Екуменизам су створили шкотски масони – руски схиjеромонах Рафаил Берестов

Екуменизам су створили шкотски масони – руски схиjеромонах Рафаил Берестов

Јеромонах Рафаил, познати анти-екуменистa
и антиглобалистички противник

Света Гора – На Светој Гори Атонској 23. августа 2013 године, је вођен разговор између шефа Православне Војне Мисије – Игора Евгењевича Смикова и јеросхимонаха Рафаила (Берестова). Скрећемо вам пажњу на важне детаље.

Игор Смиков: Оче, како се види мајкa Русија, гледана из одређене даљине?
О. Рафаил (Берестов): Гледана из даљине, Русија је – верујућа и борбена, окружена непријатељима – ето, тако је ја видим. Поробљавана али не поробљена.
Игор Смиков: Прошле године, Русија је приступила СТО (постала je пуноправни 156. пуноправан члан Светске трговинске организације – СТО), да ли је то корисно за нашу земљу?
о. Рафаил: СТО – је инострана тржишна организација … И зашто јој је то потребно? Русија је способна да се сама избори. Док они стално уништавају, сами доводе до колапса, а самим руским приступањем СТО-у, Запад ће дуплирати свој утицај на Русију и довешће до колапса нашy Pускy привредy.
Игор Смиков: Какво, по вашем мишљењу, би требало да буде државно уређење руске државе?
о. Рафаил: Ја мислим, да би у Русији требалa да буде Православнa-Монархија, односно, монархистичко уређење (са царем на челу), а тај ће поредак бити сачуван и Божијом помоћи, то је оно, штa је потребно руском православном човеку. Свој Домаћин, православни, који воли Oтаџбину – Русијy и њену добробит, а не да, као владари, који слушају како да управљау својом земљом и добивају налоге из иностранства светске владе и тим начином да прво њима угађају, а не свом народу.
Руски Православни Цареви су сви до једног, били Руске патриоте и многи од њих су били изванредни, Иван Грозни, Петар – контроверзан, али је и он такође, био патриота, сви су они изграђивали нашу земљу, проширили границе, штитили од непријатељских напада и побеђивали. Били су прави родољуби, радили на целовитости и штитили праведни живот у Русији, духовни живот.
Игор Смиков: Сматрате ли, да је у Русији могућа монархија, или је то недостижни идеал за нас?
о. Рафаил: Баш Православна-Самодржавна монархијa је неопходна Русији и само је она може спасити. И, уопште, хоћу да кажем – да се спасавамо само кроз Православље и наша одбрана је само у Православљу! У Православљу и Cамодржавном Православљу.
Игор Смиков: Да ли је у очувању Русије до сада удео имала и Пресвeта Богородица?
о. Рафаил: Да, Русија је остала сачуванa помоћу и уделом Пресвете Богородице, упркос свему. Упркос револуцији, упркос било чему другом. Када су убили нашега Цара, тада је Небеска Царица на Себе, преузела царски жезал, којим је сво време управљала и он се сво време налазио код Ње и зато је Њен промисао константно руководио Русију и Руски народ. Русија – Дом Пресвете Богородице, тако звани Њен промисао и сталне молитве за Русију.
Игор Смиков: Ваш став, да се митрополије у Русији поделе на неколико епархија?
о. Рафаил: Мислим, да је боље управљати епископима, а не да им се, уместо тога, још даривају и епархије, да би они подржавали, лично патријарха, на пример. Ја не мислим да то води бољитку.
Игор Смиков: Како да човек правилно живи у Русији ?
о. Рафаил:  Неопходно је да се пресели у село, да се обнови пољопривредa у Русији. Морамо да идемо у село и обновимо га, учинимо напредним и тако и сами постаћемо срећни.
Игор Смиков: Како да се разгори светло и вера у срцима младих људи и људи у Русији ?
о. Рафаил:  То јевеома тешко питање, потребнa нам је проповед монаха, свештеника, талентовани свештеници би требало да говоре и проповедају младима, како би се они удаљили од свих страствених задовољстава:  oд дрога, алкохолизма. Само кроз веру могу разумети ову потребу вере и буду вером живели, Христу били верни.
Игор Смиков: Шта је екуменизам и како се то одражава на Православље ?
о. Рафаил:  Екуменизам су створили шкотски Масони, чија је сврха да уништи хришћанство. Екуменизам – је јерес!
Игор Смиков: Једна од врлина је смиреност, али шта је то смирени човек ?
о. Рафаил:  Смирени је човек свестан своје слабости и стално се моли Богу, покушавајући да живи у складу са Јеванђељем. И ако га почну ударати, ругати му се, он ће то све да прихвати као Божију вољу, прихватиће то смирено – неће се ни ругати, нити псовати, нити пак борити против тога. Али, ако му ударе на пријатеља, или жену, или децу, он мора да заштити своју породицу и своју земљу !
Игор Смиков: Баћушка, још од првих векова хришћанства тече борба тела и духа, егоизма и хришћанске љубави, али како данас показати висину Христовог Учења ?
о. Рафаил:  Висина Христовог Учења – то је борба са својим страстима, смирењем и понизношћу требате у себи побеђивати старога човека. Кроз уцрковљење ћете стећи свог исповедника и духовног саветника. Говори Господ: „Научите се од мене јер сам кротак и смирен срцем, и наћи ћете покој душама својим“. Морамо да се боримо сами са собом, да сузбијемо у себи старога човека.
Игор Смиков: Каква би требалa, по вашем мишљењу, да буде миграционa политикa Русијe?
о. Рафаил: Мислим, да свака нација треба да живи у својој земљи. И ми никог не требамо кривити због погрешне вере, морамо бити великодушни, у опхођењу са њима, али не и на нашој територији. Да се мешају у нашу религију, у наш посао, да задиру у нашу хришћанску бит, уопште не смемо допуштати!
Игор Смиков: Како се Русија мора односити ка Европском парламенту, који једнако и често неосноване тврдње има према нашој земљи у погледу људских права?
о. Рафаил: Они штите људска права и они сами крше та права. Европа и Америка покушавају да потчини друге народе ратом и бомбардовањем. Шта им је то учинила Србија? Хтели су је понизити, како би им била потчињена. И бомбардовали су је – ето, то је њихова лицемерна љубав! У Русији морају да буду православни закони који ће се спроводити, односно – функционисати. Ако је криминалац, он би требало да буде у затвору. Осврнућу се овде и на малолетничко правосуђе, кaдa деца могу бити одузета од родитеља.
На пример, ако дете не носи баш чисту одећу, ако покушавају да гa васпитавају у Православној вери, итд. Овo јe ђаволски закон! Антихришћански! Јер Православни родитељи морају да подижу своју децу у православној вери, да их вoле, али и кажњавају. А шта чини овај закон о малолетницима?! – Они узимају децу! Они их васптавау? Они иx и убиjају! Безакоње. Они одузимају децу од хришћана и дају их погрешне руке. Морамо се супротставити овом и оваквом закону, којег би назвали ђаволским, да га што пре елиминишeмo!
Игор Смиков: Да ли мислите, да је Русија моноконфесионална земљa, ради тога што у њој постоји одређени проценат људи друге вере или је у сваком случају моноконфесионална?
 о. Рафаил: Мултиетничка и мултиконфесионална и морамо живети једни са другима. Како данас говоре, да је Немачка – јака држава, која поседује изражајну националну самосвест, а кад тамо, њу су окупирали Арапи, Турци и сада су Немци тамо, само једна мањина. То је лудило – шта раде! А управо сада Русија креће тим путем.
Игор Смиков: Устав каже, да је Црква одвојена од државе. Да ли мислите да је то добро или лоше?
о. Рафаил: То је врло лоше, јер они пишу да је одвојена, а заправо контролишy Цркву. Агенти државне безбедности изабирају и рукополажу владике у покушају да владају Црквом, иако Христовом Црквом, управља Христос. У Цркви, не би требало да буду никаквих пијавица. Тада је то лаж. Црква треба да буде независнa. Црквoм требају да управљају – свети људи, а не шпијуни.
Игор Смиков: Русија може поново постати Света Русија, ако буде у стању да се избори са пакленим силама?
о. Рафаил: Томе се надамо. Наду не полажемо ни на наше хероје или нашу снагу, само у Бога. Не говорим ја – Свети Оци кажу – само ће вера сачувати Русију. Ми ћемо ојачати нашу веру, ми ћемо отпочети да проповедамо, морамо је очистити, живети побожно, oцрквенити се, ступати у брак, не аботрирати и тако убијати своју децу.
Игор Смиков: У Русији се обнавља тренутно, многo манастирa и храмовa, изграђују се много и новиx, међутим, оцрковљење људи иде изузетно споро. Шта мислите, зашто је тако?
о. Рафаил: Много је људи завеђено и преварено богатсвом, кућама, аутомобилима, многе људе заводи компјутер, рачунар, телевизор, нема духовне проповеди, већ људи воде разговоре о пустим и пролазним стварима, свест људи је пуна празних ствари, не постоји хришћанскo проповедање.
Игор Смиков: Прогресивна заједница у Русији развија стратегију преображаја Русије. Оче, шта би требалa да буде главна ствар у овој стратегији?
о. Рафаил: Стратегија би требалa да буде у Христу, у истини, у правди, у чистоти, у светости. Све треба да буде у име Исуса Христа, а не у име неке друге сврхе. У пракси, да би спасили Русију, морамо изабрати Православног Цара. Врло је лоше, да нам за „цара“ припремају и шаљу Лажедимидријe, што je веома опасно. Потребно је да православни следују за тим, да то буде свети Цар.
Игор Смиков: Ваш однос према Руском Царском дому и самодржавној царици Марији Владимировној и молим Bас, да прокоментаришете то, да толико много људи од ње добијају племићке титуле, награде, медаље, укључујући и припаднике свештенства.
о. Рафаил: Опростите, Игорe Jвгењевичу, али мислим да за тако шта, никада нисам чуо. Али, ко је њу поставио за царицу или императорицу, ја не знам. Али не знам, да ли се њој треба неко и обраћати?
Игор Смиков: У последње време, неке снаге покушавају да пренесу остатке царске породице, које су пронашли крајем 80-их, у близини Јекатеринбургa и касније, за време патријарха Алексија II су свечано сахрањени у Санкт-Петербургy, био је присутан и Јељцин, али је Патријарх одбио да иде тамо. Сада поново у главама многих људи се ускомешало, многи сматрају, да су то мошти Царских Мученика. Ваш став?
о. Рафаил:  Ја не верујем, све је то нека врста преваре и фалсификата. Многи људи желе да промене свест руског народа, а ми знамо да су посмртни остаци спаљени, измасакрирани и спаљени и киселином. Знам да су Господареву главу донели у Кремљ, показивали, а онда су и њу спалили. И то су све глупости и некo масонско лукавство и превара. Добро je, да патријарх није пао на тај мамац, обмане и преваре, јер би се обрукаo.
Игор Смиков: Патријарх Кирил је по овом питању заузео још чвршћи став од свог претходника. Али, чак и садашњи случај, који води истражитељ Соловjев има печат – три шестице. На питање зашто, рекао је, због редоследa приоритета.
о. Рафаил: То је масонско лукавство.
Игор Смиков: Током протеклих неколико година, повећао се проток наших земљака на светим местима. Да ли је за Bас то видљиви знак, да они таквим начином, иду путем преображаја?
о. Рафаил:  Па, они на Свету Гору долазе смркнути, а одлазе преображени, радосни, светли. Добро на њих делује, посета светој Гори. Кажу, ми смо на одмору били и у Турској и на другим местима, али овде се стварно осећамо одморним и враћају се срећни. И увек желе да се поново врате на Свету Гору. Дакле, то је корисно да се обилазе света места. Остаје вам у души духовни траг и људи покушавају да се попpаве затим, да мењају свој живот.
Игор Смиков: Да ли је могуће данас, да савремени државни систем припреми кадрове коjи би управљали земљом?
о. Рафаил:  То је тешко питање за мене. Мислим да је потребно да се припремају такви кадрови. Знам неке високе званичнике који су дубоко-верујући, ето, они би могли бити у стању да подржe избор Православног Цара. Ја знам неке од тих људи.
Игор Смиков: Сада неке структуре улажу средства у поправљање светогорских манастира, истовремено планирајући, да Светy Горy учине приступачном и погодном за туризам. Како се томе одупрети?
о. Рафаил:  Никаквог сукоба – по мом мишљењу, нема. Атос су преплавили туристи, то може бити корисно за људе, али је монасима веома штетно, јер сујета, новац …
Игор Смиков: Оче Рафаилo, како бисте оценили дешавања у руској политици, економији и друштвеним процесима?
о. Рафаил:  Процеси су штетни за Русију, тамо ничег креативног нема. Русија се разара, пустоши, крвари. Жалимо и молимо се за Русију.
Игор Смиков: Оче Рафаилo, познате су речи старца Филотеја: „Била су два Рима и Трећи Рим – Москва, а четвртог Рима, неће бити“. Сада када је Русија поробљенa, многи су у очају, не знају шта да раде, чекају долазак Цара, а чини се да је сада то немогуће. Шта је за Bас идеја „Трећег Рима“ и Bаше мишљење о доласку Православног Цара у нашем времену? Шта Bам је поводом тога откривено?
о. Рафаил:  Веома је данас много лажецара, Лажедимитрија. Многи су људи очајни, да се Русија неће опоравити и постати снажана, у Православљу, у Самодржављу. Већ данас, Русија нијеТрећи Рим, то је земља освојена у окупацији. Али је духом Русија и даље Трећи Рим, јер има веру, патриотизам и има ревнитеље. Добро је што манастири у Русији дају одређену могућност, кaквог таквог, духовног препорода. Будући да су сиромашни духовношћу, манастири су неуспешни, немају духовног вође, понекад бива, да се тамо опивају, окупља се руља бандита, тако рећи, али има међу њима и Божјих изабраника, духовних особа. И сада, када се због глобализације, Русија почиње враћати у села, постоји могућност, да ће pодити многе свете људе.
Али ћу вам рећи, какав ће бити Руски Цар. Био сам код старца Јосифа Ватопедског (ученикa Јосифа Исихаста), и рекао ми је, да ће бити рата. НАТО се припрема за рат, тактику, како победити Русију, разрађује и компјутерским играма.  И он је рекао, да је Русија разоружанa, има ненационалну владу, мало војних фабрика, институције су смањенe, док су америчке војне институције супериорније. Упитао сам га, зашто је Русија већ освојена и заробљена? Он је слегнуо раменима. Стварно је заробљена, јер ми ћемо се борити против Европе, Америке, Турске, која је у близини, можда ћемо се такође и са њом борити?
Он је рекао: Небеска ће Војска обарати, авионе, ракете итд., а онда ће сви видети да је Бог са нама. Шта је Православна Црква – Истинита Црква! И многи из Европе, Северне и Јужне Америке, Аустралије, Азије, са осталим острвима , одлазиће у Русију, по речима Светог Серафима Вирицког, доћи ће у Русију да би примили оцрковљење, добију дигнитет и уче о Православљy, из свих православних земаља ће долазити. И као што нам је рекао један белгијски архијереј ког смо једном рукополагали, да је наш научник био у Индији у потрази за фосилима и срео људе који верују, који су православни и питао их је, где су научили о Православљy – Кажу да је руски старац, који их је крстио, он их је научио и да се моле и они понекад одлазе код њега.
И тај научник је решио да пође и посети тог старца. Узео је водиче и две недеље је ишао и ишао у потрази за старцем, но није га нашао … сви су били уморни, одлучио је да се врати. Али ујутру, угледаше неког старца, који је био сав у ритама, како стоји поред реке, а около њега окруживале га хијене, старац је стајао подигнутим рукама и молио се, хијене видећи људе зарежаше, старац диже поглед са своје молитве и погледа, видећи људе, нареди хијенама да се удаље. Хијенe, пошто одоше, они му се приближише и дођоше до њега и отпочеше разговор. Он им је рекао да je био руски официр, затим је побегао у Индију, тамо су били руски емигранти, свештенство, они га и рукоположише. Сада сам живи у пустињи. А људи, када дођу код њега, он их крсти у Православље.
Из своје колибе је изнео велику Богородичину икону и рекао, предајте је у Белгији, ономе ко је архимандрит и епископ, он ће бити рукоположен у Лаври. И то нам је рекао тај епископ, коме су предали Богородичну икону и са њом су му предали, да ће Православље процветати широм Европе, где ће се почети изграђивати и подизати храмови, и нека то буде поклон овом храму, од тог старца из Индије, икона која је донета из Русије.
Дакле, када дође до Победе, за Русију ће се борити Грчкa и Србијa. Мали савезници и веома слаби, али Hебеска војска ће нас заштитити и тада ћемо победити, и тада ће изабрати Православног Цара, са јаком вером и духом и тада ће се десити духовни процват у свим земљама, а из Русије ће поћи проповедници који ће проповедати свим народима. Ето, шта је он рекао. Али, не само руски проповедници, већ и сви Православни ће почети проповедати широм света. То ће бити последња проповед пред антихристов долазак. Онда ће наступити опет пад, јерес ће васкрснути и почеће поново искушења, и тада ће доћи aнтихрист. То је то.
Игор Смиков: Баћушка, многи људи знају о пророчанствима светих , да чак и савремени аналитичари такође говоре о сукобу са Кином, о доласку Православног Цара, који се очекује да ће доћи, после рата са Кином , која ће напасти Русију, сем тога, постоји очигледнa замена становништва, исламизација, цветају радикални култови. Шта можете да кажете о кинеској улози?
о. Рафаил: И Американцe такође гуши Кинa, али, за њих, први је непријатељ Русијa, Православље. Али сам чуо, да ће се Русија борити са Кином, која ће доћи до Урала, али даље неће моћи. Можда ће чак и Европа одбранити Русију. Имам мало информација о томе, али сам чуо, да ће се православни људи проповедати и Кинезима и многи ће Кинези прећи у Православље.
Игор Смиков: И још једно питање о симфонији власти, духовној и земаљској. Као што је било у Византији, као у царским временима. Каква, по Вашем мишљењу би требала бити та симфонија?
о. Рафаил: Један другог, не ометати у пословима, а опет одржавати међусобни однос, Црква, на пример, даје неке савете, који глорификују и неке друге препоруке. Али, као што се десило под Петром (Петар Велики С.Л.), када је 1721 године, Петар сасвим укинуо патријаршију а црквена управа је пренета на Свети правитељствујушчи синод, савет састављен од 10 свештеника на чијем челу се налазило световно лице и који преузима дужности патријарха и његовог заменика, а био је у директној надлежности цара. Овом реформом црква је више него икада била потчињена световној власти, стави своје посматраче, мислим, да то не треба више никада да се догоди. Црква треба да буде потпуно слободна, њоме не треба да диктирају ни ФСБ ни масони. Црква мора да буде Христова, чистa и светa.
Игор Смиков: Какав је Ваш однос у вези превода богослужбених књига на савремени, говорни руски језик, као и прелазак на григоријански календар?
о. Рафаил: То је отпадништво-апостасија. Они желе да униште свети православни словенски језик, са циљем да тиме нанесу штету и самој Цркви. Исто је и са новoстилцима-новокалендарцима, још и ако Ускрс пребаците на нови стил (календар), као што је то ето, учињено у Финској, добићете комплетну јерес. Зато, ми православни не требамо ни једног корака отступати. Ми морамо наступати, а не отступати! Господе, помози. Једног дана смо читали инспиративнy молитву, отац Авељ је написао и распространиo је, она је свугде проциркулисала, и сада се људи моле и сателити падају (смех).
Игор Смиков:  Ви сте је сами инспиративно написали, кроз Вас је она дошла?
о. Рафаил: Кроз моју бедноћу …
Игор Смиков: Оче Рафаило, шта можете да кажете о Руским Новомученицима и Исповедницима, а посебно о Светој Царској Породици, тј. где сада либерали покушавају да у исту раван сврастају Светог Царa Николајa и Горбачова, да је и Цар као и Горбачов – управљао државом, али не и својим тимом и његовим активностима, што је резултирало – колапсом и државним сломом?
о. Рафаил: Цар је био веома скроман и кротак, довољно образован, мужеван. Живео је светим животом, био је добар породични човек, где су се у породици сви волели, а све клевете, као од глатког стакла када се одбија прљава вода, падале су далеко од њега, то је свети човек. Био је довољно мудар. Када је постао и заповедник војске, а било је и издајника који су саплићали његове најбоље трупе под оружјем и најбољи војници су страдали од немачких митраљеза, Oн лично тада, преузима главну команду. И сада, Он је унапређен у пуковника, и био је у том чину, а командовао је генералима и маршалима.
Игор Смиков: Тачно тако, али сам ја још видео у Александровској палати у Царском селу, његове униформе, мундир британске војске са фелдмаршалским чином, па затим адмирал немачке ратне морнарице, британски, дански.
о. Рафаил: Да. Цар је сачувао од колапса своје трупе и био у стању да успостави свој ауторитет. Трпљена је штета – није добивао оружје, муницијy, опремy, хранy. Имао је таленат да уради све чисто и јасно. Мудар владар, талентован. И стално је вршио контролу и тада Руси почињу побеђивати. Немци су били спремни на крах и пропаст, Он врши пробој, Брусилов и други су са њим. Они са Њим су припремили  пуну офанзиву против Немаца, победа је била већ близу, али непријатељи који су се инфилтрирали у Русију под маском комуниста, јер су почели да губе своју моћ, а Царева је расла, тако да помућу Царевог ауторитета, његовом моћи, тако рећи, изводе револуцију, и подмукли генерали га приморавају да абдицира, и ако тамо заправо, није се десило никакво законско одрицање.
Можда је и све ово намештено. То је Света Породица. Григориј Распућин – пријатељ Царске Породице – оклеветани старац, то је оно што ја кажем. Он је био побожан, благочестив, молитвена душа. Масони су поставили два уметника, артиста, односно професионалних глумаца, који су имитирали (попут двојника) Григоријa и исполивали вином људе на јавним скуповима, недолично се понашали, одлазили женама, организовали туче, свађе, пиће, а затим све пријављивали Цару, као, гле, Господару, јуче, Григорије се лоше понашаo, био је у ресторану, потукао се, свађао, пијанчио, злостављао жене.
Цар је питао, када се то десило и у ком ресторану, а они би одгoварали и навoдили име одређеног ресторана и говорили – јуче, у шест. – „Јуче, у шест сати je Григорије  био у мојој канцеларији“, одговарао би Господар. A ови су двојници и даље настављали да лумпују. Чак и када су Распућина убили, двојници би настављали и даље да лумпују и играју наоколо своју улогу. Тада су им морали једноставо заповедити и рећи: престаните сада више са тим, Григорије је убијен, одлазите. Они су скинули шминку и браду, и тада отишли. Ето, тако је оклеветан старац, свети старац.
Игор Смиков: Овде сте већ поменули да је духовност мала и нејака, али је ипак има. Да би се борили за Свету Русију, какве духовне снаге, монашке и мирјанске (лаичке) морају да се примењују за духовни рад?
о. Рафаил: Постоје некe молитве, против Антихриста, за Русију, за православне, које су дате људима и то је добро да се сви православни моле заједно током одређених сати. Када отпочне пост и наступе дани поста, молитве требају бити појачане, сви се хришћани морају молити. Молитва је веома јака, окрећемо се Богу, Бог се не да ружити, Он нас чује и Он посредује за нас, Он ће нас заштитити, па зато падају ови информацијски (шпијунски ) сателити.
Игор Смиков: А како да православни хришћани, организују лични духовни живот?
о. Рафаил: Потребно jе да се човек оцрквени, да има духовног оца, неопходно је да се чита Јеванђеље, сваки дан и живи по Јеванђељу. Да чува породични мир, не свађати се, већ се односити са љубављу и наклоношћу, учити децу да воле и кажњавати их за грешке, не из страсти – Ох , тако си – и – тако – бам – бам – бам! Ето, то је из страсти, то је грех и увреда за дете и накавог образовања ни васпитања тиме неће добити и када оно буде кажњено за своје грешке, рећи ће некад, хвала мами и тати ради мог образовања и васпитања. То је то. Неопходно је оцрквенити се, у породици створити духовну атмосферу, да би од породице постао манастир. Отац игуман, декан би постала мама, деца би били послушници, старија браћа или сестре монаси, и ето, тако (смех ), тако да би кроз такву духовну игру, стицали и духовно образовање. Читајте Исусову молитву, читајте Јеванђеље, јутрење и вечерње, правило, псалтир, каноне и друге молитве.
Игор Смиков: Да се вратим на питање Монархије, неки активисти кажу, да треба да се позове на Руски Престо, један од британских принчева, чак му дозволити да прими Православље, пошто законитих наследника нема, релевантни закон Цара Павла Првог о престолонаследницима, али у складу са међународним правом, треба их позвати. Ваше мишљење за овaj, и сличне захтеве?
о. Рафаил: Мислим да ако дође такав цар, принц, и постане руски цар, то ће он постати, исто као и енглески краљеви, потписиваће масонска решења и самим тим, неће бити самодржац, а потребно је, да буде Православни Цар Самодржац. А сем тога, сами масони поштују само своје монархијe и желе, помоћу њих да створе нови светски поредак, на челу са једним светским упарвитељем – антихристом. За то цео свет уједињују и припремају антихристову идеологију коју називају, нови светски поредак – антихристов. Самодржавље – једино ће то бити исправно, људи би требало да га подрже, епископи, свештеници да имају морални  и духовни живот, патријарх, митрополити и епископи треба да говоре о Цару и уче народ о томе.
Игор Смиков: Какав је значај појавe феномена мироточиве иконе цара Николaja, били сте један од првих који је благословио кроз Русију крсни ход-литију са иконом. А прича о њеном иконописању (осликавању) створна је у Сједињеним Америчким Државама, по наруџби оснивача Друштва поштовалаца дворјанства Ије Дмитриевнe Шмит, чији би прототип требао да буде послат у Русији , али није послат, послата је копија копије, која је 1998 године замироточила и пројавила много чуда. Молим Вас, реците нешто о њеном духовном значају.
о. Рафаил: Упарво смо код иконе били предходне ноћи, сва је мирисна, сва благоухана и ароматна. То је Божји знак, знак времена и знак, да је неопходно да се све учини ради Царског Самодржавља, и то би требало да буде, а то ће бити, претпостављам. Ето како нас Цар Николај окупља у заједницу и иде преко Русије,  па чак и лечи и има утицај на народни духовни поправак, тако да је велики значај да имамо такву икону. Слава Богу! Он је као апостол, шири благоуханство и све страсти смирује, све просветљује, све исцељује (лечи) и учи. Благодат Светога Духа је са овом je иконом. Она делује на душу. Наш послушник је тамо стајао целе ноћи и молио се поред иконе. Дивнa икона. Духовно задовољство и смиреност. Цар Николај Александрович често борави у Русији, често оставља Рај и иде Русијом са иконом.
Игор Смиков: Хвала Вам, оче Рафаилo, реците нам на растанку неку реч у нашем интервјуу за наше читаоце, молим Вас.
о. Рафаил: Драги оци, браћо и сестре, од свег срца вам благодарим. Бог вас благословио! Искрено, од срца желим да се оцрквените, да живите у Христу, тражећи Господа Исуса Христа, а циљ хришћанства – јесте достизање Духа Светога. Исус Христос нас је откупио и Он жели да се усели у наша срца. Пустите у своја срца Господa Исусa Христa, волите Га свим срцем својим, свом душом, свом мишљу својом, волите га, као што младић воли девојку – чисто, нежно, свето.
Љубите Господа свим срцем, више него женy и више од деце. Није то да сада оставите жену, децy, мајкy, оца, већ је да останете на месту, али и да волите Бога. Молити се Њему, ради покајања, за своје грехе, да од Бога молимо опроштај и замолимо Га да нам дадне мало смирења – Господе Исусе Христе, опрости ми, дај ми кап Твоје кротости и смиреномудрија, тако да и старац Јефрем саветује своје ученике када су признали да имају сујету, блудне мисли, он им је рекао, молите се овако – Господе Исусе Христе, опрости ми, дај ми Tвоје смирење.
Смирење у здарвој души и скромност у здравом уму. И сви наши греси – губитак невиности, разарање породице, свађа, мржња, пијанство, блуд, дрога, убиства – све то долази од гордости. Морамо се мало понизити, самоукротитити се – jа сам најгори! Ја сам грешник највећи од свих! Ја сам прах и пепео! Ја сам прљавштина и мржњa! Знам већ дуго времена, да сам ништа. Потребно је ићи у цркву, исповедати се и причешћивати и мислим, да би требало што чешће се причешћивати.  То је мој савет.
Доћи ће Цар у Русију – и Руcија ће ускоро имати Цара!
извор:vaseljenska.com

 

Повезани чланци

Небеска Литургија, Свети Владика Николај охридски и жички

Небеска Литургија, Свети Владика Николај охридски и жички

НЕБЕСКА ЛИТУРГИЈА Хај, шта се оно чује из даљине:Дал су вјетри, дал су вихорови,Ил шуморе горе јаворове,Ил са земљом трава разговара,Ил пјевају на небеси звијезде? Нит су вјетри, нит су вихорови,Нит шуморе горе јаворове,Нит са земљом трава разговара,Нит пјевају на...

Оци и учитељи Цркве о позоришним представама и забавама

Оци и учитељи Цркве о позоришним представама и забавама

Морална процена неких видова разоноде ОЦИ И УЧИТЕЉИ ЦРКВЕ О ПОЗОРИШНИМ ПРЕДСТАВАМА И ЗАБАВАМА Хришћанин има свету обавезу да строго прати и осматра да ли му је све потпуно корисно, да ли све служи његовом морално-духовном узрастању и напредовању, да ли поседује неку...

КАДА СЕ КОЈИ ПСАЛАМ ЧИТА

КАДА СЕ КОЈИ ПСАЛАМ ЧИТА

Поуке светог Арсенија Кападокијског везано за прилике у којима треба читати поједине Псалме Приликом сађења стабала или лозе, да би донели плодове. Да би Господ просветлио оне који иду на сабор (на зборове). Да се зло одагна од људи, како не би неправедно мучили своје...