Папа Франциско и жиг звери

23.05.2014. | Мишљења

Напомена: Али папина подршка жигу звери, језива мада не и изненађујућа, није све. Ода чиповању и папином разумевању за благодети “стапања човека и машине” се пре пар дана појавила на сајту “National Report”, по саморазумевању “Америчког Бр. 1 независног тима за вести”, а како се може видети по сличицама Саре Пејлин и Теда Круза тик уз назив сајта, гласилу америчких иберконзервативаца из “Чајанке”, биће да где Обама и “либерали” стадоше,  ”конзервативна” Америка продужи. Прочитајте, али нисмо сигурни да ћете поверовати.

papa_franjo

У контроверзном потезу католичке цркве, папа Франциско је гласно подржао технологију РФИД чипова (РФИД, радио-фреквентна идентификација) и изузетан потенцијал који она доноси човечанству. Бес потиче од веровања многих евангелиста, фундаменталиста и католика, да су РФИД импланти жиг звери, о коме се говори у поглављу њихове Свете књиге које се односи на крај света.

У свом недељном обраћању јавности, папа је публици говорио о свом мишљењу о РФИД технологији и уверио своје бројне следбенике да никаква духовна штета не може проистећи од РФИД импланта.

“Темељно смо испитали списе и ја вам одлучно кажем да ништа не указује да су чипови сатански у било ком погледу. Ако ништа друго, ови уређаји су благослов од самог Бога, даровани човечанству да се реши многих од светских болести.”

Папа је затим прешао на потребу својих преданих да буду отвореног ума у овом добу у ком се технолошки напредак остварује свакодневно. Епископ Рима је присутнима објаснио своје узбуђење због стављања РФИД имплантације у обавезну процедуру за све запослене и становнике Ватикана.

НБЦ је прошлог месеца предвидео да ће до 2017. сваки Американац имати РФИД имплант. То не изненађује, с обзиром да се човечанство све више ослања на технологију. Са појавом производа као што су Гугл наочаре, стапање човека и машине ближе је помало сваким даном. Распрострањена имплементација РФИД чипова ће бити велики и историјски скок у славну утопијску будућност.

Прошле године су грађани Нане у Вајомингу помогли бета тест РФИД имплементације. Сви становници малог града носе РФИД уређај у кожи између палца и кажипрста, користећи га за личну идентификацију и као метод плаћања роба и услуга. Градске власти кажу да је провлађујуће мишљење о РФИД-у изузетно позитивно и да су грађани поносни што су први Американци који су добили имплант.

Неколико аспеката савременог друштва може се побољшати уз примену РФИД технологије. Злочини као што су отмице и крађе идентитета ће престати да постоје. У медицински хитним случајевима где је пацијент онеспособљен, лекари могу наћи информације од животне важности скенирањем РФИД чипа појединца, а за оне људе који воле куповину, никада нећете морати да носите новац који може бити украден, или дужничке картице које могу бити изгубљене; сада су све банковне информације буквално на вашем длану.

Уз папино одобрење и благослов, интерес за РФИД имплантацију ће сигурно све више показивати припадници цркве. То би могло, надам се, да буде подстрек који овој агенди треба да добије “признање за домаћинство” (Household Recognition – разне погодности, углавном финансијске, за све чланове чиповане породице или домаћинства –  прим. прев.).

Аутор: Џејн М. Агни
Извор: http://nationalreport.net/pope-francis-public-support-rfid-chip-implantation/
Превео и приредио: Александар Јовановић – Срби на окуп

Повезани чланци

Васкрс у Бадовинцима и Други дан Васкрса – Беседа владике Максима

Васкрс у Бадовинцима и Други дан Васкрса – Беседа владике Максима

Христос васкрсе! Ваистину васкрсе! https://www.youtube.com/watch?v=byB1Uo9Thzc На Други дан Васкрса, Свету Архијересјку Литургију је служио Његово Преосвештенство хорепископ новобрдски и панонски Господин Максим. После службе је уприличена трпеза љубави за све...

Гучевска Литија 2017.

Гучевска Литија 2017.

Дана 02.09.2017. лета Господњег, од Бање Ковиљаче до спомен костурнице на Гучеву, биће одржана Литија поводом Гучевске битке, у славу и хвалу Господу и част и пошту нашим часним прецима, који су дали своје животе у Првом светском рату за Крст Часни и слободу златну....

На многаја љета оче Симеоне! Празник Св. Симеона Мироточивог у Бадовинцима

На многаја љета оче Симеоне! Празник Св. Симеона Мироточивог у Бадовинцима

Драги оче Симеоне, Срећна Вам слава и имендан! Да Вас Господ укрепи молитвама Вашег небеског заштитника Св.Симеона Мироточивог, да под окриљем и омофором нашег владике Артемија и даље нашу Православну веру чувате и од јеретика браните и да од Бога Вам поверену духовну...