Е Коста, Коста, упиташ ли се некада зашто твоја деценијска борба не доноси икакве резултате?


Извор: Србски ФБ репортер

Коментар нашег читаоца Душка Јанковића на текст: Говори Москва и Београд – Устав Србије на Бриселским мукама (Фонд Стратешке Културе)

Kosta ČavoškiПитање за правника професора доктора Косту Чавошког: Господине Чавошки, од када је то Теодосије Шибалић Епископ Рашко-призренски? Којим правним актом и када је он то постао?

Е у томе је проблем господине Чавошки. Проблем је у лицемјерју, то јест безобразлуку такозваних бораца за Српство и Србију којима су пуна уста патриотизма и права, а како то онда господине Чавошки да Ви тако јавно признајете и прихватате бесправне одлуке донешене у СПЦ, када је Рашко-призренскa Епархијa у питању???

Враћам се да наставим коментар који сам започео а нисам завршио јер нисам могао од муке у желудцу (кад имам муку у желудцу, онда сам склон јаким ријечима што не доликује православном хришћанину) а све са циљем да се не забораве неке ствари које су се десиле не тако давно а о којима господин професор доктор Коста Чавошки очигледно није обавештен.

Наиме, у овом интервјуу дотични господин напомиње како је Теодосије Шибалић, којег бесправно и безаконито ословљава са Епископ Рашко-призренски, позвао Србе са Космета да гласају на шиптарским изборима а при том неком јадном причом покушава да оправда Мирослава Гавриловића како је ето он, својевремено рекао да се наводно одрекнемо пута у ЕУ, ако је за то услов признавање независности Косова.

Господине Чавошки, на те шиптарске терористичке изборе је и Мирослав Гавриловић позвао српски народ и то јавно и недвосмислено: Позив Србима да изађу на изборе.

На те издајничке шиптарске изборе је и београдска патријаршија позвала наш народ када је обајвила ово срамно саопштење: Саопштење Епархије рашко-призренске поводом предстојећих локалних избора на Косову и Метохији.

poziv-na-siptarske-izbore poziv-na-siptarske-izbore-2ptrijarh-odlikovao-vulina-1

Господине Чавошки, мада се већ дуго питам да ли Вас у опште треба ословљавати са господине, на издају свете српске земље Косова и Метохије, позвао је Синод и Сабор београдске патријаршије већ давне 2010. године када је по налогу запада, безаконито, бесправно и против свих канона, мучки и кукавички, уз најгнусније лажи и клевете, протјерао законитог и честитог Епископа Артемија. Нешто Ви Коста Чавошки (сад сам већ донијео одлуку да вас више не ословљавам са „господине“) и Ваши драги интелеткуалци и интелигенција коју подржавате, често избјегавате ову тему? Зашто?

Кажеш Чавошки (сад сам одлучио да ти више и не персирам) да ће издајници одговарати за велеиздају. Да ли ће издајничка београдска патријаршија, без чијег учешћа и пристанка издаја једноставно не би била могућа, да ли ће и она одговарати за велеиздају?

Бориш се за правни поредак и поштовање устава у држави а признајеш бесправни поредак и кршење канона у СПЦ? Нападаш слуге запада које воде државу а признајеш слугеранију у цркви и обраћаш јој се са Епископ Рашко-призренски?

Е Коста, Коста, упиташ ли се некада зашто твоја деценијска борба не доноси икакве резултате? Прво је тебе а и многе друге некадашњи њемачки шпијун намагарчио и преузео Демократску странку. Сада ти и твоји интелектуалци покушавате, свјесно или несвјесно, да намагарчите српски православни народ.

Коста, за крај да ти кажем једну правну чињеницу: Епископ Рашко-призренски је Владика Артемије Радосављевић а никакав Теодосије Шибалић.

Епископ Рашко-призренски никада није позвао српски народ на лажне, издајничке и терористичке шиптарске изборе, већ је тим и таквим изборима јасно и гласно рекао НЕ:

[youtube_sc url=“http://youtu.be/WkFc7cIwyO8″]