Ексклузивно: Извршено ископавање моштију Светог Оца Јустина Поповића


У манастиру Ћелије код Ваљева данас је извршено ископавање моштију Светог Јустина Ћелијског. Од епископа, чину су присуствовали надлежни владика Милутин (који је суштински био маргинализован) и, наравно, бивши „јустиновци“, а сада главни новотарци у СПЦ („колоси“, по епископу крушевачком Давиду), митрополит Амфилохије и владика Атанасије Јевтић, духовни отац Игњатија Мидића, Григорија Дурића, Максима Васиљевића и сличних хулитеља онога што је учио отац Јустин (Игњатије Мидић је, као што је познато, кључни човек за избацивање Јустинове Догматике са Богословског факултета).

Manastir Ćelije 2014 iskopavanje moštiju Sv Justina Novog Ćelijskog 0001

Као што већину ствари у Цркви екуменисти и новотарци раде тајно, у складу са својом самовољом, тако је и овог пута изостала свесрпска саборност када је у питању овај драгоцени чин. Владике Амфилохије и Атанасије су позвали своје госте, углавном Грке (код којих су стекли славу тврдећи да су авини ученици, да би касније постали зизјуласовци, вартоломејевци, бенедиктанци и фрањевци), да присуствују овом чину (било их је и из других православних народа, али опет по њиховом избору), а нису позвали никог од наших старих и угледних калуђера који је Светог аву знао и са њиме саслуживао и његову веру у Христа, васкрсење  и бесмртну душу делио и дели.

Manastir Ćelije 2014 iskopavanje moštiju Sv Justina Novog Ćelijskog 0002Поред моштију Аве Јустина седи лажни  „јустиновац“, главни идеолог новотарства у СПЦ, Атанасије Јевтић

Као што рекосмо, владика Милутин је ту више био као „п(р)отрчко“ – Литургију је, на данашњи дан вађења моштију одслужио митрополит црногорско – приморски и самозвани архиепископ цетињски, Амфилохије (по свему судећи, новотарску, јер је он сад идеолог новотарства), а Атанасије је „уредовао“ у свему другом (кажу да је довео и археолошке стручњаке), при чему је свима са стране било забрањено да присуствују овом чину. Све је снимала и нека ваљевска телевизија, али вероватно за интерну употребу.

Manastir Ćelije 2014 iskopavanje moštiju Sv Justina Novog Ćelijskog 0000

Уместо да овај чин буде торжество свеправославно, радило се у некаквој тајности, као да отац Јустин није био најјавнији исповедник вере, због чега га је Бог прославио чудотворством до данашњих дана. Било како било, њему ћемо се и даље молити да нас заступа код Господа, а његова дела ћемо објављивати на посрамљење лажних „јустиноваца“ и њихове наопаке „теологије“.

Извор: БОРБА ЗА ВЕРУ – http://borbazaveru.info/content/view/6871/1/