За катастрофу у Фекетићу крив је еп. Иринеј Буловић!

skolska-slava21

ОВО СРБИЈА НЕ ЗНА А ТРЕБА ДА ЗНА

За катастрофу у Фекетићу крив је еп. Иринеј Буловић!

08.03.2014.

За катастрофалну непогоду у Фекетићу крив је Иринеј Буловић – тврди један свештеномонах епархије Рашко-Призренске у егзилу са којим су разговарали сарадници СРБског ФБРепортера.

Ево и зашто…

Пре нешто више од месец дана, на празник Светог Саве, 27. јануара 2014., на тај други српски Васкрс, основна школа у Фекетићу (епархија Бачка) је „прослављала“ своју школску славу, када и све остале школе у Србији, али како?

У православном чину резања славског колача, поред православног свештеника активно су учествовали и муфтија, затим јеретички (римокатолички) „свештеник“ и вероватно протестантски „свештеник“!

Издаја православља – Школска слава Свети Сава у Фекетићу, епархија бачка, 27.01.2014. „прослављена“ у духу који налаже надлежни епископ Иринеј, а то је дух јереси екуменизма.

Каква сцена!

Православни свештеник, Муфтија-муслиман и латински јеретички „свештеник“ и вероватно протестантски секташ учествују у заједничкој молитви (што је строго забрањено у православљу) у школи у Фекетићу током чина резања славског колача. Иначе спремање славског колача и жита за хришћанске празнике је изворна светосавска традиција заступљена само у Српској Цркви, коју је установио управо Свети Сава. Тога нема ни у једној другој православној Цркви.

skolska-slava

Скрнављење светосавља – Школска слава Свети Сава у Фекетићу, епархија бачка, 27.01.201.

Свети мученици, пошто сте храбро страдали и увенчали се венцима славе,
молите се Господу да се смилује на душе наше.

Слава Теби, Христе Боже, Апостола похвало, мученика радовање,
чија је проповед Тројица Једносушна.

Исаије, ликуј, Дјева заче и роди Сина Емануила, Богочовека,
Исток Му је име: Њега величајући, ми прослављамо пресвету Дјеву.

Дакле овде видимо да се заједно моле Светој Тројици и храбро пострадалим мученицима за православну веру, са православним (да ли?) свештеником ти исти муслимани и латини чији преци, исте вере и нарави, их мучише, побише и начинише их мученицима за веру и све то починише у име њиних богова. Дакле исти ти који и спалише Светога Саву на Врачару а његов народ угњетаваше пуних пет векова, убијаше га, турчише га, набијаше на колац, правише јањичаре, узимаше невесте и злостављаше на безбројне друге начине дођоше (сигурно не без позива) на светосавску прославу – Савиндан. Да ли могуће да се ово дешава у земљи и народу Светога Саве?

Поставља се још једно питање – да ли би један свештеник, без дозволе надлежног епископа, смео да учини нешто овако скарадно и хулно? Одговор је: наравно да не. Али опште је познато да еп. Иринеј бачки не само да овакве и сличне ствари одобрава, него их свим силама пропагира, намеће и шири. Да ли је овога пута дара превршила меру? Сигурно да јесте, јер оно што је недуго затим уследило у Фекетићу, био је очигледан излив гнева Божијег и Светога Саве, за све оне који имају очи да виде.

Наиме 31. јануара, само пар дана после празника Светог Саве, Фекетић је погодила незапамћена снежна мећава која је била ударна вест и тема у Србији неколико дана. Велики број људи је био заробљен у снежној олуји, њихово спасавање је трајало данима а многи од њих су преживели праву драму. Током њиховог спасавања употребљена је сва расположива механизација, војни хеликоптери и бројно људство. И сва та расположива техника и људи су били више него немоћни (осим супермена из Владе Србије) у борби против ове природне стихије!

 

ez_2_rgb

 

 

 

 

 

 

 

 

На жалост, узрок ове снежно-олујне непогоде остао је непознат у Србији, као и њен директни кривац, а то је, по речима поменутог свештеномонаха, еп. Иринеј Бачки. Наш саговорник нам је, видно љут, рекао да је наравно крив и дотични свештеник на слици и одговараће пред Богом и Светим Савом (ако се не покаје) али ипак не толико као његов епископ који је ово зло наметнуо. Није ли то са олујом ипак била случајност? Никако, јер само 20-так километара даље било је лепо време. Дакле био је погођен искључиво Фекетић.

Ово светогрђе је у суштини само примењено у пракси екуменистичко учење које милом и силом пропагира и намеће епископ бачки Иринеј! Сви они који знају за дугогодишње цркворушилачко деловање дотичног, сложиће се да је он најдиректнији и најодговорнији кривац за ову Божију опомену која се пројавила у Фекетићу.

Ово Србија не зна а треба да зна!

Ако се због једног славског колача (на Савиндан) којим се изругивало и хулило на православну веру и оца нашег Светог Саву, у Фекетићу десила онаква снежно-олујна непогода, боље да прећутимо о ономе шта нас чека ако врх СПЦ настави да одступа од светосавља ка погубној јереси екуменизма. 

СРБски ФБрепортер

Повезани чланци

Царственост моја мрзи и сматра гнусним то дело (унију)…

Царственост моја мрзи и сматра гнусним то дело (унију)…

Из Пролога за 26. октобар (13. октобар) РАСУЂИВАЊЕ Ништа бедније нема од човека, који у часу беде напусти наду у Бога и прибегне средствима спасавања супротним закону Божјем. Не само да такав човек не успева спасти и поправити свој спољашњи положај, него још и душу...

Екуменистичка олуја Иринеја Гавриловића

Екуменистичка олуја Иринеја Гавриловића

Екуменистичка олуја Патријарха Иринеја, изреченa данас на мосту код Сремске Раче. Prema njegovim rečima, na današnji dan pre 20 godina zločin nad Srbima su počinila braća po veri.  “To su uradila braća s kojima nas vezuje istorija i kultura, braća koja su nam bliska...

Огњен Војводић – Грегоријански глобализам

Огњен Војводић – Грегоријански глобализам

У ери информатике, технолошког напретка космичких размјера, свијету премреженом рачунарским системима, добу биотехнолошког модификовања природе и човјека, програмирања човјекове прошлости и будућности, надања и памћења, стварање гломазног глобалног синкретистичког...