Томислав Николић: Биће ми драго да папа дође у Србију

02.07.2014. | Екуменизам

Уредништво: Несретни властодршци у Србији као да се утркују ко ће више да рашири руке и ниже да клекне пред јеретиком папом римским. После Ивице Дачића, сада и Томислав Николић, са функције Председника Републике Србије прижељкује посету папе. Да ли нас чека нови Конкордат?

Tomislav Nikolić i Dominik Mamberti poziv papi

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са секретаром Свете столице за односе са другим државама Домиником Мамбертијем, коме се захвалио на томе што Ватикан, водећи се принципима, није признао једнострано проглашену независност Косова и Метохије.

Говорећи о проблему имовине која је верским заједницама национализована након Другог светског рата, председник Николић је рекао да ће Србија реституцију обавити што брже и ефикасније, у складу са Законом и могућностима, саопстила је Прес служба председника Републике.

Николић је упутио је писмо захвалности папи Фрањи због његове директне помоћи нашој земљи након катастрофалних поплава које су Србију погодиле ове године.

Такође, везано за папину посету Србији, председник Николић је истакао да ће му бити драго да пожели добродошлицу поглавару Римокатоличке цркве, чим око те посете буде постигнут договор са Српском православном црквом.

Николић је изразио жељу да се заједничком мудрошћу не начини никакав потез који би било кога увредио, поготово у вези односа према историји, Другом светском рату и улози Алојзија Степинца у њему, наведено је у саопштењу.

Извор: ТАНЈУГ http://www.tanjug.rs/novosti/135697/nikolic–bice-mi-drago-da-papa-dodje-u-srbiju.htm

Повезани чланци

Царственост моја мрзи и сматра гнусним то дело (унију)…

Царственост моја мрзи и сматра гнусним то дело (унију)…

Из Пролога за 26. октобар (13. октобар) РАСУЂИВАЊЕ Ништа бедније нема од човека, који у часу беде напусти наду у Бога и прибегне средствима спасавања супротним закону Божјем. Не само да такав човек не успева спасти и поправити свој спољашњи положај, него још и душу...

Екуменистичка олуја Иринеја Гавриловића

Екуменистичка олуја Иринеја Гавриловића

Екуменистичка олуја Патријарха Иринеја, изреченa данас на мосту код Сремске Раче. Prema njegovim rečima, na današnji dan pre 20 godina zločin nad Srbima su počinila braća po veri.  “To su uradila braća s kojima nas vezuje istorija i kultura, braća koja su nam bliska...

Огњен Војводић – Грегоријански глобализам

Огњен Војводић – Грегоријански глобализам

У ери информатике, технолошког напретка космичких размјера, свијету премреженом рачунарским системима, добу биотехнолошког модификовања природе и човјека, програмирања човјекове прошлости и будућности, надања и памћења, стварање гломазног глобалног синкретистичког...