Владика Лаврентије нити се Бога боји, нити народа свога стиди

Поводом 10 година рада “Каритаса“, у Шапцу је 11. 05. 2011.године одржана миса у римокатоличком храму “Св. Ана“ у Шапцу, после које је уприличена академија и коктел у Центру за стручно усавршавање. Том догађају су присуствовали председник “Каритаса“ у Србији, Београдски надбискуп Станислав Хочевар, Апостолски Нунције у Србији Орландо Антонини, амбасадор Хрватске у Србији Жељко Купрешак, представници града Шапца и Градске управе и владика шабачки Лаврентије са свештеницима Владом Стаминировићем, Томом Лукићем, јрм. Филимоном из манастира Радовашница и другим.
Званично, “Каритаса“ представља хуманитарну организацију Ватикана, преко које они пружају сваковрсну, претежно материјалну, помоћ онима којима је потребна. А у ствари, то је лукаво оружје у рукама Папе и римокатолика, којом они купују Православне вернике, односно врше унијаћење подмићивањем Јудиним сребрењацима. Тим оружјем су, само у Шапцу и ближој околини, успели да преко 200 Православних продица преведу у своју јерес (то је податак који је изнет пре две године на састанку Епархијског савета шабачке епархије). А они то у Шапцу раде са прећутним благословом владике Лаврентије и његових послушника у мантијама.
“ “…ОЈ ЂАВОЛИ МОЈЕ ВЈЕРНЕ СЛУГЕ,
НАКОН НАШЕ ТЕШКЕ БОРБЕ ДУГЕ
ОСВОЈИСМО И ЗЕМЉУ СРБИЈУ,
ТАМО ЋЕМО СТВОРИТИ УНИЈУ.
ПОСТИГОСМО ВИШЕ СА ПАРАМА
НЕГО НАШИ ДОСАД СА КАМАМА.
САД СЕ СПРЕМАМ ТАМО ДА ПУТУЈЕМ,
ПОСЛУШНИКЕ МОЈЕ ДА ДАРУЈЕМ,
НЕКОМ ПРСТЕН И СТО СРЕБРНИКА,
А НЕКОМЕ ХИЉАДУ ЗЛАТНИКА“.
ТАКО ПАПА С’ВЛАДИКАМА СНУЈЕ –
ПАПА СНУЈЕ А БОГ ОДЛУЧУЈЕ“

У складу са својим екуменистичким циљевима и својим више деценијским молитвеним општењем са јеретицима из Ватикана, владика Лаврентије је јубилеј “Каритаса“ искористио за још једно молитвено дружење са римокатолицима. Било какав додатни коментар је излишан, све говоре слике са мисе које су преузете са сајта “Каритаса“ у Шапцу.
Lavrentije 1
Владика Лаврентије са својим провереним екуменистима, свештеницима Владом С. и Томом Л. и новом екуменистичком надом јеромонахом Филимоном из ман. Радовашница, у молитвеном општењу са римокатоличким јеретицима на миси у храму Св. Ана у Шапцу. “Човјек у части, ако није разуман, изједначиће се са стоком, коју кољу“ (Пс.48-20)
Lavrentije 2
Владика Лаврентије дубоко погружен у молитву са јеретицима. „Али ми је криво на тебе, што си ону прву љубав твоју оставио. Сети се, дакле, откуда си пао, и покај се, и она прва дела чини…“ (Откр. 2,4-5).
3
Јудин целив љубави. „Нема истине без љубави, ни љубави без истине“ препод.Јустин Поповић
Lavrentije Karitas
Владика Лаврентије на миси држи беседу о екуменској љубави. “Устављај језик ода зла, и уста своја од пријеварне ријечи. Клони се ода зла, и чини добро, тражи мира и иди за њим.“(Пс.33-13,14)

Lavrentije 4
Надбискуп Станислав Х. са својим великим присталицама, екуменистима свештеницима шабачке епархија. “Заповедамо вам, браћо, у име Господа нашег Исуса Христа да се клоните од сваког брата који живи неуредно, а не по предању које примише од нас” (2. Сол. 3, 6).
Упамти народе Православни шта нам је чинити са таквим отпдадницма од Бога и рода: “Налажем свом народу Божијем на Кипру (Србији), који сте истински деца Католичке Цркве, да бежите главом без обзира од свештеника који су пали у латинску обману и да не залазите у њихове цркве, нити да благослов из њихових руку случајно примате. Јер, боље је да се сами у кућама Богу молите, него ли да са латиномислећима заједно у цркву идете, да не бисте заједно са њима наследили пакао.“ Свети Герман Нови Патријарх Цариградски

Дана 09/22.09.2011.лета Господњег на празник Свети праведни Јоакима и Ане.
С љубаљу у Господа, верна браћа и сестре у Христу,
Братство Светог краљ Милутина, Шабац

Повезани чланци

Царственост моја мрзи и сматра гнусним то дело (унију)…

Царственост моја мрзи и сматра гнусним то дело (унију)…

Из Пролога за 26. октобар (13. октобар) РАСУЂИВАЊЕ Ништа бедније нема од човека, који у часу беде напусти наду у Бога и прибегне средствима спасавања супротним закону Божјем. Не само да такав човек не успева спасти и поправити свој спољашњи положај, него још и душу...

Екуменистичка олуја Иринеја Гавриловића

Екуменистичка олуја Иринеја Гавриловића

Екуменистичка олуја Патријарха Иринеја, изреченa данас на мосту код Сремске Раче. Prema njegovim rečima, na današnji dan pre 20 godina zločin nad Srbima su počinila braća po veri.  “To su uradila braća s kojima nas vezuje istorija i kultura, braća koja su nam bliska...

Огњен Војводић – Грегоријански глобализам

Огњен Војводић – Грегоријански глобализам

У ери информатике, технолошког напретка космичких размјера, свијету премреженом рачунарским системима, добу биотехнолошког модификовања природе и човјека, програмирања човјекове прошлости и будућности, надања и памћења, стварање гломазног глобалног синкретистичког...