Милена Јевтић – нана (1928-2014)


Обавештење посетиоцима сајта,
члановима и пријатељима ПНХЗ Братство
Св. краља Милутина при Катакомби ЕРП у егзилу у Бадовинцима

nana Milena

        У ноћи 8/21. на 9/22. марта 2014. год. уснула је у Господу и своје привремено земно обитавалиште за вечно заменила

orthodox_cross[1]

Милена Јевтић – нана (1928-2014)

вишегодишњи члан наше Православне заједнице и њен велики доброчинитељ, а изнад свега постојана ревнитељка Свете вере православне и велики приложник и пројавитељ светодуховског заједништва Народне Светосавске Цркве и помоћник њених невољама обремењених чланова. Припадала је ретком соју људи за које се може рећи да представљају ходајуће Јеванђеље. За свакога је увек умела да нађе реч утехе и поуке, и могућу помоћ духовну или материјалну. Уживала је огромно поштовање верног народа, свештенства и монаштва Епархије шабачке/шабачко-ваљевске, а од оснивања Катакомбног манастира Св. краља Милутина при Епархији рашко-призренској у егзилу у Бадовинцима, и њених духовника, монаха и монахиња Епархије и верника. За чланове нашег братства била је поуздани ослонац и посленик на пољу заједничког рада, од молитве до највећег напора душевног и телесног, који далеко превазилази њене поодмакле године.

            Са надом на заступништво Пресвете Богородице, и ми грешни молимо се да наша Нана угледа спасоносно лице нашега Господа и да буде наша молитвеница пред Престолом Славе Његове.

            Господе Исусе Христе, помени слушкињу своју Милену, опрости јој свако сагрешење, даруј јој Покој, Мир и Вечни живот у Љубави Твојој.   

Уредништво сајта