Тајне јеретичког Цариграда: ЋУТЉИВИ ПАТРИЈАРХ СЕ ОНЕСВЕСТИО ПРЕД ПРЕСТОЛОМ?

neofit-orezПатријарх Неофит је лево, поред патријарха Иринеја.

-Долазе последња времена. Ускоро ће бити екуменистички сабор под називом ‘свети’. Али, биће то осми сабор, који ће бити сабор безбожних. На њему ће се све вере ујединити у једну. Потом ће укинути све постове, монаштво ће бити скоро уништено, Епископи ће се женити. Нови календар ће бити уведен у Васељенској Цркви. Будите будни. Гледајте да идете у Божије храмове док су још наши. Ускоро нећете ићи тамо, јер ће се све изменити. Само изабрани ће то увидети. Људи ће наставити да одлазе у цркве, али ми ни у ком случају тамо не треба да идемо. Молим вас, стојте у истинској Православној вери до краја ваших дана и спашавајте се.  -Јеросхимонах Кукша, †1964

 

ДА ЛИ ЈЕ ИСТИНА ДА ЈЕ ПАТРИЈАРХ БУГАРСКЕ ЦРКВЕ ПАО У НЕСВЕСТ ЗА ВРЕМЕ СЛУЖЕЊА СА ПАТРИЈАРХОМ ВАРТОЛОМЕЈЕМ?

(24 часа – Патријарх пао у Истамбулу)

патријарх

Бугарски патријарх Неофит онесвестио на олтару цркве “Свети Ирине” у Истанбулу током литургије, којом је затворено заседање код васељенског патријарха Вартоломеја.

У понедељак, владика Неофит се саплео и пао пред самим Светим Престолом у олтару пред дискосом и Светом Чашом мало пред тренутком када је требало да предстојатељи помесних Цркава изговоре Символ Вере у току службе. Пад се догодило баш у тренутку када је Цариградски патријарх рекао: “Христос посреди нас!”, а патријарх Неофит је требало да одговори: “Јест и да будет!” (“јесте и биће”).

Остали патријарси су притекли у помоћ и поставили га да седне док не стигне медицинска екипа. Недуго након тога је дошао свести.

Увече у понедељак је авион слетео Његове Светости стигао у Софију и детаљан преглед је извршен у болници “Токуда”. Његово срце је тамо оперисано 2012, од професора Димитра Димитрова, а последњи пут је прегледан у јануару.

Током три дана трајања скупа у Истанбулу бугарски патријарх се није осећао добро и само је ћутећи присутствовао без активног учешћа, као да је радно неспособан. То није било незапажено од стране других патријараха и чак је Албански архиепископ Анастасије гласно изразио изненађење због ћутања деда Неофита када је српски патријарх нас покренуо за Бугаре деликатну теми о Охридској Архиепископији, која је под јурисдикцијом Београда.

На састанку код Вартоломеја у Истанбулу патријарси 13 локалних цркава донели су историјску одлуку да се у 2016. спроведе тзв. православни васељенски сабор, као није било још од 9. века, када је признара независност Бугарске Цркве.
1054. је Рим отпао од Православља и сада ревносни православни хришћани постављају питање је да ли је ово Осми сабор, који се спрема од 1961., и којим ће Православље да се потчини папи. То ће, према сведочанству средњевековних светитеља претходити владавини Антихриста у једној глобалној држави.

По писању високотиражног софијског дневника “24 часа”, патријарх Неофит је био у пат позицији на састанку у резиденцији Вартоломеја у истанбулском округу “Фенер”, јер су се срели супротстављени ставови Московске патријаршије и Цариградске патријаршије у вези неопходности Васељенског сабора. По њима, руски патр. Кирил се ослањао највише на бугарску подршку, али ставови бугарске делегације били су изненађујуће слични Вартоломејевим. Тако објашњавају теолози после састанка у Истанбулу. Вероватно су ове тензије биле превише за владику Неофита и то га је довело до несвести.

(Превод чланка из дневника “24 часа”)

Примедба уредништва “ПЖВ”: Вест о недугу патријарха Неофита демантована је од стране модернистичког сајта “Двери на Православието”. Анонимни аутор је на овом сајту оптужио ипођакона Теодора, који је био у олтару у Цариграду са патријархом у његовој пратњи да је све измислио. Као доказ своје тврдње, они наводе да је чак и име цркве погрешно наведено – уместо цркве Св. Ирине треба да стоји “црква Св. Георгија”. “Двери”, такође, тврде да неименовано окружење патријархово и неименовани доктор потврђује њихову причу да се п. Неофит потпуно добро осећа. Ипак, патријарх није ни демантовао ни потврдио вест која је изашла у једном од најчитанијих бугарских новина.

Високи представници Руске патријаршије су се раније, такође, изјашњавали за наведени “сабор”, иако се зна да је апсолутна већина патријаршија левичарског усмерења и да су све патријаршије осим Бугарске и Грузинске цркве чланови екуменистичких зборишта. У настојању да се одржи овај сабор са јеретичким усмерењем, један од најгласнијих промотера таквог зборишта је митрополит Иларион (Алфејев), најмоћнији епископ Руске цркве.

Бугарска црква је једина донедавно имала отворено негативан став против екуменистичке јереси, мада су се и на подручју те Цркве дешавали екуменистички ексцеси. Један бугарски епископ екумениста је смењен са свог положаја после љубљења руке папи и побуне свештенства из његове епархије. Грузијски сабор је био приморан да изађе из екуменистичких савеза после оштре побуне манастира, свештенства и народа који су запретили тиме да ће престати да опште са јеретицима-екуменистима.

Избирайте, Българи,
живот или смърт;
чест или срам;
светлината или тъмнината;
истина или лъжа;
Бога или дявола, изберете!
Избирайте или Христа, или Варава.
От този ваш избор е зависило цялото ви минало.
От него и зависи вашето бъдеще.
Амин
По св.Николай Велимирович (парафраза речи св. Николаја Жичког где он Србе позива на чување Вере. Очигледно, применљиве су и на бугарски народ.)

Погледајте, такође: ЦРВЕНИ КАРТОН ЗА БУГАРСКУ ДЕЛЕГАЦИЈУ У ИСТАМБУЛУ

Припремила екипа Фб странице “Православље живот вечни”

Повезани чланци

Царственост моја мрзи и сматра гнусним то дело (унију)…

Царственост моја мрзи и сматра гнусним то дело (унију)…

Из Пролога за 26. октобар (13. октобар) РАСУЂИВАЊЕ Ништа бедније нема од човека, који у часу беде напусти наду у Бога и прибегне средствима спасавања супротним закону Божјем. Не само да такав човек не успева спасти и поправити свој спољашњи положај, него још и душу...

Екуменистичка олуја Иринеја Гавриловића

Екуменистичка олуја Иринеја Гавриловића

Екуменистичка олуја Патријарха Иринеја, изреченa данас на мосту код Сремске Раче. Prema njegovim rečima, na današnji dan pre 20 godina zločin nad Srbima su počinila braća po veri.  “To su uradila braća s kojima nas vezuje istorija i kultura, braća koja su nam bliska...

Огњен Војводић – Грегоријански глобализам

Огњен Војводић – Грегоријански глобализам

У ери информатике, технолошког напретка космичких размјера, свијету премреженом рачунарским системима, добу биотехнолошког модификовања природе и човјека, програмирања човјекове прошлости и будућности, надања и памћења, стварање гломазног глобалног синкретистичког...