Откривене нетрулежне мошти румунског “рашчињеног” свештеника (ВИДЕО)

Откривене су нетрулежне мошти познатог румунског антикомунисте и антиекуменисте оца Гјорге. Монаси из манастира “Петру Воде” траже да га синод Румунске цркве канонизује иако је отац Гјорге био рашчињен од истог тог синода и својевремено није прихватио рашчињење, већ је наставио да служи.

993815_717263044960011_643161276_n

Отац Гјорге и отац Јустин Парву – румунски борци против екуменизма у 21. веку. Oтац Јустин је српској публици познат и по својој јавној подршци епископу Артемију.

Пре неколико дана у румунском манастиру Петру Воде по установљеном црквеном обичају, извршила се ексхумација моштију оца Гјорге Калчу – Думитрјаса, поводом навршених седам година од дана његове кончине (21 новембра 2006 г.)

Мошти су нађене нетрулежне, чиме се потврдила светост његовог живота.

Познати румунски свештеник и дисидент у време диктатуре Чаушеског о. Гјорге Калчу – Думитрјас се упокојио на клиници у америчкој држави Вирџинија у старости од 80 година.

Отац Гјорге је био симбол супротстављања диктатури комунистичке власти у Румунији – он је отворено штитио Веру, небојећи се затвора, мучења и смрти. Проводећи много година у затворима своје отаџбине, о. Гјорге је био ослобођен после интервенције америчког председника Роналда Регана 1983 г. услед америчких геополитичких разлога. После тога је био принуђен да оде у САД. 1989 г. он постаје настојатељ румунске цркве “Светога Крста Господњег” у Бејлис Кросу, државе Вирџинија. Тек по паду Чаушеског 1990 г. о. Гјорге долази у Букурешт, где врши молебан на једном от тргова упркос присутству “Секуритатее” и после тога се често враћа на румунску земљу.

pr-ghe-calciu-moastele

Изглед нетрулежних моштију.

2006. г. започиње да строји нови храм за румунску паству в округу Вашингтон на обали реке Потомак, државе Мериленд. Није му било дато да види завршетак храма, јер се представио у Господу 21. новембра 2006. г. у својој америчкој парохији, а по његовом завету свето тело му је враћено у Румунију.

Био је рашчињен од вођства Румунске православне цркве 1984. из политичких разлога, али то рашчињење верни нису прихватили и наставио је да служи у Америци.

1441539_418791218244226_1414393284_n

Речи оца Гјорге о екуменизму:

– Екуменистички покрет је акција иницирана од наших савременика који покушавају да изједначе религије и нације, акција коју масонерија промовише већ дуже времена. Ја сам против екуменизма, и сматрам то највећом јереси нашег века.

– Екуменизам покушава да духовно изједначи вероисповедања, изједначавајући их духовно до најнижег нивоа и посебно уништавајући Православље.

– Екуменизам долази са неким “племенитим” идејама: да волимо једни друге. Зашто би то спорили? Да имамо заједничке молитве, јер тобоже заједничке молитве налазе пут до Бога и томе слично. То су ствари које су идолатријске илузије! Ђавоље илузије!

– Све више и више видим говора против екуменизма, и све више и више ова света опозиција долази до ушију верних.

Румунски старци о екуменизму:

[youtube_sc url=“http://www.youtube.com/watch?v=KfK3meGsaWY“]

[youtube_sc url=“http://www.youtube.com/watch?v=uSr2TuKC2_w“]

Погледајте, такође: Свети Гаврило: “ЕКУМЕНИЗАМ ЈЕ НАДЈЕРЕС”

Припремила екипа Фб странице “Православље живот вечни”

Повезани чланци

Небеска Литургија, Свети Владика Николај охридски и жички

Небеска Литургија, Свети Владика Николај охридски и жички

НЕБЕСКА ЛИТУРГИЈА Хај, шта се оно чује из даљине:Дал су вјетри, дал су вихорови,Ил шуморе горе јаворове,Ил са земљом трава разговара,Ил пјевају на небеси звијезде? Нит су вјетри, нит су вихорови,Нит шуморе горе јаворове,Нит са земљом трава разговара,Нит пјевају на...

Оци и учитељи Цркве о позоришним представама и забавама

Оци и учитељи Цркве о позоришним представама и забавама

Морална процена неких видова разоноде ОЦИ И УЧИТЕЉИ ЦРКВЕ О ПОЗОРИШНИМ ПРЕДСТАВАМА И ЗАБАВАМА Хришћанин има свету обавезу да строго прати и осматра да ли му је све потпуно корисно, да ли све служи његовом морално-духовном узрастању и напредовању, да ли поседује неку...

КАДА СЕ КОЈИ ПСАЛАМ ЧИТА

КАДА СЕ КОЈИ ПСАЛАМ ЧИТА

Поуке светог Арсенија Кападокијског везано за прилике у којима треба читати поједине Псалме Приликом сађења стабала или лозе, да би донели плодове. Да би Господ просветлио оне који иду на сабор (на зборове). Да се зло одагна од људи, како не би неправедно мучили своје...