ВЕЛИКАШИ, ПРОКЛЕТЕ ИМ ДУШЕ

 

Oни који данас издајом Србије и Србског народа, превазиђоше и Вука Бранковића, oвако су говорили пре годину дана:

 tomislav-nikolic-1361531200-191491

Томислав Николић:

-Косово је српско док последњи Србин хода земљом!

Они нам узимају Косово и Метохију. Ако хоћу да нам узму Косово и Метохију, ја вам сада кажем неће бити чланови Европске уније!

-Борис Тадић је преко шефа преговарачког тима Београда Борислава Стефановића у преговарима са Приштином, постизао штетна решења за Србе на КиМ. Дугује нам да, када га будемо смењивали, каже докле је стигао и докле год да је стигао даље одатле нииједан корак не сме да се направи.

-Постоји Косово и Метохија које су српско, и мора да остане српско.

-Нећу да вам кажем поставите барикаде, па после да дођем први да вас бијем. Ако вам кажем “поставите барикаде“, ноћиваћу на њима. Ако неко хоће да вас бије, мораће прво да бије мене као председника Србије.

 вучић

Александар Вучић:

-Ми од теме Косова не бежимо. Ми ћемо се нашем народу обратити и послати поруку да је Косово и Метохија у саставу Србије. Србија се мора придржавати свога Устава.

-Косово у саставу Србије је предуслов за постизборну коалицију.

-Ми желимо да Србија уђе у Европу, али имамо и наше државне и националне интересе за које се боримо и од којих не можемо да одустанемо. Имамо Устав као највиши правни акт наше земље. Ми не можемо, нити хоћемо да идемо против Устава Србије, а у њему јасно пише да је Косово и Метохија саставни део Србије.

E32F3964-5E05-4B79-BAB6-38E02C0A02E5_mw1024_n_s 

Ивица Дачић:

-Европска унија да, али не по сваку цену него у мери који одговара заштити националних интереса. Из ЕУ ми је тражено да утичем на председника Скупштине да не распише изборе на Косову, али сам то одбио јер се не одричем Косова.

-Ако будем председник, нећу дозволити да други жртвују Косово и Републику Српску за ЕУ.

-За нас не постоји дилема Европа или Косово. Улазак у ЕУ је користан, али ако он нарушава наш национални и државни интерес, ако није добар за Србију, онда је погрешан.

Можда је тачно да формално не траже да прихватимо Косово, али ако прихватимо оно што траже, онда то није далеко од тога.

-Србија неће пропасти уколико не уђе у ЕУ. Постоји црвена линија испод које више не треба да се иде, а мислим да се налазимо дебело на њој.

извор дневни лист  “Наше новине“


        А данас, oни у договору са зликовцем Тачијем и другим шиптарским терористима уз посредовање оних који су нам силом отели наше Косово и Метохију, ЕУ и НАТО, потписаше коначну издају “Бриселски споразум“, којим ће север Космета бити интегрисан у сатанистичко терористичку државу Косово. Тим чином, Срби престају  да буду слободна људска бића која имају своју вољу и постају обична раја, која постоји да би испуњавала вољу светских моћника, а преко њих сатане. Тај издајнички споразум, или како они то кажу “договор о имплементацији“, који Србима на КиМ одузима право да буду део своје државе Србије и уместо Срби постоју “косовари“, има шест главних елемената:

1. Прилагођавање правних оквира

2. Асоцијација / Заједница

3. Полиција

4. Правосуђе

5. Локални избори

6. Опште одредбе

ПРИЛАГОЂАВАЊЕ ПРАВНИХ ОКВИРА

Крај маја: обе стране даће Одбору за имплементацију на разматрање своје детаљне планове и временске оквире који се односе на правне промене које су неопходне за имплементацију “Првог споразума”.

Средина јуна: Обе стране имаће усвојене све правне промене неопходне за имплементацију “Првог споразума”, укључујући и закон о амнестији.

АСОЦИЈАЦИЈА / ЗАЈЕДНИЦА

Крај маја: Две стране ће основати Управљачки тим за оснивање Асоцијације / Заједнице, са списком послова и задатака које је одредио Одбор за имплементацију. Овај списак послова и задатака обухватаће и израду нацрта статута. Тим ће имати задатке који се односе на сва питања релевантна за успостављање Асоцијације / Заједнице, као и током прелазног периода, компетенције предвиђене чланом 4 и 6 “Првог споразума”. Управљачки тим ће чинити представници четири општине са севера и биће устанвљен на основу подршке надлежног органа Косова. Одбор за имплементацију ће надгледати рад Управљачког тима.

Крај октобра: Након локалних избора и прихватања резултата истих, Припремни тим ће бити распуштен. Асоцијација / Заједница ће, као по члану 1 “Првог споразума”, бити основана и усвојиће свој Статут у складу са Европском повељом о локалној самоуправи и законом Косова.

ПОЛИЦИЈА

Крај маја: Две стране ће основати радну групу за имплементацију члановиа 7-9 “Првог споразума”. Радна група ће развити детаљне планове и временске оквире за интеграцију припадника српских безбедносних структура у косовске стрктуре, као и за оснивање било које нове структуре коју захтева Споразум, која ће бити спроведена уз подршку Еулекса. Вршилац дужности Регионалног полицијског командира за четири општине на северу биће именован у складу са чланом 9 “Првог споразума”.

Средина јуна: Србија ће отпочети са затварањем просторија и којима су смештење њене безбедносне структуре на Косову. Србија ће доставити информације, спецификујући број и чин запослених у Влади Србије у сектору за безбедност на Косову, који су изразили заинтересованост за прикључивање косовским структурама.Косово ће понудити позиције у Косовској полицији и другим еквивалентним структурама Косова на основу, колико то могућности дозвољавају, места пребивалишта.Србија ће започети неопходне унутрашње процедуре за престанак исплата личних доходака особљу, након њиховог прикључивања еквивалентним косовским структурама и то ће представити радној групи. Овај процес биће започет у случајевима особља које је већ запослено у Косовској полицији.

Средина јула: Све просторије српских безбедносних труктура на Косовоу биће затворене.

Крај године: Чланови српских безбедносних структура на Косову биће у потпуности интегрисани у еквивалентне косовске структуре и плате ће бити исплаћиване искључиво из буџета Косова.

ПРАВОСУЂЕ

Крај маја: Две стране ће основати радну групу за имплементацију члана 10 “Првог споразума”. Радна група ће развити детаљне планове за интеграцију српских правосудних органа у косовске структуре, као и за оснивање било које нове структуре коју захтева Споразум, укључујући основне судове и канцеларије јавног тужилаштва у општинама са већинским српским становништвом, које ће бити спроведене као део косовског правног оквира и уз подршку Еулекса.Датум и план за привремено обустављање нових случајева који се тренутно разматрају у оквиру спрског правосудног система на Косову биће договорен.

Средина јуна: Србија ће доставити информације о броју свог особља запосленог у правосудним органима на Косову, који су изразили заинтересованст да се прикључе косовским структурама, одмах након што буде усвојен закон о амнестији.Косово ће отворити слободне позиције у својим правосудним структурама.Састав у правосуђу треба да одсликава етничку композицију територијалне јурисдикције сваког појединачног суда.

Крај године: Интеграција правосудних органа биће завршена. Сви српски судови на Косову биће затворени, нова тела успостављена, а особље интегрисано у косовски систем. Неће бити раскорака у обављању дужности.

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ

Прва недеља јуна: Одбор за имплементацију ће започети разговоре у вези са одржавањем локалних избора. ОЕБС ће учествовати у овим разговорима и предводити све неопходне радне групе у вези са том темом.

Крај октобра: Одржани локални избори.

ОПШТЕ ОДРЕДБЕ

Транспарентност финансирања

Крај маја: Србија ће пружити детаљан преглед финансирања свих институција на Косову ппреко Одбора за имплементацију.

Средина јула: Начин остваривања принципа за транспарентност финансирања дефинисаће обе стране у Одбору за имплементацију.Потпуна имплементација свих договора раније постигнутих у дијалогу. Обе стране се обавезују на пуну имплементацију раније постигнутих договора, поименце:

1. Катастар

2. Матичне књиге

3. Царински печат

4. Универзитетске дипломе

5. Слобода кретања

6. Регионално представљање

7. Интегрално управљање прелазима (ИБМ)

8. Договори који се односе на официре за везу

9. Специјална полицијска јединица за заштиту религијског и културног наслеђа

10. Наплата царина / Развој Фонда за северно Косово

11. Све стране ће наставити политички дијалог.

             извор дневни лист  “Данас“

      Док лицемерство и издаја, тројке која данас управља Србијом, нема границе, која по налогу светских моћника воде у пропаст ову државу и народ, највећи део Србског народа, хипнотисан медијима, постао је незаинтересован за сопствену будућност. У Србији где све мање наде има, а очајање и мрак покрива скоро цео народ и државу, као никада до сада је актуелна клетва, коју је изрекао Свети великомученик кнез Лазар по вољи Божијој, када је позивао у судбоносну Косовску битку. Та КОСОВСКА КЛЕТВА се односи на оне који неће да бране своју веру и своју земљу и народ, који се не држе Светосавског Косовског завета.   

 О кукавно Србство, да ли са собом носиш клетву или благослов?

 

Како чинили тако нам Господ помогао!

 

 

Дана 08/21.06.2013. лета Господњег                          

   С љубављу у Господа, верна браћа и сестре у Христу,                                                                                     

   Братство Светог краља Милутина- Шабац                                                                                                                   

 

 

Повезани чланци

Помозимо мајци и сестри да обиђу гроб србског добровољца у Донбасу

Помозимо мајци и сестри да обиђу гроб србског добровољца у Донбасу

Мајка и сестра хероја Новорусије Владимирова Станимировић спремају се на пут у Донбас 19. марта, како би обишле гроб свога сина и брата, а такође како би упознале његову супругу и дете које је оставио иза себе. Потребна су средства за пут. Помозимо мајци и сестри...

О празнику Хелоувин (Halloween) – Ноћ вештица

О празнику Хелоувин (Halloween) – Ноћ вештица

Сад је доба године када се секуларно друштво у коме живимо припрема за празник Хелоувин (Ноћ вештица). Пошто смо већина нас или однедавно православни или одскора познајемо наше Православље, апсолутно је неопходно да пажљиво размотримо сваки вид нашег учешћа у овом...

Свети Цар Николај Други Романов- Чист пред Богом и народом

Свети Цар Николај Други Романов- Чист пред Богом и народом

''Ако сам ја сметња за срећу Русије и ако ме све друштвене силе које су сада на њеном челу моле да напустим престо, ја сам спреман да то учиним, спреман сам не само да се одрекнем царства, него и да свој живот дам за Отаџбину," говорио је Цар. Последњи руски цар...