Е Коста, Коста, упиташ ли се некада зашто твоја деценијска борба не доноси икакве резултате?

15.01.2015. | Мишљења

Извор: Србски ФБ репортер

Коментар нашег читаоца Душка Јанковића на текст: Говори Москва и Београд – Устав Србије на Бриселским мукама (Фонд Стратешке Културе)

Kosta ČavoškiПитање за правника професора доктора Косту Чавошког: Господине Чавошки, од када је то Теодосије Шибалић Епископ Рашко-призренски? Којим правним актом и када је он то постао?

Е у томе је проблем господине Чавошки. Проблем је у лицемјерју, то јест безобразлуку такозваних бораца за Српство и Србију којима су пуна уста патриотизма и права, а како то онда господине Чавошки да Ви тако јавно признајете и прихватате бесправне одлуке донешене у СПЦ, када је Рашко-призренскa Епархијa у питању???

Враћам се да наставим коментар који сам започео а нисам завршио јер нисам могао од муке у желудцу (кад имам муку у желудцу, онда сам склон јаким ријечима што не доликује православном хришћанину) а све са циљем да се не забораве неке ствари које су се десиле не тако давно а о којима господин професор доктор Коста Чавошки очигледно није обавештен.

Наиме, у овом интервјуу дотични господин напомиње како је Теодосије Шибалић, којег бесправно и безаконито ословљава са Епископ Рашко-призренски, позвао Србе са Космета да гласају на шиптарским изборима а при том неком јадном причом покушава да оправда Мирослава Гавриловића како је ето он, својевремено рекао да се наводно одрекнемо пута у ЕУ, ако је за то услов признавање независности Косова.

Господине Чавошки, на те шиптарске терористичке изборе је и Мирослав Гавриловић позвао српски народ и то јавно и недвосмислено: Позив Србима да изађу на изборе.

На те издајничке шиптарске изборе је и београдска патријаршија позвала наш народ када је обајвила ово срамно саопштење: Саопштење Епархије рашко-призренске поводом предстојећих локалних избора на Косову и Метохији.

poziv-na-siptarske-izbore poziv-na-siptarske-izbore-2ptrijarh-odlikovao-vulina-1

Господине Чавошки, мада се већ дуго питам да ли Вас у опште треба ословљавати са господине, на издају свете српске земље Косова и Метохије, позвао је Синод и Сабор београдске патријаршије већ давне 2010. године када је по налогу запада, безаконито, бесправно и против свих канона, мучки и кукавички, уз најгнусније лажи и клевете, протјерао законитог и честитог Епископа Артемија. Нешто Ви Коста Чавошки (сад сам већ донијео одлуку да вас више не ословљавам са „господине“) и Ваши драги интелеткуалци и интелигенција коју подржавате, често избјегавате ову тему? Зашто?

Кажеш Чавошки (сад сам одлучио да ти више и не персирам) да ће издајници одговарати за велеиздају. Да ли ће издајничка београдска патријаршија, без чијег учешћа и пристанка издаја једноставно не би била могућа, да ли ће и она одговарати за велеиздају?

Бориш се за правни поредак и поштовање устава у држави а признајеш бесправни поредак и кршење канона у СПЦ? Нападаш слуге запада које воде државу а признајеш слугеранију у цркви и обраћаш јој се са Епископ Рашко-призренски?

Е Коста, Коста, упиташ ли се некада зашто твоја деценијска борба не доноси икакве резултате? Прво је тебе а и многе друге некадашњи њемачки шпијун намагарчио и преузео Демократску странку. Сада ти и твоји интелектуалци покушавате, свјесно или несвјесно, да намагарчите српски православни народ.

Коста, за крај да ти кажем једну правну чињеницу: Епископ Рашко-призренски је Владика Артемије Радосављевић а никакав Теодосије Шибалић.

Епископ Рашко-призренски никада није позвао српски народ на лажне, издајничке и терористичке шиптарске изборе, већ је тим и таквим изборима јасно и гласно рекао НЕ:

[youtube_sc url=“http://youtu.be/WkFc7cIwyO8″]

Повезани чланци

Васкрс у Бадовинцима и Други дан Васкрса – Беседа владике Максима

Васкрс у Бадовинцима и Други дан Васкрса – Беседа владике Максима

Христос васкрсе! Ваистину васкрсе! https://www.youtube.com/watch?v=byB1Uo9Thzc На Други дан Васкрса, Свету Архијересјку Литургију је служио Његово Преосвештенство хорепископ новобрдски и панонски Господин Максим. После службе је уприличена трпеза љубави за све...

Гучевска Литија 2017.

Гучевска Литија 2017.

Дана 02.09.2017. лета Господњег, од Бање Ковиљаче до спомен костурнице на Гучеву, биће одржана Литија поводом Гучевске битке, у славу и хвалу Господу и част и пошту нашим часним прецима, који су дали своје животе у Првом светском рату за Крст Часни и слободу златну....

На многаја љета оче Симеоне! Празник Св. Симеона Мироточивог у Бадовинцима

На многаја љета оче Симеоне! Празник Св. Симеона Мироточивог у Бадовинцима

Драги оче Симеоне, Срећна Вам слава и имендан! Да Вас Господ укрепи молитвама Вашег небеског заштитника Св.Симеона Мироточивог, да под окриљем и омофором нашег владике Артемија и даље нашу Православну веру чувате и од јеретика браните и да од Бога Вам поверену духовну...