Ивица Дачић: Са аспекта државе, посета папе је у интересу Србије

27.06.2014. | Екуменизам

Уредништво:     Дан пред Видовдан, умишљени владари земље Србије, осведочени издајници Србских интереса, труде се да Србију подчине претечи антихриста, јеретику папи римском. Ивица Дачић отворено позива поглавара Ватикана да дође у Србију. Ограђујући се од духовних питања и односа са СПЦ, ту му увелико припремају терен окупатори трона Светог Саве, Патријарх и епископи екуменисти и новотарци.

Ivica Dačić i nadbiskup Dominik Mamberto

БЕОГРАД, 27. јуна 2014. (Бета) – Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио у петак у Београду да је у интересу државе Србије да папа Фрања, који је на челу државе Ватикан, посети Србију.

„Са аспекта државе Србије, у интересу је да папа Фрања, који је на челу државе Ватикан, посети Србију, а не могу да говорим о односу медју црквама“, рекао је Дачић након сусрета са секретаром Ватикана за односе с државама, надбискупом Домиником Мамбертијем.

Дачић је рекао да Србија политички жели да се с Ватиканом што боље разуме у питањима од заједничког интереса и да може с Ватиканом да разговара и о најнепријатнијим питањима у узајамним односима.

Дачић је захвалио папи Фрањи зато што је одмах, када су Србију средином маја задесиле поплаве, поменуо Србе у молитиви и позвао да се помогне Србији и Босни и Херцеговини.

Ивор: БЕТА http://www.beta.rs/?tip=article&kategorija=vestiizzemlje&ida=3087901&id=&ime=

Повезани чланци

Царственост моја мрзи и сматра гнусним то дело (унију)…

Царственост моја мрзи и сматра гнусним то дело (унију)…

Из Пролога за 26. октобар (13. октобар) РАСУЂИВАЊЕ Ништа бедније нема од човека, који у часу беде напусти наду у Бога и прибегне средствима спасавања супротним закону Божјем. Не само да такав човек не успева спасти и поправити свој спољашњи положај, него још и душу...

Екуменистичка олуја Иринеја Гавриловића

Екуменистичка олуја Иринеја Гавриловића

Екуменистичка олуја Патријарха Иринеја, изреченa данас на мосту код Сремске Раче. Prema njegovim rečima, na današnji dan pre 20 godina zločin nad Srbima su počinila braća po veri.  “To su uradila braća s kojima nas vezuje istorija i kultura, braća koja su nam bliska...

Огњен Војводић – Грегоријански глобализам

Огњен Војводић – Грегоријански глобализам

У ери информатике, технолошког напретка космичких размјера, свијету премреженом рачунарским системима, добу биотехнолошког модификовања природе и човјека, програмирања човјекове прошлости и будућности, надања и памћења, стварање гломазног глобалног синкретистичког...