ОФАНЗИВА ЕКУМЕНИЗМА И СЛУЧАЈ ЕПИСКОПА БЕЗ ОБАВЕЗА

???????????????????????????????

У току је офанзива екуменистички настројених епископа на учење православне Цркве. Док се са једне стране Дрине у Загребу, Осијеку, Дубровнику и Сарајеву одржавају заједничке молитве са римокатоличким првацима, на другој страни Дрине је започео нови талас пропаганде против епископа Артемија.

Неуморни епископ Атанасије, који је иначе по сопственој вољи пензионер, је кренуо са серијом предавања и текстова усмерених против епископа Артемија. Мада се очекивало да ће се његова предавања односити на теологију, он се у својим излагањима више бави гласинама и изношењем прљавог веша (са недоказаним и недоказивим чињеницама) из живота епископа Артемија. Очигледна је горчина и просто пожуда да се епископ Артемије унизи у очима слушалаца што одузима снагу тврђењима господина Јевтића.

Осим наведеног поставља се питање патолошке појаве “епископа без обавеза”. Да ли је Црква, икада, имала нешто налик на језуитски ред, тј. “јединицу за специјалне операције”, и људе који су без учешћа у хијерархијској структури цркве имали право да се мешају у све епархије и послове “нелојалних епископа” као што то чини еп. Атанасије. Очигледно је да је врхушка СПЦ огрезла у јерес екуменизма, тако да су нелојални само они који ову јерес активно не помажу.

jeretik

Јеретик у православном олтару. Да ли је 23.01.2014. у Загребу јединство постигнуто. Хоће ли митрополит Павловић одговарати због канонских прекршаја и унижења Православне Вере и Цркве?

Епископ Атанасије се у својим манифестацијама теологисање дотицао и јереси римокатолицизма о којој је негативно говорио православној публици. Ипак, он није осудио свог духовног наследника на трону херцеговачких епископа, господина Григорија Дурића који се ових дана са римокатолицима моли у њиховој цркви у Дубровнику, што би био логични след осуде римокатолицизма, већ је изгледа овом осудом само бацио прашину у очи неинформисаним слушаоцима, тврдећи да “нико нигде није издао православље од помесних канонских цркава”, што је бескрупулозна лаж, како у прошлости, тако и данас. О појавама издаје православних пастира, као и читаве јерархије Цариградске и Антиохијске Цркве која је потписала унију са монофизитима, могу се написати романи.

atan1

Епископ Атанасије у Чачку

Додајмо на крају и то да се у агитацију против епископа Артемија пре три дана прикључио и новосадски часопис “Дневник” који је на својим страницама сетио да прештампава раније пашквиле епископа Атанасија у којима ташто напада епископа Артемија. Екуменизам је очигледно ушао у напреднију фазу у Српској цркви, у којој већ препознат као нешто старо и мртво, ласка и покушава да се начини младим, те да се допадне верујућем хришћанину.

Погледајте, такође: КОСОВО – ПОСЛЕДЊИ ЧИН ИЗДАЈЕ

Припремила екипа Фб странице “Православље живот вечни”

 

Повезани чланци

Царственост моја мрзи и сматра гнусним то дело (унију)…

Царственост моја мрзи и сматра гнусним то дело (унију)…

Из Пролога за 26. октобар (13. октобар) РАСУЂИВАЊЕ Ништа бедније нема од човека, који у часу беде напусти наду у Бога и прибегне средствима спасавања супротним закону Божјем. Не само да такав човек не успева спасти и поправити свој спољашњи положај, него још и душу...

Екуменистичка олуја Иринеја Гавриловића

Екуменистичка олуја Иринеја Гавриловића

Екуменистичка олуја Патријарха Иринеја, изреченa данас на мосту код Сремске Раче. Prema njegovim rečima, na današnji dan pre 20 godina zločin nad Srbima su počinila braća po veri.  “To su uradila braća s kojima nas vezuje istorija i kultura, braća koja su nam bliska...

Огњен Војводић – Грегоријански глобализам

Огњен Војводић – Грегоријански глобализам

У ери информатике, технолошког напретка космичких размјера, свијету премреженом рачунарским системима, добу биотехнолошког модификовања природе и човјека, програмирања човјекове прошлости и будућности, надања и памћења, стварање гломазног глобалног синкретистичког...