ВИДОВДАН ЈЕ МЕРИЛО СВАКОГ СРБИНА

27.06.2014. | Мишљења

”Видовдан је зенит над нашим главама, али и темељ под нашим ногама. Видовдан је заиста Видов дан, када се јасно види и сагледава кроз векове „ко је вера, а ко је невера“. То је вечито СРБСКО ОГЛЕДАЛО.” Епископ Артемије

КОСОВСКИ БОЈ 2

За нас Србе Видовдан је чудотворно огледало, од Бога нам дато, у којем се наша душа огледа или како нам је поручио Епископ Артемије: ”Пред сваким Србином, ма на ком месту живео, ма на каквом положају био, стоји видовданско – косовско ОГЛЕДАЛО… Стога, док је времена, загледајмо се добро у то огледало, препознајмо себе на којој смо страни, ревидирајмо свој став док „времена има“, јер иде ноћ када нико неће моћи делати, ноћ после које нема сванућа.” На том огледалу ће свако да види стање своје душе и да сазна којим путем иде, чији пример следи, коме табору припада, да ли је на њему благослов или клетва, и то једноставно нико не може да избегне.

Срби се данас, хтели они или не, сврставају у два табора испод два барјака и то прво табор Светог великомученика Кнеза Лазар који је високо подигао Светосавски барјак, о којем је Епископ Артемије написао: ”Свети Кнез Лазар је на Видовдан довео до врхунца светосавски идеал српског човека, испунио светосавско српско Јеванђеље, које сажето гласи: „Све за Христа, Христа ни зашта“. То је опредељење за „Царство Небеско“, за вечне духовне вредности: вечну истину, вечну правду, вечну наду, вечни живот. Тим вредностима је свети Кнез испуњавао свој земаљски живот, за те вредности га је и положио. То су вредности за које вреди живети, али за које вреди и умрети када то затреба.” Други је издајнички табор Вука Бранковића, који је био опредељен за земаљско царство, кога су похлепа за земаљским сластима и страстима довели до издаје и Бога и рода, до вечног проклетства, кога су после тога одбацили и они којима је својом издајом помогао, Турци који су му рекли:”Када ти ниси веран своме цару, како ћеш бити веран нашем цару?” Данас се упорно и подмукло покушава да измени Видовданска истина, при чему се највећи акценат ставља да Вук Бранковић није издао. Сви који то раде, покушавају да оправдају то што се крију иза Голеш планине заједно са Вуком, да оправдају своје издаје или свој кукавичлук и раде против Бога и рода и против благослова Св.великомученика Кнеза Лазара, а на себе навлаче клетву. Над овим табором се виоре барјаци са звездом или звездицама или су у дугиним бојама…

”Пример Кнеза Лазара буди у нама понос и одушевљење за исте идеале за које је он мученички пострадао, а пример Вука – изазива осећај стида и срама што се у нашем роду нашао и такав изрод.” Епископ Артемије

Србине загледај се добро у Видовданско огледало и реци шта видиш!

Да ли си Србине у табору оних, који кажу да антихришћанска ЕУ нема алтернативу и да због тога треба све издати и продати, па и душу своју ђаволу дати?

Да ли си Србине у табору оних, који одбацише Устав Србије и прихватише Бриселски споразум и тако се одрекоше Косова и Метохије?

Да ли си Србине у табору оних, који позваше Србе да изађу на шиптарске изборе и да уђу у власт са злочинцима Тачијем, Харидинајем и тако признаше сатанску творевину државу Косово?

Да ли си Србине у табору оних, који кажу да каноне Светих отаца треба обесити мачку о реп, што себе називају бискупима, што носе бискупско прстење и крстове добијених од папе за послушност?

Да ли си Србине у табору оних, који римокатоличко-ватиканску јеретичку и злочиначку организацију називају сестринском црквом, а која је организовала само у прошлом веку убијање преко четири милиона Срба.

Да ли си Србине у табору оних, који се одрекоше Господа Исуса Христа и прихватише сатаниног намесника на земљи папу, коме се моле, клањају, целивају крваву руку и називају ”светим оцем”?

Да ли си Србине у табору оних, архијереја СПЦ послушника папиних који раде на унијаћењу народа Србског милом или силом, при томе као звери прогоне верно Христово стадо.

Да ли си Србине у табору оних, умишљених православаца који сматрају да треба сви хришћани целог света да се уједине, односно ”цркве” и тако дочекају свога господара антихриста.

Да ли си Србине у табору оних, који нам војску уништише и уведоше поново данак у крви, нашу децу у НАТО јаничаре претворише и који ће ако треба и на тебе да пуцају?

Да ли си Србине у табору оних, који нам као пријатеље намећу наше вековне непријатеље Турке, Хрвате, Албанце, а од наше браће Руса праве непријатеље?

Да ли си Србине у табору оних, који са највећим почастима дочекују светске зликовце у виду представника НАТО-а, ЕУ и САД који теже да нас потпуно униште?

Да ли си Србине у табору оних, који подржавају фашизам у Украјини и убијање недужног Руског народа у Новорусији, говорећи да су они за целовитост Украјине?

Да ли си Србине у табору оних, који дозвољавају да нас запрашују из ваздуха и да нас трују модификованом храном?

Да ли си Србине у табору оних, који те терају да прихватиш да ти син са мушкарцем, а ћерка са женом у хомосексуалној заједници живе?

Да ли си Србине у табору оних, који кажу да су сатански фестивали разврата, блуда, наркоманије и алкохолизма Егзит и Гуча прави бренд Србије?

Да ли си Србине у табору оних, који за керове праве прихватилишта, док је све више бескућника и који су те керове заштитили да могу да нас уједају, а ми им не смемо ништа?

Да ли си Србине у табору оних, који невоље које су нас задесиле у виду сметова, поплава, пожара, користе уз помоћ медија да себе у идоле претварају, којима ћеш се ти клањати и молити?

Да ли си Србине у табору оних, који користе медицину да на нама експериментишу и да нас вакцинама и лековима убијају како би нас мање било?

Да ли си Србине у табору оних, који хапсе криминалце и тајкуне, а пре тога и после тога са њима блиско сарађују или боље рећи управљају?

Да ли си Србине у табору оних, који ти децу заглупљују кроз развратну школу, и од наше паметне деце праве дебиле са којима ће лако моћи управљати?

Да ли си Србине у табору оних, који су школски систем уништили, а на место декана постављају криминалце од којих добијају дипломе и докторске титуле?

Да ли си Србине у табору оних, који те преко медија и индрустрије забаве претварају у послушног роба који не зна и не сме да мисли својом главом, него треба само да прихвати без поговора њихову реалност?

Да ли си Србине у табору оних, који затварају часне патриоте који неће да прихвате њихову издају и томе се отворено супростављају?

Да ли си Србине у табору оних, бивших Срба који су опијени западном модом-грехом, спремни да се одрекну свега и да прихвате свако понижење за тренутак лажног задовољства и мира.

Да ли си Србине у табору еврофанатика и екумениста издајника Бога и рода?

Србине, ако си у њиховом табору, знај да је на теби Лазарева клетва и Вуково проклетство и зато се под хитно покај, ако желиш себи добро и пређи у табор где су: Св.Симеон, Свети Сава, Св.краљ Милутин, Св.кнез Лазар, Милош Обилић, Св.Василије Острошки, Св.Петар Цетињски, Св.ђакон Авакум, Карађорђе, Његош, Гаврило Принцип, Живојин Мишић, Степа Степановић, Св.Петар Дабробосански, Св.старац Вукашин, Св.Јасеновачки мученици, Ђенерал Дража, Св.Николај Србски, Св.Јустин Ћелијски, браћа Милићи, Милица Ракић, Св.мученик Харитон, владика Артемије…

”Србија и данас постоји и опстаје захваљујући оним Србима (ма колико малобројни били) који су Лазаревско опредељење учинили душом своје душе, срцем свога срца, зеницом свога ока.” Епископ Артемије

Ове године, ако Бог да у Призрену царском граду!
Како радили тако нам Господ помогао!

Дана 13/26.06.2014.лета Господњег
многрешне слуге Божије, браћа у Христу
Богдан Мијушковић и Горан Живковић

Извор: СРБИ НА ОКУП! http://srbinaokup.info/?p=41820

Повезани чланци

Васкрс у Бадовинцима и Други дан Васкрса – Беседа владике Максима

Васкрс у Бадовинцима и Други дан Васкрса – Беседа владике Максима

Христос васкрсе! Ваистину васкрсе! https://www.youtube.com/watch?v=byB1Uo9Thzc На Други дан Васкрса, Свету Архијересјку Литургију је служио Његово Преосвештенство хорепископ новобрдски и панонски Господин Максим. После службе је уприличена трпеза љубави за све...

Гучевска Литија 2017.

Гучевска Литија 2017.

Дана 02.09.2017. лета Господњег, од Бање Ковиљаче до спомен костурнице на Гучеву, биће одржана Литија поводом Гучевске битке, у славу и хвалу Господу и част и пошту нашим часним прецима, који су дали своје животе у Првом светском рату за Крст Часни и слободу златну....

На многаја љета оче Симеоне! Празник Св. Симеона Мироточивог у Бадовинцима

На многаја љета оче Симеоне! Празник Св. Симеона Мироточивог у Бадовинцима

Драги оче Симеоне, Срећна Вам слава и имендан! Да Вас Господ укрепи молитвама Вашег небеског заштитника Св.Симеона Мироточивог, да под окриљем и омофором нашег владике Артемија и даље нашу Православну веру чувате и од јеретика браните и да од Бога Вам поверену духовну...