Александар Дугин: Ово је рат. Учинили смо све да бисмо га избегли. Остало је да га добијемо.

24.04.2014. | Мишљења, Чланци

александар дугин

Рат: овог пута озбиљно

Сада почиње најозбиљније искушење. Американци су толико притискали хунту да почне уништавање грађана југоистока. Напад “Десног сектора” на Скупштину (Раду) био је ултиматум кога је ЦИА поставила Турчинову и Јацењуку који су снажно одлагали да овај крвави акорд додају својој неславној владавини. Али Вашингтон их је сатерао уза зид.

Заузимање аеродрома у Краматорску и упад војске у Славјанск представљају тачку без повратка. Сада ће они или убијати или ће бити свргнути од неонациста. У ствари, хунта је постала талац. Ових дана ће се многи разбежати. Али одбројавање је почело.

Тако смо прешли у трећу фазу: Кијев је упутио трупе одлучивши се на рат са Русијом. Кримски сценарио мирног успостављања народне власти није успео. Тема федерализације коначно је скинута са дневног реда. Почиње рат за независност Новорусије.

Русија стварно није хтела тај сценарио. Она га је одлагала како год је могла. Украјина је сада у грађанском рату не једном ногом већ са две.

Политички: сви центри отпора треба да прогласе независност и излазак из састава Украјине. Треба да се формирају одбори Народне самоодбране и органи хитне власти. У области треба да се уведе војна управа. Треба да се обрате Путину и Јануковичу за спасење од уништења и нацистичког терора.

Тамо где органи државне управе нису заузети, треба их најхитније заузети. Онај ко не положи заклетву народу је саучесник кијевским убицама и са њима треба поступати по војним законима.
Све ово важи за Луганск, Харков, Одесу, Николаев, Херсон и где још је могуће. Политички статус Доњецка који је на себе преузео највећи удар – то је оно што треба одмах постићи.

Даље – организација југоисточног фронта.

Први корак: пробој границе са Русијом. Даље, бранити оно што се може, чекајући помоћ.
Помоћ ће доћи. Војни стручњаци морају да припреме техничке препоруке за вођење борбених операција у градским срединама на основама герилског ратовања.

Ово је рат. Сви су учинили све да би га избегли. Остало је да га добијемо. И то ћемо и урадити.

Превод: СРБски ФБРепортер

Повезани чланци

Небеска Литургија, Свети Владика Николај охридски и жички

Небеска Литургија, Свети Владика Николај охридски и жички

НЕБЕСКА ЛИТУРГИЈА Хај, шта се оно чује из даљине:Дал су вјетри, дал су вихорови,Ил шуморе горе јаворове,Ил са земљом трава разговара,Ил пјевају на небеси звијезде? Нит су вјетри, нит су вихорови,Нит шуморе горе јаворове,Нит са земљом трава разговара,Нит пјевају на...

Оци и учитељи Цркве о позоришним представама и забавама

Оци и учитељи Цркве о позоришним представама и забавама

Морална процена неких видова разоноде ОЦИ И УЧИТЕЉИ ЦРКВЕ О ПОЗОРИШНИМ ПРЕДСТАВАМА И ЗАБАВАМА Хришћанин има свету обавезу да строго прати и осматра да ли му је све потпуно корисно, да ли све служи његовом морално-духовном узрастању и напредовању, да ли поседује неку...

Васкрс у Бадовинцима и Други дан Васкрса – Беседа владике Максима

Васкрс у Бадовинцима и Други дан Васкрса – Беседа владике Максима

Христос васкрсе! Ваистину васкрсе! https://www.youtube.com/watch?v=byB1Uo9Thzc На Други дан Васкрса, Свету Архијересјку Литургију је служио Његово Преосвештенство хорепископ новобрдски и панонски Господин Максим. После службе је уприличена трпеза љубави за све...