НАЈАВА БОГОСЛУЖЕЊА – Спасовдан, Вазнесење Господње

На Спасовдан, 25. маја 2017.г., празник Вазнесења Христовог, у Катакомби у Бадовинцима, манастиру светог краља Милутина, Свету Архијерејску Литургију ће служити Преосвећени владика Артемије. Служба почиње у 9 часова.

Спасовдан - Вазнесење Господње


 

И ГЛЕ, ЈА ЋУ ПОСТАТИ ОБЕЋАЊЕ ОЦА СВОЈЕГА НА ВАС! Пошто је распет на Крст и сахрањен у гробници, након три дана Господ наш, Исус Христос васкрсну из мртвих и јави се својим ученицима, једанаесторици светих апостола. Са њима је провео 40 дана овде на земљи поучавајући их како да шире Његову веру и хришћанско учење.

 Када прође тих 40 дана, повео их је све са собом на Маслинску Гору и рекао им је: „Тако је писано, тако је требало бити, да Христос пострада и да устане из мртвих трећи дан и да се проповеда покајање у име Његово и опроштење грехова по свим народима, почевши од Јерусалима, а ви сте сведоци свему томе. Јер је Јован крстио водом, а ви ћете крштавати Духом Светим, не дуго после ових дана. И гле, ја ћу послати обећање Оца Својега на Вас, а Ви седите у граду Јерусалиму док се не обучете у Силу са висине„.

Овим речима Он заврши разговор са њима, благосиља их и поче да се уздиже на небо, а њих остави да сачекају силазак Духа Светога. Апостоли су стајали и немо гледали за Њим, док није сасвим ишчезао. Утом им се обратише Анђели Божји са речима: „Што стојите и гледате? Како сте видели да Господ одлази на небо, тако ће Он опет доћи да суди живима и мртвима и онда царству Његовом неће бити краја“.

У знак сећања на овај догађај наша Црква слави СПАСОВДАН, тј. Дан Спаса нашег, Господа Исуса Христа.

Тропар (глас 4):

Вознесалсја јеси во славје Христе Боже наш, радост сотворивиј учеником, објетованијем свјатаго Духа, извјешченим им бившим благословенијем јако ти јеси Син Божиј, избавитељ мира.

Повезани чланци

Празник у Бадовинцима, рукоположења

Празник у Бадовинцима, рукоположења

У недељу пету по Васкрсу, Самарјанке, у Катакомби у Бадовинцима, Свету Архијерејску Литургију служиће Преосвећени Владика Артемије и Владика Максим а за време Литургије ће се вршити свечани чин рукоположења, о.Макарија из Русије у чин свештеника и о.Теоктиста у чин...

НАЈАВА БОГОСЛУЖЕЊА

НАЈАВА БОГОСЛУЖЕЊА

У Катакомби, манастиру Светог краља Милутина у Бадовинцима, за празнике ове седмице Света Литургија ће се служити у наредним данима: Крстовдан - четвртак 18. јануара, Света Литургија почиње у 09:00 часова. Богојављење - петак 19. јануара, Свету Архијерејску Литургију...

Распоред богослужења за Божићне празнике

Распоред богослужења за Божићне празнике

ПЕТАК 07:00 – Царски часови СУБОТА – Бадњи дан 08:00 – Литургија св. Јована Златоустог 17:00 – Вечерња служба и у наставку паљење бадњака НЕДЕЉА – БОЖИЋ 05:00 – Јутарње богослужење и у наставку Литургија Светог Василија Великог ПОНЕДЕЉАК – Сабор Пресвете Богородице...