Укратко: САЗВАН ЛАЖНИ ВАСЕЉЕНСКИ САБОР ЗА 2016.

САБОР

Истамбул 7.03.2014. – Данас је пала одлука о сазивању “Васељенског сабора” о коме су Свети Оци расуђивали и пророковали да ће бити јеретички или “разбојнички”.

Јер ако до таквог Сабора – не дај Боже! – дође, од њега се може очекивати једно: расколи и јереси и погибија безбројних душа. А гледано из апостолско-светоотачког историјског искуства Цркве, такав Сабор ће уместо лечења већ постојећих створити нове ране на телу Цркве и створити јој нове проблеме и недаће. –св. Јустин Ћелијски (1977.)

После 50 година припреме сазван је “ВЕЛИКИ СВЕПРАВОСЛАВНИ САБОР” за 2016г. Одржаће се у цркви св. Ирине у Истамбулу/Цариграду, где је 381г. одржан Други Васељенски сабор, који је утврдио Никео-Цариградски символ Вере!

У складу са неопапистичким учењем присутним код водећих теолога да су одлуке сабора, ма како он био организован, неприкосновене, природно је очекивати да ће се на овом сабору покушати да се уведу и јереси у Цркву. Водећи теолог и припадник јереси екуменизма митрополит Јован Зизјулас има овакав став.

Упркос првог договора да свака помесна црква има 13 архиереја за делегате на сабору решено је да буде по 20 делегата! Тако ће Руска патријаршија која има на стотине милиона верника да има исти број делегата као и помесне цркве које немају ни милион верника.

Погледајте такође: БОРБА ЗА ПРАВОСЛАВНО ПРЕДАЊЕ И КРОТКИ ЛАФОВИ

Припремила екипа Фб странице “Православље живот вечни”

Повезани чланци

Царственост моја мрзи и сматра гнусним то дело (унију)…

Царственост моја мрзи и сматра гнусним то дело (унију)…

Из Пролога за 26. октобар (13. октобар) РАСУЂИВАЊЕ Ништа бедније нема од човека, који у часу беде напусти наду у Бога и прибегне средствима спасавања супротним закону Божјем. Не само да такав човек не успева спасти и поправити свој спољашњи положај, него још и душу...

Екуменистичка олуја Иринеја Гавриловића

Екуменистичка олуја Иринеја Гавриловића

Екуменистичка олуја Патријарха Иринеја, изреченa данас на мосту код Сремске Раче. Prema njegovim rečima, na današnji dan pre 20 godina zločin nad Srbima su počinila braća po veri.  “To su uradila braća s kojima nas vezuje istorija i kultura, braća koja su nam bliska...

Огњен Војводић – Грегоријански глобализам

Огњен Војводић – Грегоријански глобализам

У ери информатике, технолошког напретка космичких размјера, свијету премреженом рачунарским системима, добу биотехнолошког модификовања природе и човјека, програмирања човјекове прошлости и будућности, надања и памћења, стварање гломазног глобалног синкретистичког...