Ексклузивно: Шта је Путин рекао Вучићу на састанку у Кремљу


vladimir-putin4

Београд – Поводом изненадне посете првог потпредседника Москви.

Прошле недеље, први потпредседник Владе Србије Александар Вучић и министар Александар Вулин, били су у службеној посети, у Москви.
Српске министре у оставци примио је председник Руске Федерације Владимир Путин, саопштено је новинарима магазина Таблоид. Сусрет руског председника са српским званичницима био је веома непријатан, јер је руски председник захтевао да из сале за састанак буде изведен министар у оставци Александар Вулин.

Извори магазина Таблоид тврде да је председник Путин захтев за Вулиновим одстрањивајем са састанка прокоментарисао, обраћајући се првом потпредседнику Вучићу, речима“

„Њега можете да подводите Гвиду Вестервелеу, или да га подводите шеицима из Емирата, али не можете да га доводите у Кремљ.“

Председник Путин је био кратак и конкретан у излагању. Напомињући да се Русија држи свог принципијелног става да не утиче на спољну политику суверених држава, напоменуо је да то неће тражити ни од Србије. Ако се руководство Србије огради од Русије, поводом случаја Украјине, Русија ће то сматрати унутрашњим питањем Србије.

Али, уследиће и руско “нивелисање“ односа са братским народом.
Председник Путин је подсетио да Србија дугује Русији за гас више од милијарду евра, да ће Русија тражити да се дуг одмах плати, као и штета због кашњења радова на „Јужном току“ у висини од неколико милијарди. Такође је подсетио првог потпредседника Вучића да шабачки бизнисмен, који данас финансира његову странку, дугује Русији 160 милион долара за неиспоручену робу.

Уколико у нову Владу Србије, осим министара Српске напредне странке, не уђе и председник Социјалистичке партије Србије, а у градску владу Београда и представник ДСС-а, Русија ће 30. априла раскинути Уговор о статусу најповлашћеније нације у трговини са Русијом. Практично, то би нову владу извело пред зид, а Србију до потпуног распада. Руском председнику Вучић је дао чврсте гаранције да ће Србија остати доследан пријатељ Русије, али је, одмах, по повратку, натерао мизерног председника Србије Томислава Николића, да почне са причом како Србија није “ни руска, ни америчка“, него своја („Ни царска, ни спахијска“ – Петар Кочић).

Својим јуришницима, Вучић је наредио да на сав глас траже да СПС не уђе у нову Владу Србије. Вучићев макро Миодраг Ракић толико се извикао на првог потпредседника Вучића, као да је реч о станичној курви, псујући му све по списку, и терајући га да се Русима окрену леђа, заувек, макар Србије и не било.

Александар Вучић ће заувек Србију завити у црно.

Милица Грабеж / Таблоид