Надбискуп Бозанић и митрополит Јован заједно на служби


Да вас подсетимо: Чланови римокатоличке злочиначке организације из Хрватске, на челу са кардиналом Јосипом Бозанићем благослове и воде усташе да се забрани ћирилица у Хрватској и све оно што подсећа на Србију, под притиском преводе преостале Србе у њихову римокатоличку јерес, величају Готовину и друге усташке зликовце, моле се за Анту Павелића…(уредништво сајта)

mitropolit jovan i nadbiskup bozanic

Загребачки надбискуп кардинал Јосип Бозанић у четвртак увече посетио је саворни храм Преображења Господњег у центру Загреба и присуствовао служби коју је водио митрополит Јован Павловић.

– Много је више онога што нас повезује, него онога што нас дели – рекао је Бозанић на молитви за јединство хришћана, нагласивши да католичке и православне вернике повезује Христ. – Заједништво хришћана није увек једноставно живети, али то је императив. Да сви будемо једно.

mitropolit jovan i nadbiskup bozanic1

У пратњи загребачког надбискупа биоп је и апостолски нунциј у Загребу Алесандро Д’Ерико.

Митрополит загребачко – љубљански Јован нагласио је да је реч о изузетној прилици да се свету посведочи ”да смо хришћани, да имамо једну Библију и да нам је вера хришћанска”.

– Без обзира на наше националне опредељености и наше обичаје – рекао је митрополит Јован.

Линк ка сајту загребачке надбискупије http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/aktualnosti/kardinal-bozanic-puno-je-vise-onoga-sto-nas-povezuje-nego-onoga-sto-nas-dijeli

Новости