АЛТЕРНАТИВА СРБСКИМ ПОДЕЛАМА СУ “СРБИ НА ОКУП“

        Као што рече један наш велики духовник, Срби су кроз своју историју учинили много у славу Господа и за добробит свога народа и читавог света, али једно нису успели никад, а то је да се сложе. Увек су у нашем народу постојале поделе, које су нам само наносиле штету. То је добро знао и највећи и најзначајнији Србин икад рођен, Свети Сава, који је због тога и оставио поруку народу свом:САМО СЛОГА СРБИНА СПАШАВА. Нажалост Срби никако да ту поруку прихвате и спроведу у дело. И ако су те поделе увек постојале, оне нису никада биле тако дубоке и болне као данас. Данас je Србски народ подељен у четири ВЕЛИКЕ ГРУПЕ:

 

1. УНИЈАТСКА СРБИЈА

Ту спадајају сви они који хоће да Србију увуку у европску, натовску, екуменистичку или било какву сличну унију. Има само један услов да би припали унији, а то је да се пре тога одрекнемо наше вере и себе самих и да се поклонимо сатани. Овој Србији припадају сви они који продадоше веру за вечеру, поштење за печење, а Крсте за масне прсте. То су они којима није ништа свето, ни вера, ни име, ни част, за њих све има цену и може да се прода. То су они који се Бога не боје, нити људи стиде, или како Св. Николај Србски написа у Небеској Литургији:…којих би се и марва постидела. Њихова крилатица је увек била иста и остаће до краја, а гласи: Циљ оправдава средство. Њихов једини циљ је лични интереси, односно како народ наш каже у се, на се и пода се. У Светом Писму је за њих написано: Прељубници и прељубнице, не знате ли да је пријатељство према свету непријатељство према Богу? Јер који хоће свету пријатељ да буде непријатељ Божји постаје (Јк.4,4). Данас, на жалост, овој групи припада и духовна и световна власт у Србији. Духовна власт каже сатанин намесник на земљи папа нема алтернативу, а световна власт каже да антихришћанска ЕУ нема алтернативу.

 

image003

Председник Николић(као и његов предходник) и Патријарх Иринеј заједно раде на унијаћењу Србског народа и одбацивању Косова и Метохије

 

2. НЕУТРАЛНА СРБИЈА

Она се под поветарцом савија, час лево, час десно. Ту припадају они, који због неког свога лажног мира, покушавају да умире своју савест, варајући и себе и друге, тврде како се то њих не тиче и да они не могу ништа променити. Они су најопаснији, јер држећи се по страни не знаш шта мисле и коме ће се царству приволети. За њих је најбоље рекао Св.Николај Србски у својој беседи о Неутралним: … видећете два супротна табора широм света. Један табор чине христоверни, а други безверни. Између њих рамљу на обе ноге маловерни или неутрални. … неутралност је издајство Христа. Јер ко може да помогне истину против лажи, а не помогне је, тај помаже лаж. И ко може да помогне правду против неправде, а не помогне је, тај помаже неправду. У борби истине и лажи, и правде, неутралност значи помагање зла. Христос је као оштрим мачем поделио људе у две групе рекавши: „Ко није са мном, против мене је. Они, који нису ни врући ни хладни, дакле, неутрални, Њему су одвратни.“ Даље каже: „Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа.“  А Господ поручује неутралним: Тако, пошто си млак, и ниси ни студен ни врућ, избљуваћу те из уста Својих (Откр.3,16).

 

3. НАЦИОНАЛИСТИЧКА СРБИЈА

Лепо је волети своју земљу и бити националиста као што су били наши свети претци, који су се трудили да задобију пре свега Небеско Царство, са којим се једино може сачувати земаљско царство на дуже време. Међутим, овде је реч о онима који се бусају у груди своје,  како су велики Срби, а да не знају ни шта то значи. То су они који желе промене без Бога, желе да мењају друге, а да себе нису променили. Сматрају да то што су Срби, да је то довољно за благостање. Јадно је то Србство, јер је без Бога. “Немој желети србство без садржине, пошто је србство без православља бесадржајно и бесловесно“(Св.Николај Србски). Они се уздају у себе и своје мишице, односно наду полажу у човека, а не у Бога. А таквима је Господ поручио: …да је проклет човек који се узда у човека и који ставља тело себи за мишицу, а од Господа одступа срце његово (Јер.17,5).

 

4. СВЕТОСАВСКА СРБИЈА

То је нада овој земљи, то је њена со. Светосавску Србију чини верно Христово стадо, које се држи завета, који је наш Свети Сава дао Господу у име свога народа, а који је на Косову пољу, крвљу запечећен од стране Св. Великомученика Кнеза Лазара и његове војске, да је народ Србски Христов. Тај Светосавски део, чини народ и клир Црквени који се, по узору на своје свете претке, боре за своју Православну веру и Отачаство и ако треба жртвоваће се за Крст Часни и Слободу златну. Неће да мењају друге, јер су свесни да то може само Господ. Они теже да промене себе кроз покајање, молитву и пост. Имају љубав и разумевање за све, праштају свима и нуде и други образ да им се удари шамар. Али, то праштање се односи само на личне непријатеље. Кад је у питању непријатељ Господа и нашег Отачаства, ту праштања нема и не сме га бити. За њих важи дивна мисао Арх. Аверкије Џорданвилског: Борећи се одлучно и са најмањим пројавама зла и греха у сопственој души, не бојмо се да откривамо и разлобличавамо зло свуда где се јавља данас – не по гордости и самољубљу, него једино – по љубави према Истини. Светосавска Србија зна, да се једино Србија може спасти пропасти у коју срља, ако се народ пробуди, покаје, очисти, причести и сабере под један Светосавски барјак у одбрану своје Православне вере и Отачаства.

Данас у Србији има доста патриотских организација, братстава(ПНХЗ), појединаца који се часно и искрено боре за веру и отачаство, али они представљају само Светосавске варнице или искрице, које не могу да се на прави начин и у пуној мери супроставе злу које се надвило над Србским народом, нити га зауставити на путу у провалију. То једино може организација “Срби на окуп“ јер она представља духовно и национално огњиште које ће сабрати све  Светосавске варнице у један Светосавски пламен који ће запалити Србију у духовном и националном смислу и очистити је од екуменистичких, глобалистичких и других болести. Да то нису само празне приче, већ чврст темељ на којем се заснива нада за спасење Србског народа и Србије, три су велика разлога:

1.На челу организације “СРБИ НА ОКУП“, односно она ради под духовним вођењем светог Христовог ратника владике Артемија. Достојан наших Светих Архијереја, он је повео свој народ Србски не само у духовну борбу, већ и у борбу за Отачаство. Господа нам је дао путоказ светог владику Артемија, којим нас води путем спасења. Ми само треба да га следимо.

Vladika Artemije 02

“Благословен који иде у име Господње“(Пс.118-26).

   2.Темељ деловања организације “СРБИ НА ОКУП“ чине три елемента без којих не постоји успешна борба:

да се Срби ОБОЖЕ-духовна обнова, повратак Богу и Православној вери како су нам Свети оци оставили- “Вратите се Богу живоме, у коме је спасење“св.Николај Србски;

да се Срби СЛОЖЕ-саборност у Христу и за Христа, онако како су чинили наши Свети преци “Боље је у својој Вери и своме Отачаству умрети, него Веру своју погазити“ Вожд Карађорђе;

да се Срби УМНОЖЕ– основа је србска породица заснована на хришћанским вредностима са доста деце, како Свети Апостол Павле каже:“Породица је домаћа црква, у којој је Бог, камен од угла.“.

3.Организација “СРБИ НА ОКУП“ је свесна да кола Србског народа која јуре према провалији, могу се зауставити само ако неко потури кичму, макар та кичма и пукла. Чврсто и одлучно преузимају ту одговорност и спремни су на сваку жртву ради одбране Православне вера и Србије, држећи се речи св.Јована Златоустог: „Ви учините што до вас стоји, а остало даће Бог. До смрти се бори за истину и Господ ће побеђивати за тебе .

image008

Придружимо се!

         Позивамо свеколико Србство, сву браћу и сестре и све патриоске организације, братства (ПНХЗ) да се придруже организацији “СРБИ НА ОКУП“, како би сабрани под један Светосавски барјак и држећи се Светосавског – Косовског завета храбро, исповеднички  с вером у Бога устали у борбу за Православну веру и Србију. Налазимо се на крају времена, а велеиздаја од стране сатаних слуга је коначна, продадоше веру, државу, част и образ. Пред нама је коначни избор или Косовски завет или Косовска клетва. Ми само треба да дамо све од себе, а Господ ће остало учинити.          “С Тобом ћемо избости непријатеље своје, и с именом Твојим изгазићемо оне који устају на нас. Јер се не уздам у лук свој, нити ће ми мач мој помоћи. Него ћеш нас Ти избавити од непријатеља нашијех, и ненавиднике наше посрамићеш.“ (Пс.43-5,6,7)

 

“Востани Сербије! Давно си заспала, у мраку лежала. Сада се пробуди  и Сербље возбуди!“

Дана 31.08/13.09.2012. лета Господњег на спомен 700 000 Светих мученика Јасеновачких.

С љубаљу у Господа, верна браћа и сестре у Христу,                                                                                        Братство Светог краља Милутина- Шабац                                                                                                                   при катакомбној цркви у Бадовинцима

Повезани чланци

Помозимо мајци и сестри да обиђу гроб србског добровољца у Донбасу

Помозимо мајци и сестри да обиђу гроб србског добровољца у Донбасу

Мајка и сестра хероја Новорусије Владимирова Станимировић спремају се на пут у Донбас 19. марта, како би обишле гроб свога сина и брата, а такође како би упознале његову супругу и дете које је оставио иза себе. Потребна су средства за пут. Помозимо мајци и сестри...

О празнику Хелоувин (Halloween) – Ноћ вештица

О празнику Хелоувин (Halloween) – Ноћ вештица

Сад је доба године када се секуларно друштво у коме живимо припрема за празник Хелоувин (Ноћ вештица). Пошто смо већина нас или однедавно православни или одскора познајемо наше Православље, апсолутно је неопходно да пажљиво размотримо сваки вид нашег учешћа у овом...

Свети Цар Николај Други Романов- Чист пред Богом и народом

Свети Цар Николај Други Романов- Чист пред Богом и народом

''Ако сам ја сметња за срећу Русије и ако ме све друштвене силе које су сада на њеном челу моле да напустим престо, ја сам спреман да то учиним, спреман сам не само да се одрекнем царства, него и да свој живот дам за Отаџбину," говорио је Цар. Последњи руски цар...