ЗАКЉУЧЦИ ТРЕЋЕ РЕДОВНЕ СКУПШТИНЕ СВЕСРПСКЕ НАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СРБИ НА ОКУП!

ЗАКЉУЧЦИ ТРЕЋЕ РЕДОВНЕ СКУПШТИНЕ СВЕСРПСКЕ НАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ СРБИ НА ОКУП!
одржане фебруара 2015. године

SNO Srbi na okup Ljuljaci 2015.02.07 0001

На трећој редовној годишњој Скупштини СНО „Срби на окуп!“, одржаној 7. фебруара 2015. године у Љуљацима, након свестране и исцрпне расправе о тренутној ситуацији и положају српског народа како у држави Србији тако и у осталим српским земљама, донети су следећи

ЗАКЉУЧЦИ

  1. Препоручујемо свој страдалној Србадији, ма где била, ма како била угрожена, да се имена Српског и вере светосавске не одричемо, ни по коју цену, чак ни по цену живота. Веру, националност, историју, језик, писмо, и културу чувајмо и бранимо на све нама доступне начине, па ако је могуће, и више од тога.
  2. Најоштрије осуђујемо све дубље тоњење у јерес синкретистичког екуменизма и тиме у зло неоунијатства свештеноначалија Српске православне цркве, на челу са патријархом Иринејем и њему једномислећим епископима и свештенством. Екуменистичка усмереност патријарха Иринеја и оданих му епископа и свештеника води само у једном смеру – ка омраженој нам Унији са Ватиканом, коју унапред осуђујемо и одбацујемо.
  3. Такође, јасно и недвосмислено одбацујемо исто тако омражену Европску унију и згражавамо се над сваком политиком која као главни домет и циљ има увлачење Србије у исту. С тим у вези изражавамо своје апсолутно неповерење свим, па и садашњем режиму у Београду који као свој главни посао и усмерење види улазак Србије у Европску унију.
  4. Одбацивање пута ка Европској унији заступамо из многих разлога, а највећи међу њима јесте признање независности лажне Косовске републике, као услов Републици Србији на њеном беспутном европском путу. У име наше Организације тај услов унапред одбацујемо као апсолутно неприхватљив, на шта позивамо сав Српски народ, и најоштрије осуђујемо све евенуталне политичко-правне махинације које би садашњи и било који будући режим у Београду извео у циљу избацивања Косова и Метохије из Устава Републике Србије, путем референдума и било чега сличног.
  5. Одлучно одбацујући усмерење Србије ка Европској унији, такође одбацујемо сваку безживоту и безбојну идеју неутралности наше земље. Тога ради позивамо све Србе и све патриотске субјекте у нашој земљи да снажно подржимо идеју блиских односа Републике Србије са Руском федерацијом у сваком смислу.
  6. У контексту наведенога, овом приликом упућујемо подршку и братском Руском народу у Новорусији, који, као раније Срби, преживљава исту ону ратну агонију и страдања подметнута од стране Запада, те подржавамо и њихове тежње уједињења са Руском федерацијом, сматрајући их у историјском, политичком и сваком другом смислу у потпуности неопходним, природним и оправданим.
  7. Потребно је да путем нашег јавног делања и медијског наступања, у мери наших могућности, као један од главних циљева у практичном смислу буде буђење нашег народа из летаргије потрошачког менталитета и пренаглашеног индивидуализма и да, као главно средство овакве борбе на личном плану у моралном и етичком смислу, пре свега имамо православно благочешће и побожност, која нас управо кроз подвижништво учи одрицању од себе самих и жртвовању за друге.
  8. Наглашавамо такође неопходност већег ангажовања свих нас, чланова Срба на окуп! у свим инстанцама наше организације, што подразумева редовно учествовање на састанцима Већа и Месних одбора и крајње озбиљно деловање и схватање проблема које на њима решавамо и обавеза које свако од нас у оквиру рада тих тела наше Организације има или добије, почев од редовног плаћања чланарине, до свеукупног већег ангажовања свих нас у организацији.
  9. Исто таконаглашавамо потребу одржавања одговарајућих манифестација приликом свих историјских догађаја у нашој историји, поготово одржавати сећања на ранија и скорашња страдања нашег народа од комунистичког безбожног режима, од НАТО злотвора и шиптарских терориста и од Западних завојевача у нашој историрји. Погроми и прогони нашег народа не смеју бити заборављени је су то свенародне лекције из историје које нас уче како се према актерима тих наших страдања треба односити у садашњости и будућности.

   Велике идеје остварују се малим корацима. Нека то буде мото који ћемо уграђивати у нашу свест, те којом ћемо побуђивати и нашу савест, јер мали кораци сваког од нас чланова кад се саборнизују и уједине у оквиру Срба на окуп!, постају велики корак читаве наше Организације и нашег народа.

   Надајући се у Божју помоћ и благоразумност свих нас, да ћемо ове закључке правилно и озбиљно схватити, прихватити и применити, са вером у Бога и са верношћу светосавском путу и немањићким, српским државотворним идеалима, треба да останемо и даље на бранику наше земље и народа и смело ходимо путем борбе која је нашој генерацији Божјим промислом пала у удео.

Како радили, тако нам Бог помогао!

СНО „СРБИ НА ОКУП“

 SNO Srbi na okup Ljuljaci 2015.02.07 0002Чланови СНО“Срби на окуп!“ Mесни Одбор – Шабац

Повезани чланци

Помозимо мајци и сестри да обиђу гроб србског добровољца у Донбасу

Помозимо мајци и сестри да обиђу гроб србског добровољца у Донбасу

Мајка и сестра хероја Новорусије Владимирова Станимировић спремају се на пут у Донбас 19. марта, како би обишле гроб свога сина и брата, а такође како би упознале његову супругу и дете које је оставио иза себе. Потребна су средства за пут. Помозимо мајци и сестри...

О празнику Хелоувин (Halloween) – Ноћ вештица

О празнику Хелоувин (Halloween) – Ноћ вештица

Сад је доба године када се секуларно друштво у коме живимо припрема за празник Хелоувин (Ноћ вештица). Пошто смо већина нас или однедавно православни или одскора познајемо наше Православље, апсолутно је неопходно да пажљиво размотримо сваки вид нашег учешћа у овом...

Свети Цар Николај Други Романов- Чист пред Богом и народом

Свети Цар Николај Други Романов- Чист пред Богом и народом

''Ако сам ја сметња за срећу Русије и ако ме све друштвене силе које су сада на њеном челу моле да напустим престо, ја сам спреман да то учиним, спреман сам не само да се одрекнем царства, него и да свој живот дам за Отаџбину," говорио је Цар. Последњи руски цар...