Сабор Младости и Родитељства


Драга браћо и сестре, у току су припреме за организовани одлазак на Сабор. Уколико сте заинтересовани, јавите нам се на телефон 063 7324 225 или поруком на bratstvosvеtikraljmilutin@gmail.com . Пријаве сакупљамо до среде 23. јула.

Преосвећени владика Артемије је благословио да отпочнемо припреме Сабора младости и родитељства.  Ако Бог да Сабор ће се одржати на празник Спомена иконе Мајке Божије Тројеручице, 25. јула 2014. године у Мушветама на Златибору и уз Божију помоћ постаће традиционалан. Сабор има за циљ да промовише породични живот и рађање што већег броја деце. Планирано је, као што сте обавештени, да мајкама које су родиле троје и више деце доделимо одређена признања и поклоне. Мајкама које имају троје деце доделиће се грамата и тематска књига са посветом Владике. Мајке које имају четворо деце ће уз грамату и књигу добити и посребрени орден, а мајке са петоро и више деце позлаћени орден. Орден се назива ОРДЕН ТРОЈЕРУЧИЦЕ и симболично одаје признање дивним и храбрим српским мајкама које рађају и гаје децу у ова смутна времена, по угледу на мајку Девет Југовића.

sabor-mladosti-i-roditeljstva

У складу са тим планирано је да се оснује и ФОНД намењен борби против беле куге и да подстиче рађање. Бела куга је тренутно велика болест у Србији, млади се тешко одлучују на брак, а затим и рађање. Овим активностима ми из СНО уз Вашу помоћ покушавамо да младим људима укажемо на лепоту и потребу брака и родитељства.

Новац можете уплаћивати наменски на, за то предвиђени рачун, или доносити у простор Срба на окуп, Бистричка бр. 2. Надамо се да ћете нам на овај начин помоћи да успешно организујемо Сабор младости и родитељства и поделимо награде на општу радост.

Рачун за уплате: Ковачевић Дамјан, 205-9011005469010-76, Комерцијална банка