19. марта, како би обишле гроб свога сина и брата, а такође како би упознале његову супругу и дете које је оставио иза себе. Потребна су средства за пут. Помозимо мајци и сестри...