ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ У БУГАРСКУ


ikona Sveti kralj Milutin

          Православна Народна Хришћанска Заједница Братство Светог краља Милутина, у периоду од 18/31. октобра до 20. октобра/2. новембра 2014. год. организује поклоничко путовање великим православним светињама Бугарске, Цркви Свете Недеље у Софији и Рилском манастиру.

          Поклоничко путовање се организује са благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског и косовско-метохијског ГГ Артемија, а под духовним руковођењем настојатеља Катакомбног манастира Светог краља Милутина у Бадовинцима, јрм. оца Симеона. Централни део путовања представља поклоњење моштима Светог краља Милутина, небеског молитвеника и заштитника нашег братства и целокупног Србског народа, које почивају у Цркви Свете Недеље у Софији. Велика духовна радост тог догађаја биће изобилно увећана поклоњење моштима Светог Јована Рилског и осталим светињама славног и велелепног Рилског манастира. Планирано време поласка је на Св. Апостола и Јеванђелиста Луку/Св. Петра Цетињског (петак, 18/31. октобра) у 23h, а улазак у Бугарску очекује се у раним јутарњим сатима наредног дана. Планирано је да поклоници прво посете Рилски манастир, да се у повратку одржи молебан пред моштима Светог краља Милутина, после којег би се, према расположивом времену, кренуло у обилазак других православних храмова у Софији.

          Повратак у Србију планиран је у суботу 19. октобра/1. новембра увече, уз посету Катакомби ЕРП у егзилу у Нишу и Братству Светог Доситеја, и ноћење у мотелу у близини Катакомбе. Наредног дана ујутру, заједно са браћом из Ниша, креће се за Катакомбу Светог Јустина Ћелијског у Барајеву, на Свету Архијерејску Литургију и прославу имендана Преосвећеног владике Артемија. (Уистину, изванредан догађај за окончање једног изузетног поклоничког путовања). Планирано време стизања је 8h. По завршетку прославе у Катакомби у Барајеву, креће се за Шабац.

          Нека Многомилосрдни Господ, диван у Светима Својим (Пс. 67, 35), молитвама Светог краља Милутина, Светог Јована Рилског, Светог Великомученика Артемија и Свих Светих Његових, укрепи и оснажи све поклонике овог похођења светиња Бугарске, да им оно буде на корист душе и утврђивање у вери!

Братство Светог краља Милутина

Sabor Mušvete 2014 BSkMБратство Светог краља Милутина у Мушветама 2014. године