Отворено писмо Радошу Бајићу

bajic rados

Тв серија “Равна Гора”: Дегенерисана превара! Земљаче, у твом и мом крају, часни људи кажу: “срамотна работа, синовче”! У досадашњим наставцима твоје серије “Равна Гора” потврђујеш свој покушај врло подле индоктринације милиона необавештених и полуобавештених тв гледалаца, камуфлираног отрцаном фразом да је серија “аргументовано утемељена историјска истина”, зато јер је целокупан стваралачки процес био подвргнут стручним консултацијама “с историчарима, аналитичарима епохе и свим људима који су требали да дају значајну потпору у том смислу” да би се приступило наводном почетку “ослобађања истине”!

Мајкл Благоје Раденковић, 09.01.2014

***

Питам се којим “свим људима”, ваљда салонским и корумпираним историчарима који су још увек на платним списковима сада унука оних које ти величаш!

Одбио си једини заиста ауторитативан стручни извор који сам ти понудио још пре него ли си почео да пишеш свој сценарио, а то су аутентични извештаји америчких обавештајаца са терена у Југославији у Другом светском рату, као и јединствена анализа и студија пуковника Макдауела, најауторитативнијег и најобавештенијег изврсног обавештајца, аналитичара, саветника председника САД, савезничких команди и високих савезничких штабова, и уваженог професора историје на Мичигенском Универзитету. Тебе је тада интересовало само како ћеш да искамчиш милионипо еура од наших људи у Америци иако си већ имао обезбеђену поруџбину од идеолошких диктатора којима, као што сада доказујеш серијом, није циљ никакво “ослобађање истине” већ склеротично испирање мозга масама тв гледалаца!

Супротно твојој фразеологији, оно што приказујеш у серији доказ је злонамерне, па чак и подле и тенденциозне инсценације Историје, апсолутно супротне Истини.

Ти безобзирно и наметљиво вараш генерације углавом необавештених гледалаца ликвидацијом здравог Родољубља, здравог Православља, и поштене моралне одговорности Националног Духа ондашње Србије!

Село Србије и српског сељака приказујеш као примитивну заосталост какве нема чак ни код тадашњих хрватских сељака чији су гуњеви накинђурни дугмићима са ликом Фрање Јосифа! Поврх фрапантних историјских нетачности, које неопозиво жигоше историчар Милослав Самарџић у својим приказима твоје серије, ти намерно, па чак и са подлим предумишљајем, унижаваш целокупну тадашњу Србију приказујући је као необразовану, разједињену, и зрелу за издају! Да је сељаштво Србије било заиста такво каквим га приказујеш, Србија не би победила нити у Балканским нити у Првом светском рату, нити би била способна да изнедри Равну Гору која јесте била Србија, и као таква активан учесник Другог светског рата, и то током читавог трајања рата! Србија је нанела Нацизму такве поразе да чак и “Западни савезници”, који су је доцније осудили на смрт поставивши на власт Броза, сматрају допринос Србије и Равне Горе пресудним за Победу у Другом светском рату! Дакле, да је Србија каквом је подмукло приказује твоје “паролаштво”, за које тврдиш да је наводно имуно од “митоманије” и “навијачке еуфорије”, она не би била способна да то учини на основу твоје лажно “утемељенe историјскe истинe”! Зато сматрам да намерно понижаваш ондашњу Србију подлачки сервирајући своје умишљене лажи инсценацијом фалсификата уместо историјске истине!

Зато лажно преувеличаваш и бројност комуниста у Србији! У твојој инсценацији комунисти су на сваком кораку, у сваком српском дому, чак и у слами на таванима амбара где кокошке никад не сносе јаја јер једноставно не могу да се попну уз мердевине! Твоје преувеличавање бројности и улоге такозваних комуниста претераније је чак и од Меклејновог и Булјићевог! Твоји “комунисти” деле српским сељанчицама ганц-нове петокраке звезде! Они су наводно једини хуманисти у твојој примитивној Србији! Они су чак толико хумани да једини воле птице!?!

Сматрам да наведени детаљи нису ни случајни, нити твоје безазлене уметничке слободе! Сматрам напротив да су смишљено унижавања Србије: тек у слами поткровља амбара, тек из гњезда у којем је одрастао, твој млади комуниста вади вољену птицу из кавеза и пушта је да… одлети из гњезда… у слободу! То је подло подметнута симболика брозовске лажне “слободе народу”, идентична симболици поклањања петокраке српској сељанчици! Која “слобода”? Убити стварну Србију зато да би била “ослобођена” од лажне Србије коју ти инсценираш у серији! Од подлости такве лажне симболике уздржао се чак и Булајић! Твом измишљеном “роју комуниста” приписујеш чак и решеност да са једним револвером поставе заседу немачким снагама, чиме им приписујеш лажну спремност на рат против окупатора, коју Броз уопште није ни имао нити намравао – зато што покушаваш да прикажеш да таква решеност углавом не постоји у лажној заосталој “Србији” каквом је ти приказујеш!

А стварна Србија је водила рат против Нацизма!

Зато таквим лажима, као и преварантским манипулисањем са датумима, ти намерно, управо подло злонамерно – камуфлираш историјску Истину!

Такозвани комунисти су исто као и током целог рата, тако и у почетном периоду док су били у Србији, прво, сарађивали са непријатељем; друго, Брозу ослобођење и слобода уопште није био циљ; и треће, такозвани “грађански рат” био је управо одбрана Срба од насиља шачице разбојника!

Према томе, зашто потпуно супротно историјским чињеницама до апсурда преувеличаваш број комуниста и њихову улогу? Зашто прикриваш њихово фашистичко и проусташко ртазбојништво? Зашто брижљиво прикриваш њихову сарадњу са окупатором и Усташтвом? Зашто убицама Србије приписујеш лажну симболику ослобођења? Зашто због тог прикривања историјских чињеница, умишљено и подло, осим сељака рушиш и градску и варошку интелигенцију Србије сурвавајући их у сараднике окупатора и повезујуеш их чак и са одвођењем Јевреја Србије у концлагере, које су документовано, и то по најверодостојнијим јеврејским изворима, обавили искључиво Немци? Зашто када огроман број невиних Срба и невиних Јевреја – нису Срби потказали Немцима – него твоји “узвишени комунистички ослободиоци” који су били доушници злогласне Специјалне полиције али и још злогласнијег СС-а?

Ти лажно издвајаш лик Драже Михаиловића од лажно приказаног примитвног и заосталог Српског Народа зато да би аустроугарску, Ватиканову, Павелићеву и Брозову мржњу против Србије и Српског Народа – у серији прошверцовао као мржњу којом је наводно натопљен Српски народ! Зато Дражи на његовом путу ка Равној Гори приписујеш “неактивност” што је фрапантно подла лаж апсолутно супротна историјској истини! Дражи приписујеш лажну неодлучност, па чак и лаж некаквог Дражиног очекивања победе Совјета зато да би прикрио од данашњег необавештеног и полуобавештеног гледаоца да су и тадашња Србија, и сам Дража већ од првог тренутка када је он одбио да призна капитулацију, и доцнија Равна Гора одлучно ратовали против Нацизма за Слободу, на страни Западних савезника, јер су за разлику од шачице комунистичко-усташоизоидних разбојника на тлу Србије, били као Нација морално снажни да препознају Зло, и морално одговорни да се жртвују за Добро!

Док су ти претходни наставци били одвратно дегутантни, седми, осми и девети наставак доказују да си читаву серију сурвао у наручену каљугу лажи: Србију си приказао скарадном зато да би стварну мржњу против Срба избрисао преварантским претакањем мржње против Срба у лажну мржњу Срба као њихову једину српску урођену особину! Зато пропагираш лаж преувеличавања шачице разбојника који себе називају комунистима на супрот твом лажном приказу труле и издајничке српске буржоазије која је наводно издајник Слободе и Народа! Расуло војске Краљевине Југославије јесте потекло од издаје аустроугарских, ватиканских, хрватских и сличних елемената, али истина није твој приказ који као да је рецитација уствари усташког “Пролетера”! Истина је Брозово разбојништво на почетку рата које ти фрапантно пажљиво прикриваш зато да би прикрио Брозов одлазак у НДХ! Срби и у војсци која је капитулирала издајством Усташтва, и Српски Народ наставили су да се боре против Немаца чак и пре окупације! Сам Дража није како приказујеш “шеткао” планинским крајолицима него се на путу до Равне Горе непрестано сукобљавао са Немцима и Усташама и наносио им тешке губитке! Зато кажем да се ти држиш наказних лажи усташоизоидног ‘Пролетера!

Све у свему, лаж је суштина твог покушаја да индоктринираш новије генерације да је Броз наводно ослободио Србе од њих самих – као да их је он ослободио од њиховог урођеног злочинства које им лажно приписујеш! Зато си абнормално увећао бројност, улогу и хуманост комуниста; зато си комунисте од шачице разбојника прошверцовао у хуманистичке идеалисте; зато си унизио и српског сељака и српску градску интелигенцију; зато си сарадњу са окупатором пребацио од комуниста на Србе; зато Дражу приказујеш као “неодлучног” да би сакрио да су Србија и Равна Гора били у рату против Нацизма, а да Броз и Усташтво нису! Зато издвајаш Дражу лажно га приказујући као различитог од Српског Народа, и као неактивног, неодлучног, па чак и лажно оданог Совјетима! Зато је од свега најдегутантније да користећи репутацију претходно стечену емисијом о српском селу, рачунаш да је данашња телевизијска публика толико необавештена да ће прихавтити твоје лажи здраво за готово! Зато фалсификујеш чак и критичке протесте: претвараш се као да те критикују само задрти остаци комунизма а прећуткујеш да те критикује Истина Равне Горе зато што је твоја “Равна Гора” иструлели фосил комунистичке лажне историје! Зато је пред данашњим гледаоцима да препознају твоју серију као умишљено инсценирану индоктринацију: бећковићевска “експлозија” серије попут “упаљене шибице бачене на бензинску пумпу” биће погубнија по Истину и Србе од Миловановог закуцавања пса на крсту “Пасјег гробља”, јер твоја серија израста у расистички глогов колац наручен да ликвидира Истину Српског Националног Духа!

Зато позивам гледаоце да одбаце твоју серију као превару!

Да је заиста аргументовано утемељена на историјској истини твоја серија је морала бити одговор зашто је шачица фашистичких расистичких зликоваца, преобучених у комунисте и антифашисте, из Србије која је била у рату против Нацизма – побегла у НДХ која није била у рату против Нацизма?

Побегли су зато што су и Павелић и Броз били послушници Нацизма и сатанистичке расистичке мржње против Срба, против Националне Слободе, и против Православног Веровања у Бога!

Стварна Србија јесте била Равна Гора!
То је Истина!
То сам Ти понудио! То си одбио!

Зато Ти на крају овог писма о mоралној Одговорности према Истини – понављам поруку: Земљаче, у твом и мом крају, часни људи кажу: “Срамотна работа, синовче”!
Мајкл Благоје Раденковић

На православни српски Божић, 2014

www.novinar.de

 

Повезани чланци

Помозимо мајци и сестри да обиђу гроб србског добровољца у Донбасу

Помозимо мајци и сестри да обиђу гроб србског добровољца у Донбасу

Мајка и сестра хероја Новорусије Владимирова Станимировић спремају се на пут у Донбас 19. марта, како би обишле гроб свога сина и брата, а такође како би упознале његову супругу и дете које је оставио иза себе. Потребна су средства за пут. Помозимо мајци и сестри...

О празнику Хелоувин (Halloween) – Ноћ вештица

О празнику Хелоувин (Halloween) – Ноћ вештица

Сад је доба године када се секуларно друштво у коме живимо припрема за празник Хелоувин (Ноћ вештица). Пошто смо већина нас или однедавно православни или одскора познајемо наше Православље, апсолутно је неопходно да пажљиво размотримо сваки вид нашег учешћа у овом...

Свети Цар Николај Други Романов- Чист пред Богом и народом

Свети Цар Николај Други Романов- Чист пред Богом и народом

''Ако сам ја сметња за срећу Русије и ако ме све друштвене силе које су сада на њеном челу моле да напустим престо, ја сам спреман да то учиним, спреман сам не само да се одрекнем царства, него и да свој живот дам за Отаџбину," говорио је Цар. Последњи руски цар...