КАТАКОМБНА ЦРКВА У МАЧВИ

“Ево дан, који створи Господ! Радујмо се и веселимо се у њему“(Пс.118-24)

          Прво хвала Господу, а потом и светом Христовом војнику владики Артемију што ће и Шабачка епархија осетити толико потребну благодат Божију. Епархија Шабачка у којој је клица екуменизма одавно пустила дубоки корен, док у другим епархијама нису ни знали за ту свејерес, све мање осећа благодат. Безакоње владике Лаврентија и његових послушника у мантијама, којима су дражи римски архијеретик папа и земаљско благо него служење Богу и народу, нема границе. Поклоњење владике Лаврентија и 36 свештеника сатанином намеснику на земљи папи, поклоњење архијерејског намесника Владе Станимировића са црквеним хором гробу усташког злочинца Алојзија Степинца, благонаколно гледање на унијаћење Срба од стране римских јеретика, заједничке молитве са јеретицима из Рима, причешћивање јеретика (римокатолика),  претње и прогањање Христовог стада су само део тог црног безакоња који је заступљен на овој епархији. За њих стоји у псалтиру: “А безбожнику рече Бог: зашто казујеш уредбе моје и носиш завјет мој у устима својима? А сам мрзиш на науку, и ријечи моје бацаш за леђа. Када видиш лупеже, пристајеш с њим, и с прељубочинцима имаш дијел. Уста си своја пустио да говоре зло, и језик твој плете пријеваре“ (Пс.49-16,17,18,19). Богу хвала има још часних свештонослужитеља на овој епархији, али их је заиста врло врло мало. У тој тами безакоња када је Христово стадо вапило Господу:“Помози нам, Боже, Спаситељу наш, ради славе имена својега, избави нас…“(78-9), засија светлост, роди се нова нада, а са неба се чуо глас: “Благословен који иде у име Господње! Благосиљавамо вас из дома Господњега“(Пс.118-26). Услишене су молитве нас грешника, добили смо храм Божији који безакоње екумениста неће надвладати или како каже у псалтиру:“Ево врата Господња, на која улазе праведници“(Пс.117-20)

На око 35 километара од Шапца према Бијељини налази се село Бадовинци у којем ниче катакомбна црква. У центру Бадовинаца на центру скреће се лево према Лозници (Прњавору), а затим на следећој првој раскрсници скреће се лево у ул.Росића шор и на броју 139 се налази кућа и велико двориште, која ће ако Бог да врло брзо постати катакобмна црква. Одмах после празника Свете Тројице, стара, оронула кућа која нема ни воде, ни санитарни чвор, по благослову преосвећеног владике Артемија, добила је два станара и то јеромонаха Симеона и монaха Харитона. Пред њима је заиста тежак посао, кућу која је у јако лошем стању и која нема ни елементарне услове за живот претворити у место где ће се служити Богу. Међутим навикли су монаси владике Артемија на овакве изазове. Од када су истерани из својих домова-манастира од стране Србских изрода духовне и световне власти, они су принуђени да праве храмове за последња времена, како су и прорицали свети оци, а то су катакомбне цркве. ’’Децо, последњи је час: и свет пролази, и похота његова’’ (1.Јн.17-18).

Божијим промислом се догодило прогонство верног Христовог стада владике Артемија и његовог монаштва, да би нам отворио очи да разликујемо ИСТИНУ од лажи, Православље од свејереси (екуменизам), служење Богу од служењу антихристу и да се раздвоји жито од кукоља. “Камен који одбацише зидари, поста глава од угла“(Пс.117-22).

Овом приликом апелујемо на све људе којима је стало до Православне вере и Србства, односно до Светосавља, да помогну да се ова катакомбна црква у Бадовинцима што пре оспособи да буде извор живе воде кроз богослужења онако како су нам оставили свети преци, у славу и хвалу Господу, а ради спасења душа наших. Владика Артемије је са својим монасима стигао и учинио што је до њих, сада се покажимо ми браћо и сестре да смо их достојни.

Сви који желе да помогну информације могу добити на телефоне настојатеља катакомбне цркве у Бадовинцима јеромонаха Симеона 065/ 84 26 500 и монаха Харитона 064/59-50-767, као и на мејл katakombabadovinci@gmail.com .

КАКО РАДИЛИ, ТАКО НАМ БОГ ПОМОГАО

 

Шабац, дана 29.05/11.06.2012. лета Господњег

С љубаљу у Господа, верна браћа и сестре у Христу,

Братство Светог краља Милутина, Шабац

Повезани чланци

Упокојио се у Господу епископ рашко-призренски у егзилу, Г.Г. др Артемије

Упокојио се у Господу епископ рашко-призренски у егзилу, Г.Г. др Артемије

"Добар рат ратовах, трку сврших, веру одржах." 2 Тим. 4. 7. Данас, 21. новембра 2020. године, на празник Сабора Светог Архангела Михаила и шездесету годишњицу од свог монашења, преставио се свом Господу коме је верно служио, Владика Артемије, канонски епископ...

Богом благословено 2017. (7525.) лето Господње.

Богом благословено 2017. (7525.) лето Господње.

Нека Вам Господ подари свако добро, а пре свега духовно и телесно здравље. Да ове године дочекамо да се Србија пробуди из екуменистичко-глобалистичког кошмара и да крене путем који је Господ благословио преко Светог Саве, а којим данас иде Владика Артемије и они који...

Парастос у Бадовинцима

Парастос у Бадовинцима

У суботу 3. децембра 2016.г. са почетком у 9 часова, у Катакомби манастиру Светог краља Милутина, биће одржан парастос за све упокојене чланове Братства и СНО "Срби на окуп" МО Мачва. После парастоса биће исповест. Учинимо што до нас стоји, а остало даће Бог. Од Бога...