Русија је дочекала повратак Крима, вратиће и Срби – Косово!

Пише: Јегор ХОЛМОГОРОВ (Москва)

ЕВО једноставног и јасног објашњења онога што се догодило са Србијом.

1. Косово је историјско срце Србије, колевка српског народа.

2. У ХХ веку Косово су почели да насељавају гастарбајтери из Албаније.

3. Тито, који је ситнио Југославију на делове, створио им је аутономију. У стилу: „Таџичка аутономна покрајина Владимирска област“.

4. Још за време Тита почео је прогон и пребијање Срба. Улазак Албанаца из Албаније на Косово био је готово неконтролисан.

5. Кад је Милошевић дошао на власт, он је рекао Србима: „Нико не сме да вас бије“.

6. Албанци су потом створили терористичке банде на челу са људождером Хашимом Тачијем кога подржавају САД.

7. САД су ‘90-тих година водиле политику гушења Срба. Помагале су Хрватима да обаве етничке чистке у Републици Српској Крајини, босанским Србима нису дозволили да се уједине са Србијом.

8. У оквиру те исте политике, Сједињене Државе су узеле под заштиту Албанце на Косову када је српска армија почела чишћење терориста.

9. Било је изјава: Срби депортују народ (само су Хрвати уз помоћ САД депортовали све Србе из Крајине) и догађа се „хуманитарна катастрофа“.

10. Већина Албанаца на Косову били су страни држављани и било је потпуно легално да буду депортовани из стране државе. Српска армија је водила рат само са терористима који су убијали Србе. Нема никаквих доказа да је било етничког чишћења и масовних убијања које су организовали Срби, није их пронашао NATO ни након 15 година непрекидне владавине.

11. Проглашавањем да „спречавају хуманитарну катастрофу“, САД су почеле да бомбардују и ракетирају цивилне објекте – болнице, мостове, телевизијске центре, школске аутобусе. Погинуло је више од 2000 Срба цивила и 250 војника и полицајаца.

12. Српска армија готово и да није ратовала да не би заоштрила ситуацију, иако је оборила један стелтс.

13. Русија је у почетку заузела оштар антинатовски став. Премијер Примаков је вратио свој авион над Атлантиком који је летео у САД. Земљом су се одржавали спонтани и масовни антинатовски митинзи. Либерални лобисти изливали су на Примакова и Србе тоне отрова и мржње.

14. У мају 1999. Јељцин је склонио Примакова, а Русија је почела наметање мира Србима.

15. Резултат: Косово је окупирао NATO под окриљем ОУН – снагама KFOR. Русија је из тих снага убрзо била избачена.

16. После окупације албански становници на Косову (они који су напола држављани друге земље) проглашавају независност коју Запад признаје. Срби без обзира што су на власти колаборационисти, не признају независност Косова.

17. Србе на Косову су побили, спалили им куће и протерали – осим на Северу Косова, из области око Косовске Митровице. Уништени су и оштећени древни манастири – споменици архитектуре.

18. Севером Косова управљају српске власти. Албанско Косово га не признаје, позивајући се на… „територијалну целовитост“ своје „државе“ (!).

19. Лидер косовских терориста премијер Хашим Тачи оптужен је за киднаповање људи и трговину њиховим органима.

20. Генерално, управо на солидарности са Србијом настао је овај механизам који је након 15 година почео да даје плодове. Управо је на Косову почео савремени руски политички национализам. Сајт Doctrina.ru који припада мени и Константину Кирилову почео је са радом управо ради подршке Србима.

Ако неко још није разумео: Косово je Србиjа!

Ми смо дочекали, дочекаће и Срби.

Превео: Горан Шимпрага

Извор: ФАКТИ fakti.rs

Повезани чланци

Помозимо мајци и сестри да обиђу гроб србског добровољца у Донбасу

Помозимо мајци и сестри да обиђу гроб србског добровољца у Донбасу

Мајка и сестра хероја Новорусије Владимирова Станимировић спремају се на пут у Донбас 19. марта, како би обишле гроб свога сина и брата, а такође како би упознале његову супругу и дете које је оставио иза себе. Потребна су средства за пут. Помозимо мајци и сестри...

О празнику Хелоувин (Halloween) – Ноћ вештица

О празнику Хелоувин (Halloween) – Ноћ вештица

Сад је доба године када се секуларно друштво у коме живимо припрема за празник Хелоувин (Ноћ вештица). Пошто смо већина нас или однедавно православни или одскора познајемо наше Православље, апсолутно је неопходно да пажљиво размотримо сваки вид нашег учешћа у овом...

Свети Цар Николај Други Романов- Чист пред Богом и народом

Свети Цар Николај Други Романов- Чист пред Богом и народом

''Ако сам ја сметња за срећу Русије и ако ме све друштвене силе које су сада на њеном челу моле да напустим престо, ја сам спреман да то учиним, спреман сам не само да се одрекнем царства, него и да свој живот дам за Отаџбину," говорио је Цар. Последњи руски цар...