Ивица Дачић: Са аспекта државе, посета папе је у интересу Србије


Уредништво:     Дан пред Видовдан, умишљени владари земље Србије, осведочени издајници Србских интереса, труде се да Србију подчине претечи антихриста, јеретику папи римском. Ивица Дачић отворено позива поглавара Ватикана да дође у Србију. Ограђујући се од духовних питања и односа са СПЦ, ту му увелико припремају терен окупатори трона Светог Саве, Патријарх и епископи екуменисти и новотарци.

Ivica Dačić i nadbiskup Dominik Mamberto

БЕОГРАД, 27. јуна 2014. (Бета) – Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио у петак у Београду да је у интересу државе Србије да папа Фрања, који је на челу државе Ватикан, посети Србију.

„Са аспекта државе Србије, у интересу је да папа Фрања, који је на челу државе Ватикан, посети Србију, а не могу да говорим о односу медју црквама“, рекао је Дачић након сусрета са секретаром Ватикана за односе с државама, надбискупом Домиником Мамбертијем.

Дачић је рекао да Србија политички жели да се с Ватиканом што боље разуме у питањима од заједничког интереса и да може с Ватиканом да разговара и о најнепријатнијим питањима у узајамним односима.

Дачић је захвалио папи Фрањи зато што је одмах, када су Србију средином маја задесиле поплаве, поменуо Србе у молитиви и позвао да се помогне Србији и Босни и Херцеговини.

Ивор: БЕТА http://www.beta.rs/?tip=article&kategorija=vestiizzemlje&ida=3087901&id=&ime=