Саопштење СНО “СРБИ НА ОКУП” поводом најављене такозване “Параде поноса”


Logo SrbiNaOkup

СНО “СРБИ НА ОКУП” противи се праву на јавно изражавање поремећаја сексуалне преференције или било ког другог поремећаја или склоности, поготову уколико оно вређа право грађана на приватност и породични живот, њихова верска уверења и неприкосновеност достојанства личности.

Такозвана “Парада поноса” јесте уствари “Парада срама”, парада греха, настраности и сваке изопачености. Јавно показивање своје настраности и у крајњој линији поремећаја и болести, нема другог циља већ да болест мањине наметне као нормалност већини.

У хришћанском смислу, “Парада срама” јесте удар на еванђелске вредности, а код нас Срба удар и на Светосавске темеље, јер жели да пропагира противприродни блуд, да унакази човека као икону Божију и одузме му назначење да у љубави у брачној заједници буде саствараоц новог бића Божијег, буде телесни родитељ. Такозвана парада поноса има за циљ да овај дар Божији обесмисли код људи, да човек заборави своје основно назначење: мушкарац да буде отац, жена да буде мајка. Промоција оваквих изопачености није цивилизацијски напредак, како овај лоби у свету и медији под њиховом контролом желе да то представе, напротив, то је назадност која подсећа на библијски Содом и Гомор у коме вековима уназад цароваше овакве настраности и због којих их Бог сажеже.

Наравно, ми као људи и као хришћани овакве људе не одбацујемо и не осуђујемо, већ желимо да и сами спознају болест од које болују и да исцељење њихово дође што пре.

Позивамо све људе, да свако по својој моћи стане у заштиту свог достојанства, стане у заштиту личности, стане у заштиту породице, стане у заштиту деце, стане у заштиту своје прошлости, садашњости и будућности. Ако допустимо да данас нашим градовима парадирају хомосексуалци, сутра ће парадирати педофили, прекосутра некрофили и зоофили.

СНО “СРБИ НА ОКУП”