УКРАЈИНСКИ ЕПИСКОП: Проклете САД желе да се православци убијају између себе

ЕПИСКОП ЛОНГИН ПОЗВАО ВЕРНИКЕ СВОЈЕ ЕПАРХИЈЕ ДА НЕ ШАЉУ СИНОВЕ У РАТ

  • Кијевске власти би да га кривично гоне због ових речи: „Браћо, ми сви осећамо као да смо на прагу трећег светског рата. Сви су позвани да кажу: не дамо своју децу у смрт!”  
  • Још је нагласио: Ја никада на божанској литургији нећу помињати те проклете руководиоце наше земље, те невернике, који немају страх од Бога, који седе у фотељама и издају наређења да се убија. Преостала је само једна молитва: Господе, ако још можеш, просветли их, јер су их обузели тама и пакао
  • Па закључио: Њима не треба ништа осим крвопролића, и у томе проналазе задовољство. Сатанисти! Слуге лукавог. Ако се не зауставе, зауставиће их Бог, али тешко њима тада

КИЈЕВСКА хунта намерава да кривично гони православног епископа Лонгина због апела младићима да не иду у братоубилачки рат у Новоросији.

Министарство културе Украјине обратиће се Служби безбедности Украјине и Министарству унутрашњих послова те земље с намером да кривично гони представника Украјинске православне цркве Московске патријаршије, који позива „на неодазивање мобилизацији у Украјини”.

Ово је агенцији Укринформ рекао директор Секретаријата за религије и националности Министарства културе Украјине Андреј Јураш.

Разлог за гоњење владике Лонгина, епископа банченског, викара черновицке епархије (УПЦ МП) је његова проповед објављена у листу на румунском језику Libertatea Cuvantului.

Владика је у проповеди рекао:

„Позивам вас да будете јединствени и да не шаљете своју децу у смрт. Наша православна вера нам не дозвољава да убијамо једни друге. Они желе да гину наши људи који живе у миру и са Богом, ради својих политичких интереса, ради оних који штите њихов бизнис и функције”.

Драги моји, није вам допуштено да пуцате и убијате. Бог даје живот, Он га и узима. Украјински лидери су изјавили да је „православна вера највећи непријатељ Украјине. Тако су им наредили странци, којима је неподношљива истина, јер су слепи.

Како се може подићи оружје и пуцати у Божије створење? Оно, као и ми, има мајку, жену, дете. Зашто нас силом терају да убијамо? Тајно ће постати јавно: Погинуле су хиљаде и десетине хиљада, а они говоре о стотинама. Ја вас нећу благословити да идете у рат. Ми вас позивамо на мир.

Убијено је око 10 хиљада војника, чак ни њихове мајке не знају да више нису живи. Ја се не бавим политиком, али са болом говорим да ово није рат против непријатеља, већ рат међу нама.

Када Сједињене Државе штите проклетнике – оне желе да виде како се православци убијају између себе, а сами проклетници за то време једу, пију, веселе се и радују што се на светој земљи пролива крв”.

„Они ће у потпуности платити за крв – наставио је владика – којом су укаљали своје руке и одећу. Све је то дело руку проклете Европе, о којој су Свети Оци говорили: „Не клањајте се зверима”, и Американаца, који свуда, где год да се умешају, само сеју непријатељство и крвопролиће. Они су се сада склонили у страну и наслађују се како се пролива крв наших хришћана.

Браћо, ми сви осећамо као да смо на прагу трећег светског рата. Ето зашто сам вас позвао: покајте се! Захваљујем се свим селима у Буковини, свим њеним становницима што сте се одазвали. Сви су позвани да кажу: не дамо своју децу у смрт!”

„Ја никада на божанској литургији нећу помињати те проклете руководиоце наше земље, те невернике, који немају страх од Бога, који седе у фотељама и издају наређења да се убија.

Преостала је само једна молитва: Господе, ако још можеш, просветли их, јер су их обузели тама и пакао.

Не треба им ништа осим крвопролића, и у томе проналазе задовољство. Сатанисти! Слуге лукавог.

Ако се не зауставе, зауставиће их Бог, али тешко њима тада” – истакао је епископ.

 

Категорије:

Повезани чланци

Помозимо мајци и сестри да обиђу гроб србског добровољца у Донбасу

Помозимо мајци и сестри да обиђу гроб србског добровољца у Донбасу

Мајка и сестра хероја Новорусије Владимирова Станимировић спремају се на пут у Донбас 19. марта, како би обишле гроб свога сина и брата, а такође како би упознале његову супругу и дете које је оставио иза себе. Потребна су средства за пут. Помозимо мајци и сестри...

Свети Цар Николај Други Романов- Чист пред Богом и народом

Свети Цар Николај Други Романов- Чист пред Богом и народом

''Ако сам ја сметња за срећу Русије и ако ме све друштвене силе које су сада на њеном челу моле да напустим престо, ја сам спреман да то учиним, спреман сам не само да се одрекнем царства, него и да свој живот дам за Отаџбину," говорио је Цар. Последњи руски цар...

Србски витез и мученик Драгољуб Михаиловић Дража

Србски витез и мученик Драгољуб Михаиловић Дража

“Дража Михаиловић био је легендарна личност и за време свога живота, но његова мученичка смрт створила је око његовог имена ореол светог ратника. С временом тај ће ореол бивати све светлији, а име Дражино све славније.“ Св.Николај Србски Огроман значај од стране...