Томислав Николић: Биће ми драго да папа дође у Србију


Уредништво: Несретни властодршци у Србији као да се утркују ко ће више да рашири руке и ниже да клекне пред јеретиком папом римским. После Ивице Дачића, сада и Томислав Николић, са функције Председника Републике Србије прижељкује посету папе. Да ли нас чека нови Конкордат?

Tomislav Nikolić i Dominik Mamberti poziv papi

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са секретаром Свете столице за односе са другим државама Домиником Мамбертијем, коме се захвалио на томе што Ватикан, водећи се принципима, није признао једнострано проглашену независност Косова и Метохије.

Говорећи о проблему имовине која је верским заједницама национализована након Другог светског рата, председник Николић је рекао да ће Србија реституцију обавити што брже и ефикасније, у складу са Законом и могућностима, саопстила је Прес служба председника Републике.

Николић је упутио је писмо захвалности папи Фрањи због његове директне помоћи нашој земљи након катастрофалних поплава које су Србију погодиле ове године.

Такође, везано за папину посету Србији, председник Николић је истакао да ће му бити драго да пожели добродошлицу поглавару Римокатоличке цркве, чим око те посете буде постигнут договор са Српском православном црквом.

Николић је изразио жељу да се заједничком мудрошћу не начини никакав потез који би било кога увредио, поготово у вези односа према историји, Другом светском рату и улози Алојзија Степинца у њему, наведено је у саопштењу.

Извор: ТАНЈУГ http://www.tanjug.rs/novosti/135697/nikolic–bice-mi-drago-da-papa-dodje-u-srbiju.htm