Саша Касаловић – Став Срба на окуп је: БОЈКОТ ИЗБОРА

saša

Какво је Ваше мишљење, зашто није дошло до формирања патриотске листе?

Људи блиски покрету Двери кажу: – Kамо среће да је могла да се формира заједничка патриотска листа али зашто није, о томе треба питати ДСС…

То исто и ДСС каже за Двери. Кажу да су Двери Коштуници тражиле 7 (седам) мандата у скупштини и да су, пре него што је Коштиница тај предлог дао на разматрање у странци, преко истог предлагача из Двери (Бошка Обрадовића) на свом сајту ударили на ДСС.

Невероватна је њихова посвећеност за ОТАЏБИНУ и за њен опстанак тако што једној странци са дугом историјом, у односу на Двери, траже толико мандата. Наравно јасно је свима да ко има 5 (пет) посланика у Скупштини може да оформи посланички клуб и може у сваком тренутку да крене самостално да прави разне дилове и коалиције које у нашој Скупштини и нису више нека непознаница.

Елем… да су Двери заиста мислиле на Отаџбину, Косово и Метохију, одбрану Устава и остало, не би им у првом реду било битно да се докопају тих седам или пет мандата у скупштини већ би учиниле све да се направи велика народна патриотска коалиција и да се не дозволи Вучићу да са фракцијама Демократске странке направи Владу и разбија Србију.

Наравно да када се овако посматрају ствари, и ако се има у виду и то да су Двери у политичком животу Србије, од кад су почеле да постоје као странка, увек имале недоречене намере и улогу (да не кажем да су у многим ситуацијама својим потезима и штету наносиле) онда ми је сасвим коректна и разумљива намера Војислава Коштунице да са њима не иде ни у какву коалицију, мада све ово што сам упутио као критику Дверима иде и на адресу ДСС па и РАДИКАЛНОЈ странци.

Какав је став организације “Срби на окуп” о изборима?

Ми из „Срби на окуп“, смо као организација у потпуности растерећени од обавезе да се на изборима кандидујемо, да на њима учествујемо, да неки наши чланови појединачно морају на њима победити и тако даље, јер мислимо да у oбезбожeној Србији у којој царује ”демократија”, екуменизам и сваки вид ”партократије”, србском народу не може бити добро. И због тога нам је много лакше да сагледавамо ствари на један сасвим другачији начин. Лако уочавамо лицемерство, лажни патриотизам и остале неприличности у овом врло тешком тренутку наше историје и постојања.

Не можемо се чуду начудити колико је учесницима у политичком животу Србије важнија лична каријера од судбине државе и народа у њој.

И да не буде више неких непознаница. Ми из ”Срби на окуп” смо због оваквог пада међу онима који би још могли да поведу неку политичку борбу за опстанак државе одлучили да БОЈКОТУЈЕМО изборе, јер заиста немамо кога подржати када су овако разједињени и покварени.

И да не буде забуне. Ми мислимо да је на изборе боље не изаћи јер ће народ тако бар душу сачувати. Једино тако се неће ставити потпис на убијање Србије, с обзиром да ма за кога да народ гласа у овако разједињеној опозицији, његов глас помаже Вучићу и жутима.

Наравно то је наш предлог, јер заједничког фронта нема, али смо оставили могућност да свако по свом нахођењу учини са својим гласом како му је воља.

Повезани чланци

Помозимо мајци и сестри да обиђу гроб србског добровољца у Донбасу

Помозимо мајци и сестри да обиђу гроб србског добровољца у Донбасу

Мајка и сестра хероја Новорусије Владимирова Станимировић спремају се на пут у Донбас 19. марта, како би обишле гроб свога сина и брата, а такође како би упознале његову супругу и дете које је оставио иза себе. Потребна су средства за пут. Помозимо мајци и сестри...

О празнику Хелоувин (Halloween) – Ноћ вештица

О празнику Хелоувин (Halloween) – Ноћ вештица

Сад је доба године када се секуларно друштво у коме живимо припрема за празник Хелоувин (Ноћ вештица). Пошто смо већина нас или однедавно православни или одскора познајемо наше Православље, апсолутно је неопходно да пажљиво размотримо сваки вид нашег учешћа у овом...

Свети Цар Николај Други Романов- Чист пред Богом и народом

Свети Цар Николај Други Романов- Чист пред Богом и народом

''Ако сам ја сметња за срећу Русије и ако ме све друштвене силе које су сада на њеном челу моле да напустим престо, ја сам спреман да то учиним, спреман сам не само да се одрекнем царства, него и да свој живот дам за Отаџбину," говорио је Цар. Последњи руски цар...